Directorul sportiv Sorin Frunză a calificat Dacia Unirea în 16-imile Cupei. Brăila a trăit periculos la Miroslava | VIDEO

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 11:45 Stiri

Dacia Unirea a avut o misiune mult mai grea decât se aștepta la Știința Miroslava, în turul al 4-lea al Cupei României. Formația antrenată de Alin Pânzaru a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în 16-imile competiției, acolo unde victoria a fost adusă de directorul sportiv, Sorin Frunză, revenit pe teren după ce în vară anunțase că își pune ghetele în cui.

Brăilenii au început bine jocul, au dominat teritorial, însă primele situații de poartă le-au avut gazdele prin Crengăniș (10) și Taciuc, mijlocașul de la Miroslava fiind primul jucător care a trimis mingea pe spațiul porții în această partidă, numai că Mitrea a fost la post. În minutul 28, pe contraatac, Dacia Unirea a deschis scorul prin Dănuț Oprea, care a șutat plasat și a expediat mingea sub transversala porții apărate de Țintea. Putea fi 2-0 pentru oaspeți, numai că Neagu nu s-a descurcat în situație de unu la unu cu portarul gazdelor, astfel că la pauză Dacia Unirea avea doar un avantaj minim pe tabela de marcaj.

În repriza a doua, Știința Miroslava a controlat ostilitățile în teren și a fost la un pas de a egala chiar în minutul 48, dar Izmană a fost blocat de apărătorii brăileni. A doua mare ocazie a gazdelor a venit în minutul 68, când Izmană a centrat din corner, iar Crengăniș a reluat slab și Mitrea a înlăturat pericolul. Presiunea celor de la Știința Miroslava la poarta brăileană a crescut și douăsprezece minute mai târziu, tot după un corner executat de Izmană, Alexandru Marin (79) a reușit să restabilească egalitatea.

Putea fi 2-1 pentru gazde cu șase minute înainte de finalul partidei, însă la șutul violent al lui Panțîru, portarul Mitrea a avut șansă, pentru că mingea a lovit transversala, apoi a revenit în teren și Crengăniș a trimis-o peste poartă. Dacia Unirea a marcat un gol valabil în penultimul minut al timpului regulamentar de joc prin Costel Roșu, însă, la protestele gazdelor, centralul nu a validat reușita brăileanului și partida a întrat în prelungiri.

Directorul sportiv Sorin Frunză înclină balanța în favoarea brăilenilor

În prima repriză a prelungirilor s-a jucat prudent, gazdele au căutat să controleze jocul, însă nu s-au hazardat prea mult, iar formația brăileană și-a propus ca obiectiv să țină mingea cât mai departe de poarta lui Mitrea. Repriza a doua a început însă cu o ocazie a brăilenilor, Frunză (110) a șutat de la marginea careului, iar Țintea a scos in extremis mingea de sub transversală. Cornerul rezultat din această fază a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. După alte două minute, Frunză a marcat din lovitură liberă și oaspeții au preluat conducerea, iar după alte două minute, Costel Roșu a lobat mingea peste portarul gazdelor și a stabilit scorul final, 3-1, pentru Dacia Unirea.

„Am condus cu 1-0, puteam să ne dublăm avantajul, dar nu am făcut acest lucru și am trăit periculos. A fost nevoie de Sorin Frunză în teren pentru ca jocul nostru să se limpezească. Frunză a jucat 20 de minute ca în zilele lui de glorie și ne-a calificat în etapa a 5-a a Cupei României”, a declarat imediat după meci Vasile Popa, vicepreședintele clubului brăilean.

„După cum a evoluat partida, n-am crezut nici măcar o clipă că nu ne vom califica. E părerea mea și a tuturor celor prezenți în tribunele arenei de la Uricani. Din păcate, doar rezultatul final e cel care contează! Jucătorii tineri și talenți ai CS Știinta Miroslava au arătat și demonstrat că nu sunt cu nimic mai prejos contra unei echipe de eșalon superior. Nu mă mulțumesc cu puținul, important, în primul rând pentru jucători, era să ne calificăm. Îi felicit pentru jocul prestat, însă nu și pentru rezultat. Trebuie să privim în viitor, să ne concentrăm pe campionat și să pregătim mult mai conștiincios partidele ce urmează”, a spus și președintele Științei, Daniel Acatrinei.

VEZI O GALERIE FOTO cu meciul de la Miroslava

ȘTIINȚA MIROSLAVA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA  1-3 după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Al. Marin ’79 / D. Oprea ’28, Frunză ‘112, C. Roșu ‘114

Țintea – Moisi, Tăcuțanu, Odăgieru, Panțîru – D. Munteanu jr. (Amarinei ’91), Izmană, Taciuc (Săvoaia ‘108), Agrigoroaei – Crengăniș (Sașu ’92), Al. Marin (cpt.)
Rezerve neutilizate: Anton – Chelaru, Huțanu, Cerneuțanu
Antrenor: Dănuț Munteanu

Cr. Mitrea – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Necoară, Stănciulescu – Petean (C. Roșu ’69) – D. Oprea, Rz. Adăscăliței, P. Ioan, C. Neagu (Frunză ’79) – M. Enciu
Rezerve neutilizare: Bg. Olaru – Misăraș, Roșoagă, Olenic, Mucuță
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Comunal (Miroslava); Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani) și Attila Szabo (Odorheiu Secuiesc).

Articol scris de Costel FILIP
Foto și video: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 11:45 Stiri
Pe aceeași temă