În pericol de desființare, Jiul cere ajutor primăriei!

Marius ANGHEL 08 Jan. 2013, 16:06 Stiri
În pericol de desființare,** Jiul cere ajutor primăriei!

Oficialii echipei de fotbal JiulPetroșani au declarat că în cazul în care primăria nu va interveni atunci situația grupării din Vale, în liga a treia, va fi una compromițătoare. „Depindem foarte mult de răspunsul celor de la primărie”, a declarat președintele Jiului, George Boboc.

Situția echipei de fotbal Jiul Petroșani devine incertă de la o zi la alta. Banii s-au împuținat, datoriile către jucători depășesc lejer 5000 de euro, iar oficialii spun că în aceste condiții nu mai pot face față. „Eu unul am încredere și sper să începem cu bine returul de campionat, dar totul depinde de răspunsul pe care îl vom primi de la primărie. Ne vom adresa lor pentru a ne ajuta. Suntem într-o situție delicată. Este clar că patronul nu mai poate de unul singur. Sunt jucători cărora avem să le plătim salariile. Dacă nu reușim să le plătim îi vom pierde”, a spus George Boboc.

Adrian Drida, Bogdan Toc și Dumitru Copil sunt jucătorii care au devenit liberi de contract în urma memoriilor depuse la Federație.

Datoria Jiului către jucători a crescut destul de mult, astfel că „minerii” sunt buni de plată în acest an, altfel ei nu vor mai fi programați la meciuri și riscă excluderea definitivă. Nu de puține ori oameni din cadrul clubului au vorbit despre sărăcia lucie, despre echipamentele cârpite sau despre mâncarea puțina, dar și despre lipsa medicamentelor. „Nu putem nega că nu există probleme, dar este strigător la cer cum la Vulcan se pot acorda sute de milioane spre fotbal, iar la Petroșani nu se poate”, a mai spus George Boboc.

Primarul Petrioșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, spune că anul acesta nu a primit nicio cerere oficială de la Jiul în care s-ar cere sprijin financiar și în cazul în care o vor face primăria se va implica doar în măsura în care legea ar permite acest lucru. „Am spus și am repetat în nenumărate rânduri, Primăria nu poate plăti salariile jucătorilor sau să se implice în salvarea echipei. Primăria poate investi în infrastructură așa cum am făcut-o de fiecare dată. Am montat scaunele, am investit în Centrul de Copii și Juniori. Sigur că nu ne este indiferentă soarta acestui club cu tradiție. Așteptăm să primim un act oficial și vom vedea. Nu se pune problema ca primăria să devină vreodată acționară la club”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Încurând va expira si contractul în ceea ce privește închirierea bazei sportive de către primărie clubului. „Vom analiza și această situție. Baza este bine întreținută. Vom vedea ceva fi”, a mai spus edilul.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 08 Jan. 2013, 16:06 Stiri
Pe aceeași temă