FC Botoșani își face echipă satelit în Liga 3. „Trebuie să ne organizăm foarte profesionist pentru a crește jucători”

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 04 Jun. 2018, 18:29 Stiri
FC Botoșani își face echipă satelit în Liga 3.**

Din vara acestui an, FC Botoșani va avea din nou o satelit. FC Botoșani II va juca în Liga 3-a, dar încă nu s-a stabilit unde va disputa meciurile de pe teren propriu și cine va antrena această echipă.

Gruparea din Liga 1 a solicitat Federației Române de Fotbal un loc în Liga a 3-a pentru echipa secundă a clubului, care va reînființată în această vară. Ținând cont că interesul pentru al treilea eșalon fotbalistic din România este unul scăzut și multe echipe nu se vor înscrie, solicitatea celor de la FC Botoșani are șanse mari să fie aprobată. În ROAF e specificat clar că echipele din Liga 1 au dreptul să solicite oricând înscrierea unui „satelit” în Liga 3.

„Am avut discuții despre echipa a doua. Vom face și un trial. Trebuie să ne organizăm foarte profesionist pentru a crește jucători. Încă nu am stabilit detaliile, unde vom juca, cine va antrena. Avem discuții, dar nu am finalizat. Intenția este să facem echipa a doua”, a spus Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani.

Antrenorul Costel Enache este încântat de ideea înființării unei echipe satelit, deoarece unii jucători tineri din lot vor putea juca etapă de etapă, chiar dacă o vor face la Liga a 3-a. „Încercăm cu toate resursele să facem echipa a doua. Nu este foarte ușor. Cazare pentru jucători, masă, școlarizare, pedagog care să aibă gijă de copii. Este proiectul clubului și cu toții am hotărât că facem tot ce depindem de noi să putem dezvolta copiii din zonă și tinerii din cadrul lotului”, a precizat Costel Enache.

Din toamna acestui an, FC Botoșani va avea o bază nouă de pregătire, la șapte kilometri de municipiu, în localitatea Stăuceni. În primă fază vor fi două terenuri, unul sintetic și celălalt cu iarnă, iar proiectul mai cuprinde încă două terenuri de dimensiuni mai mici. Terenul sintetic va fi realizat de către FRF, iar celelalte cheltuieli pentru amenajarea bazei sportive vor fi făcute de Primăria Stăuceni și compania Elsaco, sponsorul principal al FC Botoșani.

Dintre echipele care au evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 1 jumătate nu au avut „satelit” în Liga 3: Viitorul Constanța, CSM Poli Iași, FC Botoșani, Dinamo, ACS Poli Timișoara, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Juventus București.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC
Foto: Ionuț TABULTOC (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 04 Jun. 2018, 18:29 Stiri
Pe aceeași temă