Galațiul e aproape să rămână fără o echipă din Liga 3. Nu a organizat meciul cu Râșnov și e la un pas de abandon: „Avem la dispoziție o săptămână să găsim un investitor”

După abandonul din această săptămână a echipei Urban Titu, din Seria a 3-a, campionatul Ligii 3 ar putea rămâne curând fără încă un club. În Seria 1, una dintre reprezentantele județului Galați în al treilea eșalon fotbalistic e la un pas de desființare.

Metalosport Galați traversează o situație financiară extrem de dificilă și din această cauză nici nu a putut să organizeze meciul de astăzi, din etapa a 6-a, de pe teren propriu, cu Olimpic Cetate Râșnov. Clubul prezidat de Dorin Butunoiu a primit la rectificarea bugetară a Consiliului Local cea mai mică sumă dintre grupările sportive din Galați, doar 10.000 de lei față de 400.000 de lei, și s-a văzut în situația de a nu mai putea organiza meciul de pe teren propriu cu Râșnov, programat inițial pentru astăzi, de la ora 17:00.

Potrivit ziarului local gălățean Viața liberă, președintele Dorin Butunoiu a transmis vineri după-amiză o adresă federației prin care a anunțat că nu poate orzaniza meciul de pe teren propriu. „În adresă, am anunțat că nu putem continua… Mai avem la dispoziție o săptămână pentru ca cineva potent financiar să se implice și să preia clubul pentru a merge mai departe. Altfel vom fi în situația să oprim activitatea echipei de seniori și să mergem mai departe doar la nivel de centrul de copii și juniori”, a declarat Butunoiu pentru sursa citată mai sus.

Metalosport Galați a avut probleme financiare și în finalul campionatului trecut al Ligii 3, în ultima etapă anunțând că nu poate organiza meciul din cauza problemelor financiare.

În primele cinci etape desfășurate în Liga 3, Seria 1, Metalosport, care are în componență doar copii, a marcat un singur gol și a primit 41. Dacă nu se va prezenta la încă un meci în acest sezon, echipa gălățeană va fi exclusă din campionat, iar rezultatele obținute până acum în tur vor fi anulate. Apoi în Seria 1 vor fi două echipe care vor sta aproape în fiecare etapă. În etapa a 7-a ar trebui să se deplaseze în județul Suceava, la Bucovina Rădăuți.

Rezultatele obținute de Metalosport în acest sezon al Ligii 3:

Etapa 1: Suporter Club Oțelul Galați – Metalosport Galați     8-0
Etapa 2: Metalosport Galați – CSM Roman     0-8
Etapa 3: AFC Odorheiu Secuiesc – Metalosport Galați     14-0
Etapa 4: Metalosport Galați – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     1-3
Etapa 5: CSM Focșani – Metalosport Galați     8-0
Etapa 6: Metalosport Galați – Olimpic Cetate Râșnov     0-3 / neprezentare

Linia de clasament a Metalosportului după primele șase etape:

15.     Metalosport Galați     6     0     0     6     1-44     0

Celelalte echipe gălățene din Liga 3 sunt Suporter Club Oțelul Galați, Sporting Liești și Avântul Valea Mărului.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă