De la Valea Copcii în „Ștefan cel Mare”! Traseul lui Stoican până la debutul în Liga I

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 12:33 Stiri
De la Valea Copcii în

Promovat de la „satelitul” care este lider în Seria a III-a a eșalonului al treilea, noul tehnician al lui Dinamo va antrena în premieră în Liga I

Stoican a debutat ca principal la Minerul Mehedinți Valea Copcii, în aprilie 2009, acolo unde și-a încheiat și cariera de jucător, la nici 34 de ani

Locul lăsat liber pe banca echipei din „Ștefan cel Mare” după despărțirea de Gigi Mulțescu a fost ocupat imediat de Flavius Stoican, cel care a condus în acest sezon destinele „satelitului” din Liga a III-a. La 37 de ani neîmpliniți, Stoican este născut pe 24 noiembrie 1976, alesul conducerii dinamoviste a avut un debut excelent la echipa a doua, pe care a lăsat-o lider în seria a III-a, cu trei victorii și un egal.

De două ori la Dinamo 2

Minerul Mehedinți Valea Copcii a fost prima echipă condusă de Flavius Stoican din postura de antrenor principal. A debutat pe 10 aprilie 2009, cu un egal pe teren propriu, în fața liderului Fortuna Covaci, scor 1-1. Problemele financiare ale echipei au dus la despărțire, după un an ca principal al mehedințenilor, dar din vara lui 2010, a preluat pe CSM Școlar Reșița. După nouă luni a demisionat și de acolo, iar din vara lui 2011 a trecut la Dinamo 2. Nici aici nu a stat prea mult, invocând motive personale pentru a pleca după doar șase luni la Chindia. De la Târgoviște a demisionat la începutul lui septembrie 2012, dar și-a găsit de lucru după o lună, la Mioveni. Și de la gruparea argeșeană a plecat pe ușa din dos, contractul său fiind reziliat anul acesta, de comun acord, la mijlocul lui mai.

Poli Iași, ultimul adversar în tricoul lui Dinamo

Născut în Vânju Mare, Stoican a evoluat pentru Dinamo de două ori în cariera sa. Prima dată a venit în 2002, după șapte ani petrecuți în Bănie. A fost cea mai bună perioadă a sa, într-un sezon și jumătate adunând 29 de meciuri și un gol în Liga I, care i-au adus transferul la Șahtior. Stoican a revenit la Dinamo în 2007, dar accidentările l-au măcinat, așa că după șapte meciuri și-a reziliat contractul. Ultima sa prezență în Liga I a fost ca titular al „câinilor”,  într-o partidă cu Poli Iași, 2-1, în 19 martie 2008.

19 selecții are Stoican la naționala României

36 de meciuri a jucat pentru Dinamo în Liga I, echipă pentru care a marcat un gol

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 12:33 Stiri
Pe aceeași temă