FC Hunedoara a renunțat la 7 jucători

05 Dec. 2011, 12:39 Stiri
FC Hunedoara** a renunțat la 7 jucători

De comun acord, dar la cererea conducătorilor FC Hunedoara s-a despărțit pe cale amiabilă de șapte jucători cu care a încheiat turul pe locul 4 în C5.
Este sigur! Portarul columbian Orlando Willian, fundașii Kelemen și Nicolau, mijlocașul Dan Șandru și atacanții Dan Moroșan, Florin Negru și Magdaș nu vor mai îmbrăca tricoul alb-albastru din primăvară.

Consiliul Director al FC Hunedoara a decis să se despartă „pe cale amiabilă” de jucătorii menționați mai sus după ce a analizat radiografia făcută întreg lotului de jucători de antrenorul principal Aurel Șunda. „Analiza lotului a fost făcută de mine, însă decizia de a se renunța la serviciile unor jucători a aparținut exclusiv Consiliului Director”, asigură Șunda.

Experimentatul tehnician spune că randamentul sportiv al fiecărui jucător în parte în primele 15 etape ale campionatului a fost principalul criteriu al studiului său, însă admite că au existat și alte aspecte care au influențat decizia conducătorilor de a renunța la cei șapte. „Spre exemplu, în cazul lui Willian ne-am luat o marjă de siguranță în ideea în care în viitor Federația intenționează să interzică echipelor din Ligiile inferioare să mai folosească jucători extracomunitari. Atacanții Moroșan și Magdaș jucau sub formă de împrumut la Hunedoara, unde nu au reușit să se acomodeze, dovadă că nu prea au avut realizări. La fel de ineficient a fost și Florin Negru. În ceea ce îl privește pe Șandru, cred că el a fost dezavantajat de faptul că nu poate evolua pe benzile laterale, acolo unde noi suntem obligați de Federație să evoluăm cu jucători sub 21 de ani”, a explicat Șunda.

Nevoie de dubluri și-o certitudine

Dacă în privința renunțării la serviciile jucătorilor nu a avut nicio sugestie, Șunda știe ce posturi trebuiesc acoperite în echipă. „Avem nevoie neapărat de dubluri pe cele trei posturi în care trebuie să folosim obligatoriu jucători sub 21 de ani: fundaș și mijlocaș dreapta, plus mijlocaș stânga. Îmi doresc încă doi fundași centrali, doi mijlocași centrali și trei atacanți”, dezvăluie Șunda. Până acum la capitolul „jucători noi” certitudine este revenirea la Hunedoara a lui Bogdan Roiu care a evoluat pentru „alb-albaștrii” și în returul campionatului trecut.

O lună de vacanță… cu program

Începând de sâmbătă, 3 decembrie, „alb-albaștrii” au intrat în vacanță. Cu o zi înainte, FC Hunedoara a jucat un meci amical, ultimul din acest an, în deplasare pe terenul conjudețenei CFR Simeria, pe care l-a câștigat cu 1-0, cu golul marcat din penalty în repriza a doua de Paul Păcurar. „Fiecare jucător a primit personal câte un program de menținere a formei fizice, pe care va trebui să îl efectueze în vacanță”, a adezvăluit Șunda.

Alb-albaștrii se vor reuni pentru reluarea pregătirilor pentru retur pe 9 ianuarie 2012. Campionatul se va relua pe 3 martie 2012.

Articol și foto de Sami Tamaș

05 Dec. 2011, 12:39 Stiri
Pe aceeași temă