EXCLUSIV | Vremea potrivnică duce la reprogramarea unei noi etape din Liga 3! Decizia CEx, anunțul federației și data la care se va juca

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 11:34 Stiri
EXCLUSIV | Vremea potrivnică duce la reprogramarea unei noi etape din Liga 3!** Decizia CEx, anunțul federației și data la care se va juca

UPDATE, 13:20: Federația Română de Fotbal a confirmat informația publicată astăzi de dimineață de Liga2.ro. Etapele din Liga 3, respectiv competițiile de juniori care trebuiau să se desfășoare în weekend au fost reprogramate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Etapa din Liga 3 se va desfășura în jurul datei de 3 aprilie, în timp ce cea de juniori în jurul datei de 2 mai.

Iată anunțul de pe site-ul FRF după decizia de astăzi a Comitetului Executiv:

„Întrunit joi, 22 martie, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis cu unanimitate de voturi reprogramarea etapelor din Liga 3 și a competițiilor de juniori.

Deciziile au fost luate din cauza condițiilor meteo nefavorabile și în urma solicitărilor venite din partea cluburilor.

Astfel, s-a hotărât amânarea etapei următoare din Liga 3, programată pe datele 23-24 martie, pentru data de 3 aprilie și a etapelor competițiilor de juniori, care urmau să se dispute pe 23-24 martie, pentru data de 2 mai”.


 

Etapa din weekend a campionatului Ligii 3 are șanse mari să nu se dispute și să fie reprogramată. În ședința de astăzi a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care va începe la ora 12:00, se va vota reprogramarea, asta după ce majoritatea cluburilor participante în acest eșalon au depus cereri că nu vor să joace din cauza condițiilor meteorologice potrivnice fotbalului.

După ce prima rundă a returului campionatului Ligii 3, stabilită inițial pe 2-3 martie, a fost reprogramată să se desfășoare pe 28 martie, din cauza condițiilor meteorologice, iată că FRF va decide astăzi o nouă amânare în cazul unei alte etape, tot din pricina vremii urâte. Runda care trebuia să se desfășoare în acest weekend, 23-25 martie, va fi mutată cel mai probabil pe 3-4 aprilie.

La finalul acestei săptămâni, în campionatul Ligii 3 trebuia să se desfășoare etapa a 19-a în seriile 1, 4 și 5, respectiv a 17-a în seriile 2 și 3.

„Sunt șanse foarte mari ca etapa din weekend din Liga 3 să se reprogrameze pentru că sunt foarte multe cereri ale echipelor, care au terenurile acoperite cu zăpadă, în stare foarte proastă. Sunt undeva în jur de 90 și ceva la sută de echipe care au dorit amânarea. Cu siguranță se va amâna această etapă. Va fi reprogramată când vom găsi o fereastră liberă, să ne uităm, pentru că mai sunt două intermediare. Nu putem pune trei intermediare într-o perioadă scurtă de timp. Cu siguranță, cred că o portiță liberă ar fi pe 3 aprilie”, a declarat, pentru Liga2.ro, Florin Spînu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 3 în Comitetului Executiv al FRF, cât și președintele echipei ACSO Filiași. 

Pe lângă etapa de Liga 3, și meciurile campionatelor juniorilor republicani va fi reprogramată.

Dacă nu se va juca în Liga 3 în acest weekend, campionatul se reia miercuri, atunci când e programată desfășurarea etapei restanțe, prima a returului.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Petrolul / Razvan Păsărică (sportpictures.eu)

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 11:34 Stiri
Pe aceeași temă