Flacăra Horezu, victorioasă în derby-ul Vâlcii! Gueye Mansour: „Avem o echipă bună.” Florin Costea a înscris din nou pentru Viitorul Dăești

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Dec. 2019, 13:10 Stiri

Flacăra Horezu a câștigat, vineri, derby-ul județului Vâlcea, 2-1 cu Viitorul Dăești, pe teren propriu în etapa a 15-a a Ligii 3, Seria 4, ultima a turului.

Horezu a deschis scorul la prima acțiune periculoasă, în minutul 7, când Radu Georgescu a fost lansat spre poarta Dăeștiului, a fentat scurt doi adversari și a înscris plasat, de la 12 metri. Cu o defensivă improvizată, Flacăra a suferit însă în prima repriză, una în care Dăeștiul s-a jucat cu ocaziile. Golgheterul Seriei a 4-a, Florin Costea a scăpat de trei ori singur spre poarta gazdelor, dar internaționalul Under 17 Robert Popa a intervenit salvator în două situații, iar, în alta, vârful oaspeților a ratat preluarea. Vasile a avut și el o bună șansă în minutul 32, după o incursiune pe flancul drept, șutul său trecând de puțin pe lângă.

Imediat după pauză, antrenorul-jucător Adi Popa a bătut perfect o lovitură liberă de la 20 de metri și mingea s-a dus în vinclul porții oaspeților. Dăeștiul s-a stins și gazdele au mai ratat ocazii importante prin Stănică, Georgescu și Adi Popa.

Golul cu capul din minutul 87 reușit de Florin Costea a animat finalul, însă era prea târziu pentru oaspeți pentru a mai obține ceva. Cu 11 reușite în acest sezon, Florin Costea este golgheterul Seriei a 4-a a Ligii 3.

Gabi Mangalagiu: „Trebuie să împrospătăm lotul”

Antrenorul Viitorului Dăești, Gabriel Mangalagiu, spune că lotul va fi remaniat în această iarnă, în care așteaptă întăriri în defensivă, cea care a primit cele mai multe goluri în Seria a 4-a, nu mai puțin de 36.

„Fotbalul te pedepsește când nu dai gol. Dă adversarul. Este păcat, pentru că am jucat. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, trebuie să împrospătăm lotul, unii vor trebui să plece, dacă reușim să aducem alții, e bine, dar încă nu am tras linie”, a spus Gabi Mangalagiu.

Primul transfer al Dăeștiului a fost deja perfectat, fiind adus fundașul central Mihai Deaconescu, care va fi reactivat după doi ani în care a locuit în străinătate. Miercuri, Dăeștiul va susține un joc amical în Bănie, cu echipa U Craiova 2, din Seria a 3-a a Ligii 3.

Oferte pentru Mansour din străinătate

Gueye Mansour este golgheterul Flacărei în tur, chiar dacă a fost suspendat în ultimele trei etape, după injurii adresate arbitrului jocului de la Pecica.

„Avem o echipă bună. Chiar dacă eu nu am jucat, Horezu s-a descurcat foarte bine. Nu am pierdut în ultimele trei etape, asta e important. Nu știu dacă rămân. Dacă nu plec în străinătate, continui la Horezu. Am oferte din primă ligă din străinătate, și din Liga 2 din țară, dar voi vedea în ianuarie. Îmi pare rău că nu am putut ajuta colegii ultimele trei etape, au fost și meciuri în care regret că nu am dat cel mai bun randament, dar sper să fie mult mai bine în retur”, a spus senegalezul Mansour.

Imediat după joc, toată echipa din orașul lutului a petrecut la banchetul de final de an.

Cioablă, aproape de revenirea în Treapt

Edilul-șef din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a anunțat că sunt discuții avansate pentre revenirea  la echipă a atacantului Florin Cioablă, care în tur a jucat în Liga 2, la CSM Reșița.

„Facem schimbări radicale în lot în iarnă, aducem trei mijlocași și un vârf, vor fi și plecări. În mare măsură, se întoarce Cioablă să facă echipă cu Mansour. Avem obiectiv să terminăm pe podium și să facem o echipă bună pentru sezonul viitor”, a anunțat primarul Nicolae Sărdărescu.

Flacăra îi va mai legitima, probabil, pe venezueleanul Jorje Paez și columbianul Alvaro Cortez, sud-americanii care au venit în probe cu o lună în urmă.

FLACĂ‚RA HOREZU – VIITORUL DĂ‚EȘTI  2-1
Radu Georgescu 7′, Adrian Popa 47′ / Florin Costea 87′

Horezu: R. Popa – Bălan (Nițu 46), Munteanu, Olteanu, Samson – Precup, Simeanu – Stănică (Bîrzichie 90), S. Preda, Georgescu – Ad. Popa
Antrenor: Adrian Popa

Dăești: Marinoiu – Vasile, Bucei, Lăzărescu, Roșianu – Iordache – Neacșu (Marian 52), Rizea (Dima 46), Fl. Pîrvu, Talpoș – Fl. Costea
Antrenor: Gabriel Mangalagiu

La finalul turului, Flacăra Horezu se află pe locul 5, cu 24 de puncte, la 17 lungimi în spatele liderului U Craiova 1948 SA. Viitorul Dănești va ierna pe locul 10, cu 19 puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Dec. 2019, 13:10 Stiri
Pe aceeași temă