FC Aninoasa continuă în Liga 3: „S-a luat hotărârea să meargă mai departe la nivel național”. Dâmbovița are șanse mari să aibă doar două echipe la acest nivel

Marius ANGHEL 02 Jun. 2017, 14:36 Stiri

FC Aninoasa va continua în campionatul Ligii 3 și în sezonul următor, anunță conducerea clubului dâmbovițean. Activitatea echipei din comuna Aninoasa în campionatul național era pusă sub semnul întrebării după ce primarul Constantin Maricescu anunța că se gândește să o retragă și că ia în calcul înscrierea acestuia în Liga a 4-a, fiindcă nu mai vrea să dea bani și rezultatele sportive să nu vină.

„FC Aninoasa va reprezenta județul Dâmbovița în Liga a 3-a și în sezonul 2017-2018. Activitatea echipei noatre va continua în cele mai bune condiții și în noul sezon după ce lucrurile au revenit pe făgașul normal. Primăria Aninoasa și Consiliul Local Aninoasa au făcut eforturi deosebite pentru a sprijini în continuare activitatea echipei de fotbal. După ultima ședință, la care au luat parte reprezentații Primăriei Aninoasa, conducerea administrativă a clubului, staff-ul tehnic și jucătorii s-a luat hotărârea ca FC Aninoasa să meargă mai departe la nivel național. Pe această cale anunțăm suporterii, sponsorii și apropiații formației noatre să fie în continuare alături de noi pentru că FC Aninoasa va ține în continuare steagul sus la nivelul Ligii a 3-a. În perioada imediat următoare se vor stabili obiectivele pentru noul sezon competițional”, e comunicatul clubului din Aninoasa.

După ce Guvernul a emis Ordonanța de Urgență de modificare a Legii Sportului 69/2000, Cristian Mitrea, președintele FC Aninoasa, a spus că o asemenea decizie de retragere din Liga 2 nu s-ar lua doar din cauza rezultatelor modeste din ultima perioadă ale echipei, ci și din cauza legii care urmează să fie pusă în practică. Cu 5% din bugetul local alocat pentru sport, echipei din Aninoasa i-ar fi greu să supraviețuiască în Liga a 3-a, a scris Jurnal de Dâmbovița. Cristi Mitrea spera totuși ca echipa să continue la acest nivel și spune că parcursul a fost unul bun, câtă vreme s-a evitat retrogradarea. „Domnul primar Maricescu s-a gândit la retragerea echipei, din cauza legii care va permite atribuirea a doar 5% din bugetul local pentru sport, coroborat cu rezultatele slabe din ultima vreme. Rămâne de văzut după ultimul meci ce se întâmplă. Domnul primar ne-a transmis care ar fi bugetul și să alegem dacă vrem să continuăm aici sau în Liga a 4-a. Săptămâna viitoare o să venim cu un răspuns. Eu sper să rămânem în Liga a 3-a. O să discut cu băieții, sper să fie înțelegători și să putem continua. Per ansamblu, nu pot să spun că sunt nemulțumit de parcursul din acest an. Nu știu ce s-a întâmplat în meciurile de acasă din retur, dar am obținut trei victorii în deplasare, ceea ce nu e rău pentru echipa noastră, mai ales că am și reușit să evităm retrogradarea. Noi am scăzut în clasament și din cauza retragerii echipei de la Podari, pentru că alte echipe au obținut punctele fără a juca, în timp ce noi oricum am câștigat cu ei”, a spus Mitrea, conform sursei citate mai sus.

Cum veniturile financiare ale comunei Aninoasa or fi mici, bineînțeles că 5% pentru sport va reprezenta puțin față de cât dădeau autoritățile financiare până acum echipei din Liga 3 FC Aninoasa. „S-ar putea să ne retragem și să încercăm să ne înscriem în Liga a 4-a. Faptul că am mers așa prost acasă, în fața propriilor suporteri, e inadmisibil. Vreau să discut cu președintele, să le transmită jucătorilor să își caute alte echipe, pentru că s-ar putea să ne retragem. Am fost și la Pitești după ei, au făcut niște gafe și acolo”, a spus în urmă cu două săptămâni primarul Maricescu.

FC Aninoasa a încheiat actualul sezon al Ligii 3 pe locul 12 din 15 în Seria 3, cu 34 de puncte, cu 38 mai puține față de liderul SCM Pitești. În cele 28 de meciuri susținute în 30 de etape, echipa antrenată de Cristian Bălașa a înregistrat 8 victorii, 10 egaluri și 10 înfrângeri, golaverajul fiind 33 de goluri primite și 37 încasate.

FC Aninoasa și Flacăra Moreni vor fi, cel mai probabil, singurele reprezentante ale județului Dâmbovița în următorul sezon al Ligii 3. Urban Titu a retrogradat de pe penultima poziție a calasamentului, iar campioana Ligii a 4-a (Dentas Tărtășești, Recolta Gura Șuții sau Gloria Gaz Metan Cornești) are șanse minuscule de a promova în Liga 3 după ce a picat să joace barajul de promovare cu Petrolul 52 Ploiești, campioana Ligii a 4-a Prahova.

Marius ANGHEL 02 Jun. 2017, 14:36 Stiri
Pe aceeași temă