CS Păulești, la un joc de Liga 3. Prahovenii n-au avut probleme în deplasarea din Vrancea

Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 10:31 Stiri

În manșa tur a jocului de promovare în Liga a III-a, campioana județului Prahova, CS Păulești, s-a impus la o diferență liniștitoare pe terenul adversarilor de la Euromania Dumbrăveni (județul Vrancea). Scorul final a fost de 3-1 în favoarea prahovenilor, la capătul unui meci disputat pe o căldură insuportabilă și în care la un moment dat gazdele au avut șansa unui rezultat „mai strâns”.

Încă din debutul jocului, valoarea fotbalului prahovean și-a spus cuvântul și mijlocașul ofensiv M. Mihai a fost faultat în suprafața de pedeapsă de fundașul central Gurguiatu, iar penaltiul just acordat de longilinul arbitru Marian Barbu a fost transformat cu precizie de D. Nae (minutul 3). Practic, jocul a început de la 0-1, iar din acest moment localnicii au fost nevoiți să iasă la atac, dar s-au lovit de un Bogdan Rădulescu în zi de grație. Încă din prima repriză păuleștenii lui Iulius Mărgărit puteau tranșa soarta partidei, dar golgheterul Ligii A Prahova Andrei Ciobanu, a luftat incredibil la doi metri de poarta fostului brezean-chimist Bogdan Sava, după o cursă fenomanelă a marcatorului primului gol.

După pauză, pe fondul căldurii tot mai sufocante și a oboselii acumulate, prahovenii au pus stăpânire și mai mult pe joc, iar Pantilimonescu (68 – șut pe sub Sava) și Ciobanu (81 – reluare din câțíva metri, cu poarta goală) au adus liniștea returului. În loc să se înregistreze un scor de neprezentare, o eroare în defensiva păuleștenilor a lui Neacșu a permis localnicilor să marcheze golul de onoare prin Mihăilă.

Returul, programat sâmbătă la Păulești, de la ora 17.30, va fi, cu siguranță, o simplă formalitate pentru trupa prahoveană, care are astfel șansa ca din toamnă să evolueze, în premieră, pe scena celui de-al treilea campionat al țării.

Adversari dezorganizați

Baza sportivă – dacă se poate numi așa – pe care a evoluat CS Păulești sâmbătă după amiaza amintește de unele arene din ultimele ligi prahovene. Prima impresie cu stadionul din Dumbrăveni a lăsat de dorit, zona vestiarelor fiind neîngrijită, la fel ca și clădirea propriu zisă, fiind „cucerită de mucegai”. Suprafața de joc este denivelată, steagurile de la colț sunt neregulamentare, iar băncile de rezerve sunt rupte și incomplete. Cu siguranță, după ce vor ajunge la Păulești și vor avea în ce condiții sunt primiți, vrâncenii vor rămâne plăcut impresionați.

Ca la nebuni…

La acest nivel al competiției, Federația Română de Fotbal a obligat echipele participante să aducă la stadion și o ambulanță, dotată cu mijloace de resuscitare și medic. Pentru această întâlnire, vrâncenii au găsit o soluție inedită, chiar de la Spitatul de Psihiatrie Dumbrăveni. Din păcate, la finalul primei reprize salvarea a intervenit după ce un spectator local i s-a făcut rău, motivul principal fiind căldura excesivă, fiind peste 35 de grade Celsius la ora jocului. La caz a ajuns și medicul delegat la partidă, astfel că pentru câteva minute partida s-a jucat fără cadru medical!

100 de păuleșteni alături de favoriți

Pentru jocul cu Euromania Dumbrăveni, peste o sută de spectatori păuleșteni au făcut deplasarea în comuna vrânceană. Micuța tribuna locală a fost neîncăpătoare și astfel susținătorilor prahoveni li s-a improvizat un spațiu după gard, în picioare. Chiar și în asemenea condiții, aceștia și-au încurajat favoriții pe toată durata întâlnirii, iar la final au plecat bucuroși spre casă după victoria meritată pentru ca sâmbătă să se bucure de promovarea, în premieră, în Liga a III-a. De partea cealaltă, gazdele au avut aproximativ 300 de spectatori, dar după golul de 3-0 al lui Ciobanu, aceștia au început să plece, in corpore, spre casă.

Colegi la națională, adversari la Dumbrăveni

Partida de sâmbătă a oferit un duel interesant, între trei foști componenți ai echipei naționale de minifotbal. Astfel, prahovenii Rădulescu și Bărăgan au fost colegi cu vrânceanul Emilian Chivu sub tricolor, la ultimele ediții ale turneelor finale la care a participat România și în care a reușit să se impună pe plan european. Dacă atunci cu toții s-au bucurat pentru succesul naționalei, de această dată doar prahovenii au reușit să câștige.

Euromania Dumbrăveni – CS Păulești 1-3 (0-1)
Stadion: „Comunal”, Dumbrăveni. Spectatori: circa 400. Au marcat: Mihăilă (85) / D. Nae (3 – penalti), Pantilimonescu (68), Ciobanu (81).

Euromania: Sava (cpt.) – Stanciu, Negoiță, Gurguiatu, Săpunaru – Popa (Mihăilă 70), Niță, Mihăescu (Diaconu 46; Apostolescu 82), Tîrcă – Lechea (Lera 77), Chivu. Antrenor: Daniel Bănică.

CS Păulești: Rădulescu (cpt.) – Țugui, Neacșu, Neagu (Butufei 64) – Bărăgan, Pantilimonescu (Arnăutu 85) – L. Dumitru, M. Mihai (Al. Ion 79), D. Nae (Cocoș 73) – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Avertismente: -/M. Mihai (58).
Arbitri: Marian Barbu – Mihai Cantemir (ambii, din Făgăraș) și Andrei Cojocaru (Brașov). Observatori: Victor Stănișteanu și Valeriu Ibriu (ambii, din Buzău).
Jucătorul meciului: Bogdan Rădulescu (CS Păulești).

Articol scris de Cristi Damian și Marcel Marin (Ziarul Prahova)
Foto: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 10:31 Stiri
Pe aceeași temă