Derby-ul Teleormanului, decis de un mehedințean! „Am reușit să le aducem celor din Roșiori câteva clipe de bucurie și mândrie”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 17 Oct. 2016, 20:50 Stiri

În etapa a 7-a din Seria a III-a a Ligii 3, Sporting Roșiori a trecut, sâmbătă, pe teren propriu, cu 2-1 de FCM Alexandria. Derby-ul Teleormanului a fost decis de intervențiile tânărului portar Dalin Munteanu, carea apărat un penalty în minutul 42, atunci când scorul era 1-0, dar și alte șuturi periculoase ale oaspeților.

„Mă bucur că am reușit să le aducem celor din Roșiori câteva clipe de bucurie și mândrie. Legat de penalty, l-am intimidat putin, să zic așa, pe Căpățînă. Înainte să execute, l-am întrebat dacă are emoții și mi-a spus ca nu are și să stau liniștit că a mai bătut vreo 200 până acum. Îl văzusem puțin pus pe gânduri, indecis, și am zis că o sa aștept până în ultima clipă, mergând pe premisa asta, că nu e sigur și să îi urmăresc glezna. Vreau să felicit întreaga echipa pentru această victorie, toți am jucat cât am putut de bine ca să obținem cele trei puncte”, a declarat, pentru teresport.ro, Dalin Munteanu.

Născut pe 6 iunie 1997, la Orșova, Dalin Munteanu a jucat pentru CSS Drobeta Turnu Severin, Chelsea București și, din 2015, Sporting Roșiorii de Vede. La Sporting mai joacă încă un mehedințean, Ionuț Lătea, fost la Building Vânju Mare, în urmă cu un deceniu, iar manager sportiv este severineanul Petre Virgil Vucea, care a mai fost în conducerea fostei divizionare C Minerul Mehedinți.

„A fost un joc pentru care ne-am pregătit foarte mult, începând cu jucătorii și terminând cu toți membrii staff-ului tehnic și adminstrativ. A fost o victorie meritată. Ca mehedințean, eu sunt bucuros că Dalin Munteanu și Ionuț Lătea și-au adus aportul la acest succes, portarul apărând o lovitură de la 11 metri și intervenind decis în alte trei rânduri. Lătea a jucat fundaș în acest meci și  impresionează la 35 ani prin efortul depus, dar și prin calități tehnice, nu doar fizice. Pentru el a fost și un meci special, dat fiind faptul că a jucat în trecut  la Alexandria. Împreună cu antrenorul Cristi Negru și președintele Paulică Mara, facem tot posibilul ca lucrurile să decurgă din ce în ce mai bine și să asigurăm jucătorilor condiții cât mai bune pentru a acest nivel, în speranța că vom încheia campionatul în primele cinci locuri”, a declarat, pentru Liga2.ro, Vucea.

SPORTING ROȘIORI – FCM ALEXANDRIA  2-1
C. Călin 35′, M. Pîslaru 65′ / G. Paraschiv 47′

D. Munteanu – Pîslaru, Floricel (Sitaru 89′), Neacșu, Voicu, Lătea, Ivănică (Urâtu 62′), Moșteanu, Ștefanescu (Cercel 46′), Vîlcică, Călin (Ciubuc 75′)

Olteanu – Dragu, Paraschivoiu, Matei, Gheorghe, Popescu, Precup, Radu (David 67′), Căpățînă, Constantinescu (Jenaru 46′), Drăgan (G. Paraschiv 46′)

Arbitri: Horia Mladinovici (Bucuresti), Burlacu Florin Liviu (Urziceni), Bîrdeș Romică (Pitești). Spectatori: 1.000.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto și video: Teresport

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 17 Oct. 2016, 20:50 Stiri
Pe aceeași temă