Fortuna a fost de partea Tărlungeniului!

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 22:25 Stiri
Fortuna** a fost de partea Tărlungeniului!

Sărbătoare la Tărlungeni. Implicată pentru prima dată în lupta pentru promovarea în liga secundă, Unirea a disputat un meci istoric, în prezența unui public extrem de numeros. Liderul Fortuna Brazi s-a deplasat pe terenul din Tărlungeni cu scopul clar de a lua minimum un punct, tactică care și-a pus amprenta asupra jocului. Elevii lui Gyuszi Balint au trecut pe lângă deschiderea scorului încă din minutul 5, mingea trimisă cu capul de Nicolaie izbind transversala porții apărate de Vlad. Nouă minute mai târziu, Spătaru încearcă să marcheze direct din corner, însă Vlad respinge spectaculos de sub bară.

Iacob, erou între buturi

După primul sfert de oră, Braziul a echilibrat partida, însă fără ocazii notabile. Până în minutul 45, când Buhuși, scăpat singur spre poarta gazdelor, este blocat de Iacob. Mitanul secund începe în nota primei reprize. Un joc încâlcit, multe pase greșite, însă ambiție și determinare maximă de ambele părți. Cei aproximativ 80 de suporteri veniți din Prahova încearcă să își împingă formația favorită spre victorie, dar Tavi Grigore rămâne precaut. Un punct înseamnă două pierdute de Tărlungeni. Intrările lui Antohi și Elek animă jocul și împing oaspeții să aibă inițiativa. Unirea rezistă, Iacob salvând o nouă acțiune iminentă de gol (72). În replică, Airinei are ocazia de a deveni erou, însă îl ia la țintă pe Vlad dintr-o poziție ideală (81).

Finalul partidei este electrizant. Publicul este în picioare, unii încă de la începutul partidei, dovadă că tribunele devin neîncăpătoare. Tărlungeniul încearcă să dea lovitura. Braziul se avânta pe contraatac. Antohi preia o minge la centrul terenului. Este minutul 87. Antohi trece de primul jucător. Balint se uită la ceas. Antohi trece de al doilea. „Nu acum”– își spune Balint în gând. Antohi trece și de-al treilea. E în careu. „Nu merităm să pierdem”, își spune în gând și patronul Kiss. Antohi este la pământ. Ochii se mută pe centralul Ionel Ivan din Brăila. Tavi și ai lui sunt cu un picior în teren. Nu fluieră, nu dă nici galben. Cădere teatrală în poziție perfectă de a șuta la poartă – vechea meteahnă a jucătorilor români. Jocul continuă.

Punct pierdut de Tavi

Tavi Grigore, antrenorul Braziului, iese la rampă. Riscă în minutul 90. Scoate un fundaș de bandă, Tegzes, și introduce altul, Petean. Acțiunea se mută la poarta oaspeților. Minutul 92. Duel între Lita și Petean. Mingea la Lita, 30 de metri de poartă. Brașoveanul îi ia fața și ajunge primul în careu. Neîncălzit, deconectat de la atmosfera partidei, Petean greșește decisiv. Îl faultează evident pe Lita. Tăcere. Un fluier și o mișcare bruscă a centralului Ivan: indică punctul cu var. Lumea este în delir. Transformă impecabil Liviu Nicolaie și extazul din tabăra gazdelor atinge cote inimaginabile. Pentru prima dată de la înființare, Tărlungeniul este lider în Liga a 3-a. Ivan mai acordă 5 minute de prelungire, dar degeaba. Golul lui Nicolaie pecetluiește soarta celor trei puncte și a unei partide în care Zeița Fortuna a fost de partea Tărlungeniului.

Unirea Tărlungeni- Fortuna Brazi 1-0 (0-0)
A marcat: L.Nicolaie 90+2 pen.
Vreme frumoasă, gazon impecabil. Spectatori: 500

Unirea: Iacob- Vlăsceanu, Căpățână (51 E.Popa), Tatarciuc, Dobrea- Iaru (75 Lita), N.Cristea (83 Toderașcu), Brujan- Spătaru (54 C.Airinei), L.Nicolaie, Pricop. Antrenor: Gyuszi Balint.

Fortuna: A.Vlad- C.Gheorghe, M.Marin, Bilia, Tegzes (90 Petean)- Crosman (72 Floruț), Minciună, Cionac, Năstase. B, Buhuși (63 Elek), Vișan (68 Antohi) Antrenor: Octavian Grigore

Arbitri: Ionel Ivan (Brăila), Guloiu Cătălin (Buzău), Peter Jozsef (Sfântu-Gheorghe)

13 victorii consecutive a obținut Tărlungeniul – 6 în sezonul actual, 7 în ultimele etape ale sezonului trecut

24 aprilie 2012 este data ultimei înfrângeri a echipei conduse Gyuszi Balint, 0-1 în deplasarea de la Corona Brașov.

2 înfrângeri a acumulat deja Fortuna Brazi în cele șapte partide disputate în acest sezon.

Articol scris de Marius Gherman

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 22:25 Stiri
Pe aceeași temă