Dumbrăvița minunată! Comuna limitrofă Timișoarei și-a croit drum spre Liga 3, după o „dublă” de basm cu reprezentanta Mehedințiului, de care dispus cu 11-0 la general

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 24 Jun. 2018, 09:39 Stiri

Deși deznodământul „barajului” pentru promovare dintre campioanele județene de la Timiș și Mehedinți fusese scris încă manșa tur, pe care ACS Dumbrăvița a câștigat-o cu 5-0, echipa din Banat a vrut să risipească orice urmă de suspans, dacă mai era cazul, de la primele secvențe ale partidei de la Șimian. 

Cu un picior în Liga 3, oaspeții au deschis scorul în minutul 10, când Florin Nanu a fost agățat în careu de portarul Adrian Nedelcea. Tot fostul jucător de la ACS Poli Timișoara a pus balonul la punctul cu var și a marcat, lejer, din penalty. În minutul 29, ACS Dumbrăvița a majorat avantajul, prin Dacian Bîrză, care a înscris din interiorul careului, după o combinație cu coechipierul său din ofensivă, Dan Silaghi-Perju. Oaspeții au mai avut și dou[ goluri anulate, pe motiv de ofsaid, la reluările lui Bogdan Centea (4′) și Laurențiu Telescu (18′), în timp ce campioana Ligii a 4-a Mehedinți, ACS Viitorul Șimian, a replicat, periculos, doar prin Mădălin Mătăsăreanu (27′) și Andrei Enea (33′).

Începutul părții secunde a fost echilibrat, dar, pe final, gazdele au picat fizic și au mai scos balonul din propria poartă, în alte patru rânduri. Viitorul Șimian a primit al treilea gol al partidei în minutul 70, când Robert Văcuță l-a faultat în careu pe Silaghi-Perju și căpitanul Laurențiu Telescu a trimis balonul, sub transersală, de la 11 metri. S-a făcut 4-0 peste alte opt minute, după ce fundașul dreapta Adrian Ștefan i-a pasat în careu lui Dejan Pecarov și atacantul intrat pe teren de câteva momente a înscris din 8 metri. Fostul prim-divizionar a revenit astfel cu gol pe gazon, după o absență de trei luni, cauzată de o mai veche accidentare.

Când părea că Dumbrăvița va câștiga printr-o nouă „manita”, așa cum o făcuse în meciul-tur, Ovidiu Oancia a decis că suna mai bine un set la 0 și a marcat, în minutul 90, al șaselea gol al echipei sale, spre dezamăgirea oltenilor, care nu ar fi anticipat un asemenea scor drastic, pe teren propriu. Mai înainte, Răzvan Rus a punctat pentru 5-0.

De altfel, nici antrenorul Sorin Bălu nu se aștepta ca echipa sa să câștige de o asemenea manieră „dubla” cu Viitorul Șimian, chiar dacă era favorită certă, ținând cont de diferența de lot și buget dintre cele două combatante.

A promovat în premieră, dar vrea în primele locuri

Promovată, în premieră, în Liga 3, ACS Dumbrăvița are planuri mari pentru noul sezon, dând de înțeles că va lupta pentru un loc pe podium. „Am fost net superiori, în ambele manșe. Sincer, nu mă așteptam la o diferență de 11 goluri, după ce i-am văzut pe adversari la câteva jocuri din Liga a 4-a Mehedinți, dar lotul nostru și condițiile foarte bune de care beneficiem, ne-au dus în Liga 3.  În noul sezon, sper să obținem cât mai multe victorii și să încheiem campionatul cât mai sus. Cu siguranță, vom fi în partea superioară a clasamentului, fiindcă dispunem de jucători cu mare calitate, atât umană, cât și fotbalistică, iar majoritatea dintre ei sunt obișnuiți cu rigorile acestui eșalon. Vom completa lotul și cu juniori  de valoare, fiindcă avem nevoie. Ne vom lupta, de la egal la egal, cu orice adversar. Dacă va fi să fim pe primul loc, ar fi extraordinar. Domnul primar Malac și domnul viceprimar Miklos (n.r.-  portarul titular de 47 de ani), care a jucat, ultimul său meci, ne oferă toate condițiile pentru performanță”, a declarat antrenorul Sorin Bălu, la finalul jocului.

Dacă Timișul a mai promovat o echipă, Mehedințiul rămâne cu regretul că nu va avea nici sezonul viitor vreo reprezentantă în ligile naționale. „Prea multe nu sunt de spus, după această partidă. Ne-am fi dorit mai mult, măcar pe teren propriu. Din păcate, Mehedințiul nu va avea nici în noul sezon echipă la Liga 3, dar, dacă vom câștiga și viitorul sezon campionatul județean, vom încerca să fim pregătiți din toate punctele de vedere, pentru a promova. Sperăm să fi învățat ceva din acest baraj”, a spus căpitanul Mihai Schintee. Acesta s-a ocupat de pregătirea echipei în ultimele săptămâni, după ce Dorel Stoica, adus în iarnă, a decis să se despartă de Viitorul Șimian.

VIITORUL ȘIMIAN – ACS DUMBRĂ‚VIȚA  0-6 (0-2), în tur a fost 0-5
Florin Nanu 8′ – pen., Dacian Bîrză 29′, Laurențiu Telescu 72′ – pen., Deian Pecarov 78′, Răzvan Rus 84′, Ovidiu Oancia 90′

Nedelcea – Văcuță, Țurai, Ciobanu, Pătrașcu (Bologa 31′) – Lăcustă, Schintee (cpt.), Stanciu, Mătăsăreanu – Zamfir (Zaharescu 78′), Enea (Dudău)
Antrenor: Mihai Schintee

Mikloș – Ștefan, Telescu (cpt.), Gălan, Szalkai – Briciu, Stancu (Oancea 58′), Centea, Nanu (Filimon 71′) – Silaghi (Pecarov 75′), Bîrză (Rus 67′)
Antrenor Sorin Bălu

Stadion: „Ion Floricică” (Șimian); Spectatori: 400; Arbitru: Dragoș Piriu (Curtea de Argeș); Asistenți: Răzvan Claudiu Tudor și Romeo Popa (ambii din Craiova).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 24 Jun. 2018, 09:39 Stiri
Pe aceeași temă