„Frăție” cu Dinamo. Bucureștenii își mută „satelitul” mai aproape de Fortuna

Marian Dima, Marius ANGHEL 12 Aug. 2014, 14:26 Stiri

Fortuna Poiana Câmpina începe să semene tot mai mult cu FC Poiana Câmpina, fosta echipă a lui Dan Chițu, ceea ce nici nu este un lucru rău, până la urmă. Așa cum Poiana a fost „satelit” oficial, o perioadă, și neoficial, mai tot timpul, al lui Dinamo București, la fel, Fortuna are o colaborare tot mai bună cu clubul bucureștean de prim-eșalon.

„De vină” sunt mai multe aspecte, primul dintre ele fiind strategiile relativ asemănătoare, urmate de cele două cluburi, în acest moment, și Dinamo și Fortuna având drept obiective imediate creșterea de jucători de valoare, acordarea unor șanse importante de afirmare tinerilor jucători. Mai mult, relațiile foarte bune dintre președintele lui Dinamo – Constantin Anghelache și patronul Fortunei, Radu Călin, respectiv antrenorul Florin Stăncioiu au făcut ca „relațiile” dintre cele două cluburi să devină tot mai solide.

Colaborarea începută cu împrumutul/transferul unor jucători de la Dinamo la Fortuna (Stan, Jugaru, Manyur, Camara) sau invers (Cioinac, Schuller) a continuat și în această vară, poate cel mai promițător jucător de la Fortuna, în retur, Chipirliu, ajungând la Dinamo (via Oțelul Galați). De la gruparea bucureșteană au ajuns sub comanda lui Stăncioiu atacantul Gelu Velici și fundașul central Dobrosavlevici.

Trebuie remarcat că Fortuna a ales „satelitul” oficial al lui Dinamo pentru ultima repetiție de dinaintea campionatului, joi, 21 august, fiind programat un amical „în familie” la Câmpina. Iar cele două cluburi nu se vor opri cu colaborarea la aceste exemple, desigur, fiecare cu speranța că va avea „doar de câștigat” din această colaborare, deși, în general, când lucrezi cu Dinamo… întâi Dinamo câștigă!

Dinamo II se mută la Breaza!

Culmea, Dinamo chiar ar putea fi „vecină”, la propriu, cu Fortuna, pentru că sunt discuții avansate ca gruparea bucureșteană să evolueze, din toamnă, în Liga a III-a, pe stadionul din Breaza! Deja, gruparea bucureșteană a făcut diligențele către FRF ca toate jocurile de pe teren propriu ale „satelitului” din Liga a III-a să fie mutate acolo (în sezonul trecut, Dinamo II a jucat la Cernica)!

Amical cu Tărlungeni

Pentru Fortuna, astăzi are loc ultimul amical din stagiul de pregătire de la Tărlungeni, chiar împotriva echipei locale, fosta rivală Unirea. Un test relevant, după o serie de meciuri amicale bune pentru gruparea câmpineană, imediat după revenirea „acasă” (cantonamentul continuă până vineri, dar cu ultimele zile de pregătire desfășurate la Câmpina), joi fiind programat un alt test, cu fosta prim-divizionară Săgeata Năvodari.

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Marius ANGHEL 12 Aug. 2014, 14:26 Stiri
Pe aceeași temă