Chița pregătește promovarea cu Daum! Unirea Bascov e campioană matematic în Argeș și se gândește la barajul pentru accederea în Liga 3

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 13:04 Stiri

Cu patru etape înainte de finalul campionatului Ligii a 4-a Argeș, Unirea Bascov e deja campioană matematic și își continuă marșul barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Elevii lui Alin Chița au 21 de puncte avans în acest moment față de Viitorul Ștefănești și stau fără griji pe final de sezon.

Aflat la cursurile pentru Licența PRO de la Școala Federală de Antrenori, antrenorul Alin Chița își face în același timp și strategia pentru ultimele partide, inclusiv meciul de baraj, dar gândindu-se totodată și cum va prinde următorul sezon echipa.

„Pe 27, am înțeles că se stabilește cu cine dăm barajul. Sper să fie o echipă accesibilă și să ajungă în Liga a 3-a, deoarece condițiile oferite la Bascov sunt de Liga a 3-a. La investiția care se va face la stadion, trebuie adăugat și un centru de copii și juniori pentru aria Bascov – Valea Ursului. Cu baza materială, pot spune că lucrurile se mișcă, fondurile sunt aprobate, s-au terminat licitațiile și se vor apuca de construcție. Este bine că va fi situat în apropierea orașului și nu e departe, pentru că toată lumea dornică de meciurile echipei va veni când joacă acasă și se va crea o emulație în jurul echipei. La acest lucru se va adăuga și aportul grupelor de juniori, pentru că vor veni mulți părinți să îi vadă, la antrenamente, la meciuri, la echipa mare. Pentru finalul campionatului încerc să mențin o stare de competiție în sunul echipei. Am 19 jucători, dar vreau ca la ora barajului să joace cei mai în formă, să fie competitivitate în toată această perioadă, pentru că, dacă vor fi doar 11 care știu că joacă, nu e bine pentru echipă. Sunt convins așadar că starea lor va fi bună, din punct de vedere fizic, cât și tehnic. Mai avem meciuri bune până la final, cu Ștefăneștiul etapa viitoare, cu Sporting cu cei din Curtea de Argeș. Sunt adversari de valoare care ne pun la muncă și voi putea să îi aleg pe cei mai în formă”, a spus, pentru Curierul zilei, Chița.

Referitor la cursurile PRO, unde este prezent, tehnicianul a completat: „Învățăm foarte multe lucruri aici. Am avut curs cu selecționerul Daum și am aflat lucruri interesante”.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: FRF

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 13:04 Stiri
Pe aceeași temă