Florin Iacob, un portar de mare viitor: „Este unul dintre cei mai buni din țară”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2013, 12:58 Stiri
Florin Iacob, un portar de mare viitor:**

• Împrumutat de FC Brașov la Unirea Tărlungeni, portarul Florin Iacob a confirmat așteptările
• „Florin este un portar foarte bun, a demonstrat acest lucru și cred că este unul dintre cei mai buni din țară”, spune antrenorul Unirii, Laszlo Balint
• „Știu că până acum nu am realizat nimic în fotbal, dar am tot viitorul în față”, declara Florin Iacob

Nu a împlinit încă 20 de ani, dar se anunță un portar de mare clasă. Ajuns în vara trecută la Unirea Tărlungeni, Florin Iacob a impresionat la primul sezon la seniori, fiind jucător de bază în angrenajul echipei pregătite de Laszlo Balint, care face furori în C6. Iacob are o poveste interesantă. La doar 7 ani făcea primul antrenament la FC Brașov și era remarcat imediat de antrenorul cu portarii Andrei Șanta. „Când l-am văzut pe Iacob la primele antrenamente era un copil firav, dar cu un curaj nebun. A muncit enorm și este doar meritul său că a ajuns aici. Îi prevăd un viitor frumos și sunt convins că Brașovul va avea poarta asigurată pentru mulți ani de aici încolo. Are toate calitățile pentru a ajunge un portar mare”, spune Andrei Șanta, cel care i-a pus porecla „Pensionarul”. „După primele antrenamente l-am întrebat pe Florin ce meserie are tatăl său. Mi-a spus că tata e pensionar”, spune Șanta.

„Aveam doar 7 ani, iar când am fost întrebat ce meserie are tata am răspuns că e pensionar. Era un cuvânt pe care îl auzisem în acele zile, nici nu știam ce înseamnă, drept dovadă că tata nu ieșise la pensie și lucra în aceea perioadă la o firmă de construcții. Și acum, foștii colegi de la FC Brașov, dar și Andrei Șanta tot «pensionarul» îmi spun. La Tărlungeni, colegii și antrenorii îmi spun simplu: Flo”, spune talentatul portar brașovean, care în timpul liber se relaxează la pescuit.

„La Unirea am avut șansa să joc”

Până în vara trecută, Iacob a jucat la juniorii lui FC Brașov și a fost selecționat de mai multe ori la loturile naționale de juniori. În ultimele două sezoane a prins și lotul echipei mari a „stegarilor”, iar în șase meciuri a fost rezervă. În vara trecută, Iacob a fost împrumutat pentru un sezon la Unirea Tărlungeni, unde a fost dorit insistent de antrenorul Laszlo Balint. „Am considerat că este mai bine pentru mine să merg la Unirea, unde am avut șansa să joc meci de meci. Am făcut alegerea potrivită și drept dovadă sunt rezultatele bune obținute cu echipa în acest campionat”, a spus Iacob.

„M-am maturizat”

În iarnă, Iacob a fost rechemat la FC Brașov, dar oficialii „stegarilor” l-au adus la echipă pe Marinescu, astfel că Iacob s-a întors la Tărlungeni. „Nu regret că am ajuns la Unirea. Sunt la primul meu sezon la seniori și aici am primit toată încrederea antrenorilor și coechipierilor. În acest sezon pot spune că m-am maturizat și sunt pregătit din toate punctele de vedere. În vară voi reveni la FC Brașov și dacă voi primi o șansă mă voi lupta pentru titularizare, dacă nu voi reveni la Tărlungeni. Visez să joc cu FC Brașov în Liga I și sunt convins că voi juca pe Tineretului. Am avut șansa să mă pregătesc la FC Brașov împreună cu Bogdan Stelea, Dani Coman sau Mario Felgueiras, toți portari de mare, mare valoare. Sunt prieten cu Daniel Mutu cu care țin legătura, dar și cu Mario Felgueiras. Cel mai bun portar din acest retur este brazilianul Peterson Pacanha de la Rapid” spune Florin Iacob, care visează cu ochii deschiși chiar la meciuri din Liga Europa și Champions League. „Să joci în Liga Europa și Champions League înseamnă să fii împlinit ca fotbalist. Până atunci știu că trebuie să rămân cu picioarele pe pământ și să muncesc mult mai mult la antrenamente. Știu că până acum nu am realizat nimic în fotbal, dar am tot viitorul în față și trebuie să confirm așteptările”.

Grup incredibil la Unirea

În derbiul cu Fortuna Brazi, Iacob a închis poarta Unirii. „A fost cel mai tensionat meci în care am jucat, dar astfel de partide cu nerv îmi plac. La Unirea, antrenorul Laszlo Balint a format un grup incredibil de unit și am demonstrat pe teren acest lucru. Forța grupului a făcut diferența în acest meci și nu numai. Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Mai avem încă patru meciuri pe care trebuie să le tratăm cu toată seriozitatea, pentru că vrem să promovăm”, spune portarul Unirii Tărlungeni.

Și antrenorul Laszlo Balint crede foarte mult în calitățile lui Iacob, despre care spune că este un portar de mare valoare. „Florin este un portar foarte bun, a demonstrat acest lucru și cred că este unul dintre cei mai buni din țară. Depinde doar de el să ajungă un portar de top”, a declarat Balint.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 30 Apr. 2013, 12:58 Stiri
Pe aceeași temă