Florian Walter își face „satelit” la Ștefănești!

Marius ANGHEL 23 Jan. 2013, 14:34 Stiri
Florian Walter** își face

Unul dintre actionarii Petrolului, Florian Walter, a demarat o colaborare cu gruparea de Liga a III-a, CS Stefanesti, formatie aflata in lupta pentru promovarea in esalonul secund, cu sanse destul de mici insa.

CS Stefanesti nu este deloc un nume strain prahovenilor, in ultimii ani «legaturile» dintre echipa finantata de Nae Nicolae si judetul Prahova fiind multiple. Mai intai, acum sase ani, Victoras Catarama si Marian Stamate veneau de la Stefanesti la CSM Ploiesti. Apoi, la Stefanesti, fostul petrolist Dragos Mihalache si Daniel Chirita, alaturi de o serie de jucatori de la echipe prahovene, au activat o perioada ca antrenori. Tot la aceasta echipa, chiar in turul actualului sezon, fostii plopenari Romulus Ciobanu si Laurentiu Costache au fost «maziliti». In plus, o serie de fotbalisti ex-petrolisti, sau care au trecut pe la cluburi prahovene, au fost sau sunt legitimati acolo, Mihai Tudor, Augustin Voinea, Alexandru Puchea si Catalin Grigore activand, doar in acest sezon, la gruparea ilfoveana. Dintre ei, doar primii doi au «rezistat», ceilalti fiind disponibilizati.

In plus, la un moment dat, la Stefanesti s-a vorbit, tot in tur, despre numirea lui Valeriu Rachita ca manager al clubului, Vivi fiind un apropiat al patronului, care face parte dintre finantatorii clubului Dinamo, printre altele.

Acum, la CS Stefanesti, se vorbeste despre o colaborare cu Petrolul, din vara fiind posibil ca echipa ilfoveana sa devina «satelit» al galben-albastrilor. Deja, Petrolul a trimis acolo, din dispozitia lui Florian Walter, doi dintre internationalii de juniori adusi de la Universitatea Cluj, care s-au prezentat de luni la antrenamente, sub comanda lui… Emil Ursu, fost antrenor la… Dinamo si U. Cluj, si el fiind unul dintre colaboratorii de nadejde ai actionarului petrolist.

Este vorba despre portarul Roland Niczuly, care duminica revenise din Italia, de la o actiune a lotului national de juniori, si de fundasul central Raul Crisan, unul dintre liderii generatiei 1996, obisnuit al lotului national „U-18”. Daca Niczuly a evoluat in tur la juniorii Petrolului, Crisan era imprumutat de Petrolul la Conpet Ploiesti, de unde clubul ploiestean il va «redirectiona» la Stefanesti, nefiind exclus ca pe «filiera» Walter – Nae Nicolae sa mai ajunga aici si alti fotbalisti din sfera de influenta a finantatorului petrolist, care are de recuperat, pentru a promova in esalonul secund, 9 puncte, fata de liderul seriei a III-a – CS Berceni.

Un alt lucru interesant este ca, la Stefanesti, pe aceeasi «sfera de influenta» – Dinamo – ar putea ajunge, ca oficial, si Cristi Bobar, resiteanul care este finul lui Cristi Borcea si care are un loc in Comitetul Executiv, ca reprezentant al esalonului trei, loc pe care l-ar pastra, in acest caz, dupa plecarea sa de la Resita.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 23 Jan. 2013, 14:34 Stiri
Pe aceeași temă