Girom Albota se poate desființa!

27 Jun. 2012, 13:01 Stiri
Girom Albota** se poate desființa!

Argeșul poate rămâne doar cu o echipă în Liga a III-a, SCM Pitești, și asta deoarece Girom Albota s-ar putea desființa în această vară. Albotenii au datorii de 2 miliarde la Fisc, iar dacă nu vor găsi soluții pentru a le plăti și spre a se finanța și în sezonul următor, iau în calcul și cea mai neagră variantă.

Primarul Albotei, Ion Dumitru, a fost cel care a lansat această idee: „Știu că sunt datorii de 2 miliarde. Am făcut și o convenție eu să plătesc salariile, iar dl Oprican, datoriile, așa că acum este treaba dumnealui ce face. Chiar vă rog să specificați faptul că primarul din Albota nu are nicio implicare la club. Eu sprijin clubul, dar trebuie plătite datoriile. În aceste condiții, în care nu va găsi bani, există riscul să se desființeze echipa. Dau dacă dl Oprican plătește datoriile și mi-o dă înapoi cum i-am dat-o eu, atunci e totul OK”.

La rândul său, Gheorghe Oprican de la Girom, finanțatorul echipei, a confirmat ideea desființării, însă spune că aceasta ar fi ultima variantă ce ar trebui luată în calcul: „Căutăm finanțare, iar dacă nu găsim o altă solu­ție, nu avem ce să facem. Căutăm orice soluție ca să plătim datoriile și să ne descurcăm în continuare. Am încercat toate modurile de a continua și nu am găsit nici unul. Suntem în așteptarea unor răspunsuri, iar eu sunt op­ti­mist și, în plus, îmi doresc ceva mai mult decât Liga a III-a. Variante de a continua ar fi și cu mine implicat ori cu altcineva. Depinde dacă persoana care ar veni ar vrea să fie singură sau nu, noi putem preda procentele… Anul trecut, tot mai aveam cîte o discuție cu cineva, ne mai susținea unii cu câte o primă, un sponsor… Acum, nimic! Echipa s-ar putea desființa, există și varianta asta, dar eu nu cred că se va ajunge la lucrul ăsta. Ar fi cam ultima variantă”.

Wallace, în continuare la Rapid

Brazilianul Albotei, Wallace da Silva, care anul trecut a jucat pen­tru FC Argeș, se află în continuare în probe la Rapid. Wallace a jucat în primele două amicaluri ale rapi­diș­tilor din Austria, în primul, fundaș central, și în al doilea, fundaș dreap­ta. Președintele Girom Albota, Gheor­ghe Oprican, ne-a spus că păstrea­ză zilnic legătura cu jucătorul lui și că acesta are șanse mari să ră­mână în lotul giuleștenilor.

Ionescu, la Brașov

Celălalt jucător al Albotei care anul trecut a evoluat pentru FC Ar­geș, Octavian Ionescu, se află de mai multe zile în cantonament cu FC Brașov, echipă antrenată de Ionuț Badea. Ionescu se pre­gă­tește la Poiana Brașov, iar în pri­mul amical al verii a ratat șan­sa să evolueze, deoarece, cu o sea­­ră înainte, la antrenament, a fost călcat pe deget de un coe­chi­pier și a avut dureri mari.

Articol scris de Silviu Mihai

27 Jun. 2012, 13:01 Stiri
Pe aceeași temă