EXCLUSIV | CFR Cluj a vrut să-și desființeze „satelitul” din Liga 3 după eliminarea din Europa League. Motivul care i-a făcut pe conducători să se răzgândească

Marius ANGHEL 06 Sep. 2018, 14:21 Stiri
EXCLUSIV | CFR Cluj a vrut să-și desființeze

Directivele finanțatorului Nelu Varga, după eliminarea surprinzătoare a CFR-ului din Europa League, au fost clare: reducerea imediată a cheltuielilor! În planul de „avarie” s-a aflat și renunțarea la echipa secundă, care activează în Liga a 3-a. Acolo s-au pompat bani importanți în sezonul trecut, când Mihai Georgescu a adus mai mulți juniori de la școala sa de fotbal, Bogdan Mara fiind unul dintre cei care au susținut ideea investițiilor în formația secundă, unde să fie crescuți jucători.

Planurile finanțatorului de la CFR au fost date însă peste cap de un articol din ROAF. Oficialii clubului l-au informat că în cazul în care ar retrage echipa secundă din campionatul Ligii 3, atunci prima echipă va fi penalizată cu 9 puncte, ceea ce ar fi periclitat șansele CFR-ului la titlu.

Articolul 19 din ROAF, litera d, specifică acest lucru. „În cazul în care echipa se retrage după ce s-a înscris oficial până la începerea sezonului competițional sau dacă se retrage în timpul sezonului competițional, va fi penalizată cu depunctarea de 9 puncte, echipa de nivelul superior a clubului de care aparține echipa satelit”, scrie în ROAF.

Astfel, CFR Cluj 2 va rămâne în Liga a 3-a până la finalul acestui sezon, dar bugetul pentru formația secundă va fi puternic diminuat. După două etape, echipa secundă a campioanei are 4 puncte acumulate și ocupă locul 5 în Seria a 5-a, acolo unde lider este AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

În ediția trecută a Ligii 3, CFR Cluj 2 s-a clasat pe locul 8 din 15, la 30 de puncte de Universitatea Cluj, care a reușit promovarea. „Satelitul” a fost readus la viață în vara anului 2017.

Din Liga 1, singurele cluburi care nu au echipe secunde în Liga 3 sunt Viitorul, Poli Iași, Dinamo, Sepsi, Concordia Chiajna și Dunărea Călărași.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
 

Marius ANGHEL 06 Sep. 2018, 14:21 Stiri
Pe aceeași temă