Cupa României | Stadioanele unde se vor desfășura cele 16 meciuri și jocurile alese pentru a fi televizate. Decizie surpriză luată de Rapid pentru organizarea întâlnirii cu Poli Iași

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 12:51 Stiri
Cupa României | Stadioanele unde se vor desfășura cele 16 meciuri și jocurile alese pentru a fi televizate.** Decizie surpriză luată de Rapid pentru organizarea întâlnirii cu Poli Iași

Se apropie meciurile din faza 16-imilor de finală ale Cupei României, iar echipele gazdă au reușit, într-un final, să stabilească stadionul unde își vor organiza partida. Fiindcă unele jocuri au fost programate în nocturnă, iar cum arenele anumitor formații nu beneficiază de o astfel de instalație de iluminat, atunci au fost nevoite să își caute alte locații în care să-și desfășoare meciul. U Craiova 1948 SA, Chindia Târgoviște, CSM Reșița, Sănătatea Cluj, Rapid și Metaloglobus sunt cluburile în această situație. Meciurile se dispută în perioada 24-26 septembrie.

„FC U” Craiova joacă, în sfârșit, pe „Ion Oblemenco”

În meciurile programate marți, 24 septembrie, Flacăra Horezu, Foresta Suceava, UTA, Metalul Buzău, Turris-Oltul Turnu Măgurele și Concordia Chiajna nu au avut probleme să-și desfășoare meciurile din 16-imile Cupei României pe același stadion unde își desfășoară și jocurile din campionat, ultimele două având nocturnă la dispoziție.

Însă nu același lucru îl putem spune și despre U Craiova 1948 SA. Formația din Liga 3, patronată de Adrian Mititelu, își dispută meciurile din campionat pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, însă accederea în această fază a Cupei i-a permis să-și îndeplinească un vis interzis până acum. Cu toate că putea juca și la Severin partida cu „U” Cluj, fiindcă și acest stadion are nocturnă, „FC U” Craiova și-a dorit să îl dispute pe noul „Ion Oblemenco”, acolo unde nu a apucat să calce până acum. Autoritățile locale nu-i permit echipei lui Mititelu să joace pe noua arenă, considerând că nivelul la care sunt este unul mult prea inferior.

Chindia și CSM Reșița, gazde la stadioanele din Ploiești și Craiova

În partidele de miercuri, Chindia și CSM Reșița apelează la alte stadioane decât cele propriii.

Târgoviștenii merg din nou pe arena „Ilie Oană” din Ploiești pentru jocul cu FC Hermannstadt, acolo unde își dispută și partidele de pe teren propriu din campionat, fiindcă propriul stadion este demolat. În timp ce Reșița a ales varianta „Ion Oblemenco” pentru meciul cu Universitatea Craiova, deoarece are nevoie de o arenă cu nocturnă, iar „Mircea Chivu” nu îndeplinește acest standard și clubul nu are și nu vrea să dea atâția bani pentru închirierea unei nocturne mobile pentru două ore.

Sănătatea a ales Cluj Arena, Rapid merge tocmai la Buzău, iar Metaloglobus e gazdă cu FCSB la Voluntari

În fine, în jocurile de joi, Sănătatea Cluj, Rapid și Metaloglobus București au apelat și ele la alte stadioane pentru a-și disputa partidele din 16-imi.

Dacă Ripensia a ales să joace pe arena Electrica întâlnirea cu Sepsi OSK, în detrimentul stadionului „Dan Păltinișanu”, Sănătatea Cluj a decis să închirieze cea mai mare arenă din Cluj-Napoca, Cluj Arena, pentru meciul cu Viitorul.

Rapid a luat însă o decizie surpriză și va organiza întâlnirea cu Poli Iași, la care avea nevoie de nocturnă, tocmai la Buzău, pe stadionul Gloria. Giuleștenii aveau variante mult mai apropiate, ca Arena Națională, Dinamo, Concordia, Orășenesc din Mioveni sau „Nicolae Dobrin” din Pitești, însă a preferat stadionul din Buzău. Rămâne un mare semn de întrebare de ce această arenă și de urmărit cum se va disputa meciul cu SCM Gloria Buzău de duminică, în campionat, chiar gazda stadionului Gloria.

În ceea ce o privește pe Metaloglobus, echipa bucureșteană a ales varianta „Anghel Iordănescu” din Voluntari pentru a-și disputa meciul cu FCSB, după ce, la un moment dat, se vorbea inclusiv de Arena Națională.

Programul complet, cu stadioanele pe care se dispută jocurile, plus televizările meciurilor din 16-imile Cupei României este următorul:

marți, 24 septembrie, ora 16:30
Flacăra Horezu – Astra
Stadion: Treapt (Horezu – Vâlcea);
Foresta Suceava – Gaz Metan Mediaș
Stadion: Areni (Suceava);
UTA Arad – DinamoDigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1 
Stadion: Motorul (Arad);
Metalul Buzău – FK Csikszereda
Stadion: „Cornel Negoescu” (Buzău);
marți, 24 septembrie, ora 18:00
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Academica Clinceni
Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman);
marți, 24 septembrie, ora 19:15
Concordia Chiajna – FC Voluntari DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov);
marți, 24 septembrie, ora 21:30
U Craiova 1948 SA – Universitatea Cluj DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj);

miercuri, 25 septembrie, ora 16:00
Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești – Prahova);
miercuri, 25 septembrie, ora 16:30
CS Făurei – CS Mioveni
Stadion: Orășenesc (Făurei – Brăila);
Industria Galda – Petrolul Ploiești
Stadion: Galda Arena (Galda de Jos – Alba);
miercuri, 25 septembrie, ora 18:45
CSM Reșița – Universitatea Craiova DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj);
miercuri, 25 septembrie, ora 21:30
FC Botoșani – CFR Cluj DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: Municipal (Botoșani);

joi, 26 septembrie, ora 16:30
Ripensia Timișoara – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș);
Sănătatea Cluj – Viitorul Constanța DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj);
joi, 26 septembrie, ora 18:45
Rapid – Politehnica Iași DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: Gloria (Buzău);
joi, 26 septembrie, ora 21:30
Metaloglobus București – FCSBDigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari – Ilfov);

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul respectiv va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În această fază a competiției KO participă 14 cluburi din Liga 1, 11 din Liga 2 și 7 din Liga 3.


 

REZULTATELE înregistrate în FAZA I a Cupei României

REZULTATELE înregistrate în FAZA a II-a a Cupei României

REZULTATELE înregistrate în FAZA a III-a Cupei României

REZULTATELE înregistrate în FAZA a IV-a Cupei României

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 12:51 Stiri
Pe aceeași temă