UTA asistă de pe margine la ce se întâmplă în prima etapă a returului, dar e demult conectată la ce urmează. „Ne așteaptă 12 finale” (până la urmă se pare că rămân 11, dacă se retrage Minerul Mehedinți) a fost leitmotivul iernii în tabăra roș-albă. Din interior, Codru Grădinariu face o analiză la ce s-a întâmplat de la sfârșitul returului și până acum. Pe lângă discuția de mai jos, team-managerul UTA-ei a menționat și niște surprize ce vor fi dezvăluite mâine după-amiază.
– Cum trece o pauză de iarnă sub presiunea puternică a obiectivului promovării?
– Au trecut patru luni lungi, datorită sistemului competițional. Așa cum am mai spus, am mers pe două perioade de pregătire, una de acumulări, cu cantonament și perioada imediat următoare, plus o a doua în care am avut chiar și trei meciuri pe săptămână, în primul rând datorită lotuui foarte numeros și pentru ca toți jucătorii să primească șansa de a avea cât mai multe meciuri în picioare. Dar și pentru ca antrenorii să poată să facă o triere, o reevaluare a evoluției fiecărui jucător. Lipsa terenului ne-a creat multe probleme, dar printr-un parteneriat pentru care îi mulțumim domnului primar Valentin Bot, din Șiria, am reușit să jucăm pe un teren foarte bun, menajând astfel Motorul, care nu are drenaj așa bun și e foarte greu de întreținut.
– UTA a avut un program încărcat de amicale, în care reprezentațiile încurajatoare s-au intercalat și cu trei dușuri reci (Ripensia, Caransebeș și Poli).
– Alături de cei trei antrenori, în pauza competițională au venit un preparator fizic profesionist foarte bun și un psiholog care lucrează intens. Aspectul fizic și aspectul psihologic au fost întotdeauna monitorizate la modul optim. Nu există rezultate negative, în sensul că ai de învățat din fiecare înfrângere ce anume trebuie îmbunătățit, aici intervenind munca în echipă. Totul funcționează după acest principiu, dar fiecare își asumă responsabilitatea, iar acest mod de gândire e transmis și jucătorilor. Responsabilitate maximă, atitudine constructivă.
– Sebiș rămâne principala contracandidată. Cum se văd, din tabăra roș-albă, mișcările făcute de echipa lui Gheorghe Feieș?
– Nu-i ignorăm nici pe Becicherecu, pot produce surprize, până la urmă sunt pe locul doi. Dar sigur că Sebișul a dat semnale foarte evidente prin mișcările de la nivelul lotului, aducând jucători experimentați, care, teoretic, îi pot ajuta. În general, în obscuritatea de la nivelul Ligii 3 există aspecte pe care nu le putem controla, dar pe care nici nu vreau să le dezvolt.
– Mai puțin și începe!
– Am mare încredere în exigența cu care s-au făcut achizițiile, în faptul că jucătorii tineri percep că e momentul cel mai important al carierei lor. Am încredere că antrenorii au învățat, atât din tur cât și din această perioadă, ce trebuie să schimbe. Din punctul meu de vedere, nu putem fi surprinși de nimic. Suntem pregătiți de aceste unsprezece bătălii. Alături de suporteri, suntem invincibili, putem și trebuie să fim așa
27 de puncte are UTA Bătrâna Doamnă, cu trei mai puține decât liderul Național Sebiș
Sursa: Sport Arad