CSM Școlar e campioana din Caraș-Severin. „Sperăm că acesta este un nou început de drum”. Reșițenii sunt mari favoriți la barajul de promovare în Liga 3

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 12:45 Stiri

CSM Școlar Reșița a devenit în acest weekend campioana Ligii a IV-a Caraș-Severin și va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga 3. Cum misiunea reșițenilor va fi destul de facilă în această dublă manșă, iar promovarea este aproape îndeplinită, viitorul Metalului Reșița, echipa lui Cătălin Rufă care a retrogradat din Liga 2, în Valea Domanului este decis. CSM Școlar va fi singura echipă susținută de autoritățile locale, astfel că Metalul va părăsi Reșița.

Câștigătoarea Ligii a IV-a Caraș-Severin s-a decis sâmbătă, în chiar ultima etapă, după ce CSM Școlar Reșița, liderul campionatului, a câștigat cu 2-1 meciul cu Voința Lupac, a doua clasată. CSM avea și varianta egalului, deoarece avea un avans de trei puncte, însă o victorie a Voinței i-ar fi detronat, deoarece aceasta câștigase cu 1-0 meciul tur.

Mutat pe terenul principal al Stadionului „Mircea Chivu”, după ce întreg sezonul au jucat pe sintetic, meciul dintre SCM Școlar Reșița și Voința Lupac nu a fost lipsit de emoții pentru gazde. Oaspeții au deschis scorul în minutul 13 și a făcut galeria Reșiței să tremure. Totuși, după primirea golului, gazdele au ieșit la joc, au lovit de două ori bara, însă într-un final au egalat înainte de pauză după o fază controversată, Voința cerând vehement fault la portar. În partea a doua, Școlarul a profitat de căderea fizică a celor de la Lupac și a înscris golul victoriei prin Beloescu. Un succes care a distanțat CSM-ul la șase puncte în fruntea clasamentului și a făcut-o campioană.

„A fost un joc foarte greu, după cum m-am așteptat, dar îmi felicit băieții pentru atitudinea de care au dat dovadă. Jocul nu a fost cel așteptat, dar, încă o dată, rămâne rezultatul și atitudinea băieților pe care, pe această cale, îi felicit. Felicit și conducerea și pe domnii de la primărie. Îi mulțumim actualului primar, domnul Ioan Popa, că a fost alături de noi din momentul când a câștigat alegerile: a venit la băieți și i-a încurajat, ne-a promis că o să fie alături de noi dacă vom promova. Și pe această cale țin să-i mulțumesc în numele băieților. Atmosfera a fost frumoasă. Fotbalul reșițean suferă, din păcate, de când am retrogradat noi din Divizia A, dar sperăm că acesta este un nou început de drum, de la Divizia C, B și, să sperăm A, în câțiva ani”, a declarat, pentru Express de Banat, antrenorul echipei CSM Școlar Reșița, Leo Doană.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

La barajul de promovare în Liga 3, CSM Școlar Reșița o va întâlni pe Pandurii Cerneți, campioana Ligii a IV-a Mehedinți. Meciul tur are loc la Cerneți, pe 18 iunie, iar returul la Reșița, pe 25 iunie.

AICI găsești situația tuturor campioanelor județene din țară, cât și programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3

Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă