După satelitul Timișoarei, UTA II a trecut și de echipa secundă a clubului Pandurii. Michel Vlad a înscris din nou pentru arădeni

Marius ANGHEL 10 Mar. 2017, 14:13 Stiri

După succesul convingător de săptămâna trecută de la Timișoara, contra lui ACS Poli II, scor 2-0, „satelitul” UTA-ei pleca mare favorită în partida de joi cu echipa secundă a clubului Pandurii, în cadrul etapei a 15-a a Seriei a IV-a a Ligii 3. Oltenii s-au deplasat la Șiria chiar în ziua meciului, fără jucători de la prima echipă și cu toate astea le-au dat o replică peste așteptări arădenilor, care s-au impus în ultimul moment cu 1-0.

De abia în minutele de prelungire s-a făcut diferența pe tabelă, în urma unui penalty transformat de Michel Vlad. „Din păcate, am început cu ghinionul accidentării lui Mara. Am fost nevoiți să schimbăm și să debutăm un portar în Liga a 3-a, care avea să-și facă bine treaba. Trebuie să fim realiști și să recunoaștem că nu am mai repetat jocul bun de la Timișoara. În special în prima parte, am avut probleme la agresivitatea pozitivă în momentul recuperării mingii, am fost pe locul 2 la balon. Odată cu schimbările, în general copii de 99 și 98, am reușit să dominăm partida și să avem situații importante, în special prin Ghergar și Vasile. Până la urmă, victoria e meritată la cum am jucat în repriza a doua. Adversarul a fost neașteptat de bun, de incomod, mai ales că s-a deplasat atâția kilometri în ziua jocului cu o echipă de copii, cam ca a noastră”, a menționat, pentru Sport Arad, antrenorul Cristian Păcurar, care i-a avut alături la acest meci doar pe Adi Ungur și Vasile Sin. Dan Oprescu a absentat, fiindcă urmează un curs de management fotbalistic la Timișoara.

În final, tehnicianul UTA-ei s-a declarat puțin îngrijorat de absența pentru mai multe săptămâni a portarului titular. „Din păcate, acest succes este umbrit puțin de accidentarea lui Mara, mai ales că avem în fața noastră atâtea competiții oficiale, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Cupă. De asemenea, trebuie să ne rugăm ca vreunul dintre cei doi portari de la prima echipă să nu pățească ceva, căci rămânem puțin descoperiți. Mureșan e un portar de perspectivă, însă mai are nevoie de meciuri și încredere să poată face față la un nivel înalt. Ne bazăm pe el chiar începând de sâmbătă la Timișoara, în importantul meci de Cupă cu ACS Poli, sper să nu aibă trac și să facă un meci ca cel de astăzi”, a adăugat Păcurar.

După acest succes la limită, UTA Bătrâna Doamnă II a acumulat 14 puncte și a urcat pe poziția a 12-a din 14 în Seria a 4-a a Ligii 3, însă are un meci mai mult disputat față de Unirea 1924 Alba Iulia și Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, următoarele clasate cu câte 13 puncte fiecare. Pandurii Târgu Jiu II e pe locul 10, cu 18 puncte. Runda viitoare, UTA II joacă pe teren liderului Național Sebiș, iar Pandurii II întâlnește acasă pe CNS Cetate Deva.

Mara s-a accidentat și stă pe tușă cel puțin trei săptămâni

UTA II, respectiv echipa Under 19 Elite, va trebui să se descurce în următoarea perioadă fără Sebastian Mara. Portarul de 19 ani s-a accidentat la încălzire, înainte de a intra pe teren contra celor de la Pandurii II și a fost înlocuit între buturi de Denis Mureșan. Variantă de rezervă a fost la acest joc Răzvan Revesz, reprofilat de doi ani de zile fundaș stânga.

Consultat rapid de Zsolt Nagy, Mara a aflat că are degetul mic de la mâna stângă rupt. S-a ales rapid și cu o atelă, iar dacă examenul radiologic spune că nu-i este afectat și tendonul, tânărul goalkeeeper va sta pe tușă în jur de trei săptămâni.

Mureșan a închis poarta UTA-ei la debutul în Liga a 3-a

Denis Mureșan și-a făcut astfel debutul în Liga a 3-a. „Practic, mai erau cinci minute până să înceapă meciul, când am aflat că voi juca. Domnii antremori au încercat să mă conecteze rapid, m-au încurajat și mi-au spus să joc cât mai simplu, să nu mă complic inutil cu mingea la picior sau ieșiri hazardate. În rest, mi-au spus să fac ceea ce am învățat la antrenamente și să am încredere în mine”, a mărturisit, pentru Sport Arad, goalkeeperul de 17 ani.

Utistul a închis poarta chiar la primul său meci oficial în eșalonul trei, dar nici nu a avut multe faze grele. În debutul părții secunde a fost pe fază la finalizările lui Gruia și Dumitru, în timp ce spre final nu a avut decât să culeagă balonul din fața lui David care preluase greșit din poziție ideală. „Trebuie să le mulțumesc colegilor, căci mi-au făcut meciul mai ușor. Victoria a fost meritată, deși în prima repriză nu am fost cu nimic mai buni decât adversarii noștri. Lucrurile s-au schimbat după pauză, iar golul din final ne-a adus multă bucurie. Penrtru mine, satisfacția e dublă atâta timp nu am primit gol, dar la Timișoara, peste numai două zile, urmează o altă provocare pentru mine și echipă, în Cupa României”, a adăugat arădeanul.

Probabil, Mara va rămâne pe margine câteva săptămâni, prilej pentru Mureșan să-și demonstreze calitățile în cele două competiții oficiale, Liga a 3-a și Elite Under 19, în care sunt angrenați „roș-albii”. „În primul rând, îmi pare foarte rău pentru Seba, îi doresc să-și revină rapid. Între timp, sper să-mi ajut cât mai mult echipa, căci avem de jucat partide importante începând de sâmbătă încolo. O să încerc să-mi fac treaba cât mai bine și să demonstrez că se poate conta oricând pe mine. Visul meu este să joc la prima echipă a UTA-ei și voi munci pentru a mi-l îndeplini”, a concluzionat tânărul portarul.

Până să-l aibă profesor pe Vasile Sin, Denis Mureșan a mai lucrat specific cu Dan Țapoș, Attila Pap, Sandu Țamboi și Cristi Irimia.

UTA II: Mureșan – Zdrențan, Iuga, Wild, Dinculescu – Dobrean (Coadă 63), Dan – Mandache (Vasile 53), Toma (Țurcanu 71), Vlad – Ghergar (Pop 90+3)

Pandurii II: Jianu – M. Popescu, Ilina, David, Almic (Cocâr 90) – Brătuianu (Trancău 71), Cojocaru (E. Popescu 81) – Cioiu, Dumitru, Vodă – Gruia (Copiluși 88)

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 Mar. 2017, 14:13 Stiri
Pe aceeași temă