FC Olt a avut 29 de jucători la primul antrenament. Nuno Claro și Bobi Verdeș sunt „secunzi” la Slatina

Marius ANGHEL 15 Jul. 2015, 18:15 Stiri

29 de fotbaliști ai FC Olt au fost prezenți, miercuri, la reunirea lotului de la Baza Sportivă „Metalurgistul”, din Slatina. Printre ei s-au aflat portarul Nuno Claro, atacantul Bobi Verdeș, mijlocașul Ștefan Blănaru, dar și alți jucători care, în sezonul trecut, au evoluat în Liga a II-a.

Verdeș și Nuno Claro vor fi și antrenori secunzi ai tehnicianului Dan Oprescu. Din această vară, FC Olt va evolua în Liga a III-a, iar obiectivul fotbaliștilor slătineni și al staff-ului tehnic este promovarea în eșalonul superior, încă din primul sezon.

„Sperăm să fie un drum foarte scurt în Liga a III-a, pentru că obiectivul nostru este promovarea încă din primul an. Așa cum ați observat, la echipă s-au prezentat o bună parte din jucătorii ce au evoluat la nivelul Ligii a II-a, iar aceasta este o dovadă că, în cadrul clubului, se formase o familie, o conjunctură bună pentru a face performanță. Banca tehnică este alcătuită din Dan Oprescu, antrenor principal, Nuno Claro, antrenor cu portarii și jucător, iar Bobi Verdeș, antrenor secund și jucător. De asemenea, și aici sperăm că va mai veni cineva. Practic, vom fi unul dintre cele mai profesioniste cluburi din competiția Ligii a III-a”, a declarat Ionuț Ivan, președintele FC Olt.

Printre jucătorii proveniți din „vechea gardă” se numără Nuno Claro, Anghelina, Giurcă, Blănaru, Covalschi, Rogoveanu, Căpățînă, Gherghe și Bobi Verdeș. De asemenea, în zilele următoare, se vor alătura lotului pregătit de Dan Oprescu și mijlocașii Mihăescu și Ștefan, dar și fundașul central Morariu. De asemenea, la reunirea lotului formației FC Olt de miercuri, a fost prezent și portarul Andrei Preda, zis „Gogoașă”, fost component al FC Universitatea Craiova. De asemenea, în perioada următoare, vor veni mai mulți jucători, în „probe”.

„În perioada următoare va veni un număr mare de jucători. Practic, astăzi avem prezenți jucători cu care clubul are contract, la ora actuală, iar în perioada următoare, va începe campania de achiziții. La această oră, avem un singur jucător în probă, este vorba de portarul Preda, însă, în perioada următoare, vor sosi și alți jucători în probe și jucători cu care noi vom avea discuții”, a mai declarat Ionuț Ivan.

Următorii jucători au fost prezenți, miercuri, la Stadionul „Metalurgistul”: Nuno Claro, Andrei Preda, Robert Prisăceanu – portari, Bobi Verdeș, Ștefan Blănaru, Daniel Giurcă, Marian Anghelina, Daniel Rogoveanu, Ștefan Covalschi, Mihai Căpățână Mihai, Robert Robert, Andrei Bâră, Gabriel Slavu, Adrian Bălșanu, Andreas Mihaiu, George Rimboiu; Marius Vlad; Mădălin Ion; Ionuț Coțofană; Cătălin Dinu; Adrian Ciurea; Marius Nica; Sorin Tudoroiu; Ovidiu Comănescu; Gabriel Croitorescu; Dan Mincă; Florin Marin; Cosmin Marin – jucători de câmp.

Oprescu: „Nimeni nu-și dorește ca echipa să stea mai mult de un an la nivelul Ligii a III-a”

Antrenorul Dan Oprescu se află în fața unei noi aventuri în Liga a III-a după ce, în 2010, a reușit promovarea în Liga a II-a cu Alro. Și de această dată, misiunea va fi una dificilă.

Tehnicianul a opinat că FC Olt nu trebuie să stea mai mult de un sezon în eșalonul al treilea al fotbalului românesc. „E foarte bine că se și vrea promovarea pentru că nu cred că își dorește cineva – nici jucătorii, nici staff-ul tehnic, nici conducătorii și nimeni din oraș – ca echipa să stea mai mult de un an, la nivelul Ligii a III-a. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, este foarte important să păstrăm cât mai mulți jucători din «vechea gardă» pentru a nu avea probleme de omogenizare. Vă aduceți aminte de problemele pe care le-am avut la începutul campionatului trecut, tocmai din cauza acestui lucru”, a spus Oprescu.

Dan Oprescu a mai declarat că, în perioada următoare, va vedea care sunt posturile deficitare la echipă, urmând să identifice jucătorii noi ce pot fi aduși la Slatina. „Jucătorii în probe vor fi doar pe posturile care vor fi deficitare. Rămâne de văzut. În zilele următoare, vom vedea pe cine ne putem baza, cu adevărat. Vor fi și meciuri amicale și acolo vom vedea unde ne aflăm. Dacă ar fi fost și mai mulți jucători din vechea gardă, puteam să spun, astăzi, că obiectivul este în mare parte realist și realizabil. Așa, mai avem nevoie de puțin timp, să vedem evoluția în meciurile amicale și care sunt posturile cu probleme. După aceea, vom putea să tragem concluziile necesare”, a mai spus Oprescu.

Text și foto: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 15 Jul. 2015, 18:15 Stiri
Pe aceeași temă