Georgian Tobă: „Am revenit pe teren mult mai puternic, după doi ani de suferință”. Mijlocașul vorbește despre aventura sa la Motru și pe cine consideră favorită la promovare

Marius ANGHEL 29 Dec. 2015, 13:08 Stiri

Georgian Tobă, jucătorul cu cel mai impresionant CV din lotul echipei Minerul Motru, a contribuit, din postura de titular, la acumularea celor 18 puncte în turul campionatului Ligii 3. Fost prim-divizionar, având o experiență acumulată și în fotbalul arab, mijlocașul de 26 de ani a reușind să înscrie de două ori în acestă primă parte a sezonului, în victoriile cu CS Ineu (2-0) și Pandurii II Târgu Jiu (1-0).

”Am suferit mult după accidentare, mi-a fost foarte greu”

Fostul mijlocaș al Unirii Urziceni și Universității Cluj a revenit în iarbă după o pauză de mai bine de un an, reușind într-un timp relativ scurt să se apropie de potențialul său real. ”A fost o pauză forțată. Am suferit o accidentare pe care, din păcate, nu am luat-o în serios, am stat aproape doi ani în afara terenului și am suferit enorm din această cauză, însă am revenit în iarbă mult mai puternic”, spune Tobă.

”Am purtat discuții cu manageri străini”

În urma evoluțiilor sale, jucătorul originar din Drobeta Turnu Severin a atras interesul câtorva cluburi din străinătate. ”Deocamdată sunt sub contract cu Minerul Motru, iar până la ora actuală câteva echipe din țară s-au interesat de mine, însă numai prin intermediari. În schimb, am purtat niște discuții cu câțiva manageri străini”, a precizat Tobă.

Jucătorul se arată optimist în ceea ce privește returul de campionat și consideră că poziția a noua, ocupată la jumătatea sezonului, este una nemeritată și explică din ce cauză au pierdut puncte importante în partidele pe care le-au dominat. „Au fost meciuri în care am pierdut puncte pe care le-am avut în mână, când, pe fondul unui joc bun, a apărut relaxarea, iar acest lucru ne-a costat. Cred însă că locul actual din clasament este unul mincinos, având în vedere jocul bun pe care echipa l-a practicat”, e convins mijlocașul.

”Tița mi-a fost mai mult decât un antrenor”

Experiența de peste hotare a fost una benefică pentru Georgian Tobă, obținând performanțe notabile în urma colaborării cu Valeriu Tița. ”Pot să spun că experiența din Liban m-a ajutat enorm. Am jucat în Cupa Asiei cu Al Safa Beirut, cu care am ajuns până în optimi, am câștigat supercupa Libanului, iar campionatul l-am terminat pe locul secund. Toate acestea i se datorează domnului Valeriu Tița, care mi-a fost mai mult decât un antrenor”, a dezvăluit Tobă.

Mijlocașul este încântat de implicarea conducerii și de oamenii cu care lucrează la Motru

La noul său club, Minerul Motru, acesta este impresionat de implicarea exemplară a conducerii, căreia i se datorează faptul că echipa a reușit să continue în Liga a 3-a, în pofida problemelor cu care s-a confruntat. ”La Motru am găsit niște oameni extraordinari, oameni care de o perioadă bună de timp sunt alături de echipă și care formează un staff pe care puține echipe de nivelul eșalonului trei îl au. La nivelul lotului, avem jucători cu meciuri în Liga a 2-a, dar și în Liga 1, de la care cei tineri au ce învăța!”, spune Georgian Tobă.

”Cugirul are prima sanșă, însă Poli va avea un cuvânt de spus”

În viziunea mijlocașului, favorită la promovare din Seria a IV-a a Ligii 3 este Metalurgistul Cugir, însă nu crede că îi va fi ușor să depășească ASU Poli în clasament. „Personal, mi-a plăcut jocul celor de la Cugir, care, în opinia mea, au prima șansă la promovare. Dar am înțeles că și Poli are echipă bună. Nu am jucat împotriva lor, dar cred că și bănățenii vor avea un cuvânt de spus în lupta pentru promovare” este de părere mijlocașul Minerului, Georgian Tobă.

Articol și foto de Valentin PĂ‚TRU (Motru)

Marius ANGHEL 29 Dec. 2015, 13:08 Stiri
Pe aceeași temă