CS Oșorhei a debutat pe „Iuliu Bodola” cu dreptul

15 Sep. 2012, 18:10 Stiri
CS Oșorhei a debutat** pe

Peste 500 de împătimiți ai fotbalului au ținut să fie prezenți pe Stadionul Iuliu Bodola la primul meci jucat pe teren propriu de CS Oșorhei în Liga 3. Și nu au regretat pentru că a fost spectacol și pe teren și în tribune, trupa lui Bodea reușind să se impună cu 3-1, fără probleme în fața unei echipe cu pretenții, Național Sebiș.

Lovitura de începere a fost dată Cosmin Tătar, reprezentantul firmei Temad în Bihor. În contul echipei din Oșorhei au intrat 2000 de lei, pe baza unei licitații desfășurate înaintea partidei între sponsorii echipei din Oșorhei.

După 5 minute de joc un corner al gazdelor s-a transformat în contraatac pentru oaspeți care au și marcat dar a fost un ofsaid mare de tot la ultima pasă. La numai un minut distanță Alin Coțan a șutat cu pământul dar Sălăjan a rămas în formă maximă chiar și după excelentul meci făcut la Satu Mare. l-a încercat pe portarul gazdelor, dar acesta a fost la post. În minutul 12 Galea a anunțat că Oșorheiul e pe val. A șutat de puțin pe lângă vinclu.

În minutul 17 același Galea a centrat din corner pentru Magda care s-a înălțat dintr-un buchet de jucători și a marcat din șase metri (1-0). Oaspeții au ripostat peste zece minute prin Ember iar mingea, deviată, i-a creat dificultăți lui Sălăjan care a reținut. Gazdele își puteau mări diferența în minutul 32 când Ban a șutat violent de la șapte metri în transversală deși Șoltez, portarul oaspeților era căzut.

La pauză atmosfera a fost întreținută de majoretele de la Oșorhei, cu un program de circa 15 minute aplaudat la scenă deschisă de spectatorii veniți la meci ca la spectacol.

La nici cinci minute după reluarea tribunele au exultat. Lupașcu câștigă un duel cu portarul advers la linia de 16 m, Lukacs urmărește mingea și înscrie din 12 m (2-0).Gazele au dominat apoi copios dar Șotlez a intervenit salvator în două rânduri pentru ca în minutul 58 gazdele să creeze spectacol Lukacs intră în careul, calcă mingea pentru Lupașcu al cărui șut e reținut de Șoltez. Poratrul arădean n-a mai avut ce face în minutul 59 când Galea a întors o minge a Todea care a marcat cu un șut din 14 m în colțul lung (3-0). În minutul 65, oaspeții reduc din diferență după o lovitură liberă de la 18-20 m, transformată în vinclu de către Bozian mingea fiind deviată în vinclu dar excelentul Sălăjan care era gata, gata să anuleze și senzașionala execuție (3-1). Spre final Bodea a conservat avantajul dar amrile ocazii au aparținut tot gazdelor iar Șoltez a intervenit în fața lui Lukacs iar Lupașcu a fost oprit eronat din drumul spre poarta adversă.

CASETA TEHNICĂ‚
CS Oșorhei – Național Sebiș 3-1 (1-0)
Stadion: Iuliu Bodola, spectatori: 500

Marcatori: Magda 17, Lukacs 50, Todea 59 / Bozian 68
Cartonașe galbene: Ember 7, Jude 11, Bozian 65

CS Oșorhei: Sălăjan – Fitero, Pintea, Cura, Ban (90+1), Ș. Pop, Magda, Todea (78 Olariu), Lukacs, M. Galea (87 Briciu), Lupașcu (68 Nistor). Antrenor: Cosmin Bodea.
Rezerve neutilizate: Fildan – Pereț.

Național: Soltez – Jude, Coțan, Cornea, Cl. Feieș (74 Buștea), Necșulescu (56 Țârlea), Riviș (56 Ivancea), Ember, Capătă, Bozian, Budar. Antrenor: Roland Nagy.
Rezerve neutilizate: Merșca – Avădanei, Toader, Cr. Feieș.

Arbitri: Sergiu Popa – la centru, Adrian Mărginean (ambii din Aiud), Alexandra Coca (Alba Iulia) – asistenți. Observatori: Cornel Avram (Timișoara), Mircea Sârbu (Hunedoara).

Cosmin Bodea (antrenor CS Oșorhei): „Mi-a fost frică de cum vor reacționa băieții după acel eșec de la Satu Mare venit în ultima secundă dar au reușit să treacă peste impedimentul de ordin psihologic. Am câștigat un meci în faa unei echipe foarte bune. La 3-1 mi-a fost puțin teamă, mai era de jucat și am decis să introduc un fundaș și să conservăm rezultatul. Avem un stat dificil de campionat. În prima etapă am stat și nu am luat puncte, în cea de-a doua am pierdut la Satu Mare la ultima fază, acum am întâlnit o echipă foarte bună iar în etapa a patra mergem la Turda, la o fostă echipă din Liga 2. Vom juca în tur cinci partide acasă și șapte în deplasare, alt dezavantaj, dar asta este. Avem o echipă bună care poate obține rezultatele pe care ni le dorim”.

Roland Nagy (antrenor Național Sebiș): „Am început bine partida de la Oradea, am avut primele două șanse iar apoi am primit gol dintr-o fază fixă. Am încercat să remediem la pauză dar am încasat golul doi la câteva minute după reluare și totul s-a rupt în jocul nostru. Felicit echipa din Oșorhei pentru jocul prestat, o echipă foarte bună. Cât despre obiectivul nostru acesta rămâne locurile 2-5.

MINUTUL 91
*Gheorghe Tăut, eliminat la meciul de la Satu Mare a asistat din tribună la meci. Oaspeții au fost însoțiți de o mică, dar inimoasă și extrem de gălăgioasă galerie formată din aprox. 10 membri.
*La meci a venit însoțit de fiul său, Matei, și managerul echipei de baschet masculin CSM Oradea, Șerban Sere.
*Chiar înainte de golul lui Magda a sosit la meci și președintele CSM, Florin Birta.
*La joc au asistat și foștii atacanți de prim rang, Sandu Terheș și Adi Anca.

Articol de Victor MIHALCEA

15 Sep. 2012, 18:10 Stiri
Pe aceeași temă