Farul revine la fix pe stadionul care îi poartă numele, chiar la meciul cu Progresul Spartac. În tur a fost umilită cu 7-0, acum speră să se desprindă de contracandidata la promovare

Marius ANGHEL 12 Apr. 2018, 14:33 Stiri

SSC Farul revine acasă și o va face cu ocazia unui meci extrem de important în lupta pentru promovarea în Liga 2. Pentru prima dată în acest sezon de Liga 3, echipa constănțeană va juca pe stadionul care îi poartă numele, după ce până acum și-a desfășurat jocurile de pe teren propriu la Techirghiol.

Farul joacă sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul Farul, în cadrul etapei a 20-a a Ligii 3, Seria 2, chiar împotriva contracandidatei la promovare, Progresul Spartac, echipă cu care se află la egalitare de puncte (48 de puncte) și pe care o depășește în clasament doar datorită golaverajului mai bun (66-19 față de 61-19). Câștigătoarea va deveni principala favorită la accederea în Liga 2.

Constănțenii au de luat o revanșă în fața Progresului, după ce în tur erau umiliți cu 7-0 la București, însă nu același lucru îl crede antrenorul Petre Grigoraș. „E cel mai important joc al campionatului pentru noi, după ce am trecut de niște derby-uri, mai ales în acest retur, cu Slobozia și Cernavodă, echipe foarte bune, pe care le-am apreciat și la apreciem în continuare. Am șchiopătat puțin etapa trecută (n.r. – la 2-2 în deplasare cu CSM Râmnicu Sărat), dar încrederea ne-a rămas intactă. Nu am câștigat la Râmnicu Sărat, obținând un rezultat la care nu ne așteptam. Aveam un avans de două puncte, pe care în mod normal ar fi trebuit să-l păstrăm, dar se întâmplă și la case mai mari și nu vreau să fac o tragedie din asta. Acum stăm la mâna noastră. Progresul Spartac este echipa care ne-a administrat singura înfrângere în serie (n.r. – 0-7), dar, sâmbătă, nu e vorba de revanșă, ci de clasament și de puncte. Suntem la egalitate și avem nevoie neapărat de victorie, pentru a lua o opțiune serioasă pentru următoarele șase etape”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, Petre Grigoraș, antrenorul principal al SSC Farul.

În tur, Progresul Spartac umilea ASSCS Farul Constanța cu 7-0 prin golurile marcate de Adrian Neacșu (8), Marius Dițu (20, 52), Ciprian Stanciu (21, 33 – pen.), Daniel Stoian (55) și Dragoș Zaharia (90).

„Așteptăm să vină spectatorii în număr mare”

Acum, Grigoraș și jucătorii săi așteaptă să fie încurajați din tribune de un număr cât mai mare de spectatori, dornici să revadă echipa care vrea să ducă mai departe tradiția Farului. Antrenorul apreciază că disputarea meciului pe stadionul „Farul” e un atu pentru formația de pe litoral.

„Ne-am dorit de la început să jucăm pe această arenă. Întotdeauna am fost convins că, dacă vom evolua aici, va veni multă lume la meciuri. S-au făcut eforturi mari ca suprafața de joc să se prezinte în condiții optime. Nu putem spune că, acum, gazonul e senzațional, dar, oricum, arată mult mai bine decât astă-vară sau mai târziu. Așteptăm să vină spectatorii în număr mare sâmbătă. Sunt convins că le e dor să vadă un meci pe Farul. Dacă la partida de baraj din Liga a 4-a am înțeles că au fost vreo 4.000 de spectatori, acum cred că vor veni la fel de mulți sau, de ce nu, și mai mulți. Avem nevoie de sprijinul lor. Primăria a promis ceva și s-a ținut de cuvânt. În privința banilor, am trecut peste probleme. Astăzi, mâine (n.r. – ieri și azi), vor fi. Așa că, dacă autoritățile și-au făcut treaba, noi, deocamdată, cred că ne-am făcut treaba, dacă vor veni și mulți suporteri, ajutând echipa, atunci va exista o unitate în Constanța, lucru foarte important. Aștept cu nerăbdare sâmbătă să văd că locurile din tribune care pot fi folosite se ocupă în totalitate. Sunt convins că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor. Vom încerca să câștigăm această partidă extrem de importantă pentru viitorul SSC Farul. Sunt convins că, atunci când toți trag la aceeași căruță, lucrurile nu au cum să nu fie bune”, a mai spus experimentatul antrenor.

Pentru jocul cu Progresul, Farul nu poate conta pe Pătulea, Cocârlă și Vântu, accidentați, însă va reveni căpitanul Alexandru Grigoraș.

Doar 5.000 de locuri disponibile pe stadionul Farul

Va fi primul meci pe care SSC Farul îl desfășoară pe stadionul din strada Primăverii după ce a reușit promovarea în Liga 3. Până acum, constănțenii au evoluat pe teren propriu la Techirghiol, fiindcă stadionul Farul nu avea actele necesare pentru a găzdui jocuri de acest nivel.

Arena din Constanța a fost omologată în cele din urmă săptămâna trecută, după ce oamenii clubului și suporterii echipei au muncit cot la cot pentru a o cosmetiza și a o aduce la un standard necesar pentru ca să fie reprimită în competiția Ligii 3.

Nu toate sectoarele de tribună vor fi însă deschise publicului, unele rămânând închise din motive de siguranță. Pentru jocul cu Progresul se poate pătrunde la tribuna 1, în stânga și în dreapta tribunei oficiale. Vor mai fi deschise trei sectoare de la peluza cu tabela, acolo unde va sta galeria, și o porțiune din cealaltă parte a stadionului, rezervată suporterilor adversarei. În total, dintr-un număr de 15.500 de locuri câte are stadionul Farul, doar 5.000 vor fi disponibile pentru derby-ul de sâmbătă.

5 lei accesul pe stadion. Gratuitate pentru copiii sub 14 ani

Altfel, biletele pentru meciul cu Progresul Spartac au fost puse la vânzare începând de astăzi. Un tichet pentru accesul general pe stadion costă 5 lei, iar copiii până în 14 ani beneficiază de intrare liberă.

Biletele se găsesc la următoarele puncte de vânzare:

1. la Secretariatul clubului de la Stadionul „Farul” (minihotel), etajul 1 în intervalul orar: 10-14;
2. la Standul S.S.C. Farul din Centrul Comercial „VIVO!” Constanța (Maritimo), între orele 15-20.

Foto: SSC Farul Constanța

Marius ANGHEL 12 Apr. 2018, 14:33 Stiri
Pe aceeași temă