Festival de goluri la Tulcea! Unirea Slobozia câștigă în fața Deltei Dobrogea după un meci spectaculos, cu răsturnări de scor

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 12:24 Stiri

Fotbal spectaculos și multe goluri, așa poate fi descrisă în câteva cuvinte partida de sâmbătă de la Tulcea, dintre Delta Dobrogea și Unirea Slobozia, contând pentru etapa a 11-a a Seriei a 2-a a Ligii 3. Confruntarea de pe stadionul Delta, încheiată cu victoria ialomițenilor cu 4-1, ne-a prezentat două combatante cu foame de puncte, care nu-și permiteau pași greșiți pentru a urca în clasament.

Prima ocazie a partidei a aparținut gazdelor, însă mingea venită din centrarea lui Duțu a fost reluată peste portă de Moise (9). Delta nu dă înapoi și golul vine conform cursului jocului în poarta Unirii. Coconașu trimite o minge peste apărare pentru Moise (15), liber ca pasărea cerului în careu, acesta îl lobează pe Cristică și deschide scorul.

Treziți din letargie, jucătorii ialomițeni egalează la primul atac mai consistent. Alexe găsește breșa pe dreapta, pătrunde, îi pasează lui Răduca (26), atacanul intră în careu și îl execută pe Dinu cu o scăriță de efect. Golul oaspeților a stârnit stupoare în tribune și pe banca de rezerve a tulcenilor, însă Delta nu a acuzat uppercutul  provocat de primirea golului și trece din nou în avantaj, după un penalty controversat. Corner din stânga, mingea îi lovește în piept pe Răduca, dar centralul Nae vede altceva și acordă lovitură de pedeapsă. Execută Chițu (28), Cristică sare în colțul opus, iar Delta preia din nou conducerea.

Repriza secundă începe cu handicap pe tabelă pentru ialomițeni, antrenorul Ionescu mută inspirat, trimițându-l în teren pe Gherasim în locul lui Săvescu. Khalil pătrunde pe stânga, este cosit de Duțu, iar Slobozia obține o lovitură liberă. Specialistul fazelor fixe în formația ialomițeană, Toma, îi pune mingea pe frunte lui Soare (55), lovitura de cap a căpitanului oaspeților găsește plasa și jocul se relansează. Ialomițenii prind aripi și atacă în valuri. Toma trimite peste apărare de la mijlocul terenului, Gherasim (64) vine din spate, preia în careu și sutează printre picioarele lui Dinu, aducându-și echipa în avantaj.

Munca tulcenilor se risipește, antrenorul Mihai Guliu se enervează și le reproșează elevilor săi că i-au băgat în joc pe oaspeți cu eroarea de la golul al doilea. Totuși, Delta putea să egaleze la lovitura de colț executată bine și la care Moroianu (70) a reluat spectaculos din foarfecă, dar Bucurică a scos salvator de pe linia porții. În loc de 3-3 s-a făcut 2-4 după ce Gherasim i-a pasat la Khalil (75), acesta a profitat de marcajul larg al lui Duțu și a expediat un trasor pentru majorarea scorului.

Banca Unirii explodează, în timp ce tulcenii trec din nou de la extaz la agonie. Ultima ocazie notabilă a partidei a aparțiut oaspeților. Cursă solitară pe stânga a lui Toma (85), care l-a pierdut pe drum pe inexistentul Tudorache, intră în careu, șutul său în forță fiind respins in extremis de Dinu.

Ce cele trei puncte obținute la Tulcea, Unirea Slobozia se apropie la un punct de locul 3, 20 față de 21 de puncte cât are SC Popești Leordeni, dar liderul Metaloglobus rămâne la 9 puncte distanță. În schimb, Delta e pe locul 9, cu 14 puncte. Etapa următoare, Unirea Slobozia va primi vizita celor de la Dinamo II, în timp ce Delta Dobrogea Tulcea va evolua în deplasare la CSM Oltenița.

DELTA DOBROGEA TULCEA – UNIREA SLOBOZIA 2-4
Silviu Moise 15′, Sorin Chițu 28′ – pen. / Adrian Răduca 26′, Romeo Soare 55′, Adrian Gherasim 65′, Marc Khalil 75′

Dinu – Stoian, Moroianu, Val. Apostol (cpt.), V. Crețu – Coconașu, N. Crețu, Duțu, Moise, Pîslaru – S. Chițu
Au mai evoluat: Dragu,Țăranu și Tudorache.
Rezerve neutilizate: Petică – Cipanov și Iliescu.
Antrenor: Mihai Guliu

Cristică – Drăguț, Topor, Soare (cpt.), Bucurică – Adăscăliței, Macare, Săvescu, Răduca, C-tin. Toma, Khalil
Au mai evoluat: Gherasim – Alexe, Dumitru și Călin.
Rezerve neutilizate: Chițoiu – Teodorescu și Marin.
Antrenor: Ion Ionescu

Stadion: Delta (Tulcea); Spectatori: 300; Arbitru: Ionel Nae (Constanța); Asistenți: Silviu Brândușă (Călărași) și Daniel Baranu (Galați).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 12:24 Stiri
Pe aceeași temă