Campioana Prahovei a obținut la pas promovarea în Liga 3. Performanța obținut în ultimii 20 de ani ar putea fi stricată de CS Păulești

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 13:38 Stiri

Pentru CS Păulești, succesul din partida tur, 3-1 în deplasare, cu Euromania Dumbrăveni (județul Vrancea) a fost suficient pentru a se considera promovată, în premieră, pe scena celui de-al treilea campionat al țării. Sâmbătă seara, pe stadionul din propriul fief, păuleștenii au înregistrat un nou succes la două goluri, de această dată doar 2-0, la capătul unei partide în care au controlat ostilitățile, dar în care s-au întrecut în ratări.

După lovitura de cap expediată de căpitanul Pripu (minutul 10) a urmat prima reușită a întâlnirii, care a fost, de altfel, un autogol semnat de fundașul Negoiță. Nu era decât minutul 17 al partidei și părea că asistăm la un galop de sănatate, dar meciul a fost unul, mai degrabă, al ratărilor.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost semnată de mijlocașul D. Nae, care a irosit un penalti scos de el, fază în care s-a remarcat fostul portar al Tricolorului Breaza și Chimia Brazi, Bogdan Sava (24). Actul secund l-a avut în prim-plan pe golgheterul Ligii A Andrei Ciobanu, care a avut nevoie de cinci oportunități pentru a reuși un singur gol (2-0, min. 75). În ultimele zece minute vrâncenii au arătat că sunt pe teren și l-au deranjat pe Rădulescu, dar de fiecare dată portarul păuleștean s-a dovedit imbatabil.

Cu scorul general de 5-1, CS Păulești a promovat în Liga a III-a și în acest sezon a reușit să-și păstreze cupa pe plan județean și să câștige ediția cu numărul 47 al primului campionat județean.

Merg mai departe?

Zvonurile din tabăra păuleșteană dau ca sigur faptul că echipa nu va continua pe scena Ligii a III-a, motivul invocat fiind lipsa resurselor financiare. Dacă s-ar întâmpla așa, atunci CS Păulești ar fi prima echipă prahoveană din ultimii 20 de ani care după ce a promovat în Liga a III-a nu a continuat activitatea nici măcar un singur sezon, la acest eșalon.

Dintre campioanele județului Prahova, doar grupările Petrolul Teleajen Ploiești (2010) și CSM Câmpina (2014) au început activitatea în Liga a III-a, dar în retur au spus pas întrecerii, pentru ca ulterior să se desființeze. În ambele situații, cele două formații erau susținute din fonduri private, nu din banii comunității locale, așa cum se întâmplă la Păulești. În orice caz, în perioada următoare oficialii campioanei județului Prahova vor anunța dacă vor continua sau nu activitatea în eșalonul în care tocmai au promovat.

Golgheter răsplătit

Înainte de primul fluier al partidei programate sâmbătă după amiaza, golgheterul ultimelor trei ediții din Liga A Prahova, l-am numit aici pe atacantul Andrei Ciobanu, a fost premiat de președintele Asociației Județene de Fotbal Prahova, Silviu Crîngașu.

În sezonul recent încheiat, în cele 30 de jocuri disputate în primul campionat județean, Ciobanu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în 57 de rânduri, din cele 140 de goluri izbutite de trupa condusă de Vasile Vasile și Daniel Iancu.

Probleme peste tot

Partida a fost la un pas să nu se dispute, întrucât oficialii echipei gazdă nu asiguraseră al doilea medic la joc, așa cum prevede regulamentul competiției. Însă, cu puțin timp înainte de ora oficială a jocului a fost remediată și această deficiență organizatorică, astfel că partida s-a putut desfășura în condiții optime.

O altă problemă cu care s-ar putea confrunta oficialii grupării din Păulești în perioda următoare ar fi aceea legată de lotul de jucători, întrucât mai mulți componenți ar putea părăsi echipa dacă din toamnă nu se va juca în Liga a III-a. Pe fir au intrat grupările CS Blejoi, CS Cornu, AFC Bănești-Urleta, echipe care și-au propus un sezon viitor perfect.

Arbitrați de fete

De buna desfășurare a ostilităților partidei dintre CS Păulești și Euromania Dumbrăveni s-au ocupat trei reprezentante ale sexului frumos: Cristina Trandafir, Mihaela Țepușa și Roxana Ivanov. Originare din București, în linii mari reprezentantele sexului frumos s-au achitat bine de sarcini, în condițiile în care nici meciul nu le-a pus prea mari probleme. Doar centralul Trandafir a ținut să iasă în evidență prin penaltiul ușor acordat gazdelor, dar și prin modul în care este pregătită fizic, pe parcursul întâlnirii dând impresia că merge pe teren.

CS Păulești – Euromania Dumbrăveni 2-0 (1-0)
Stadion: „Comunal”, Păulești. Spectatori: circa 450. Au marcat: Negoiță (17-autogol), Ciobanu (75).

Păulești: Rădulescu – Țugui, Neacșu, Pripu (cpt.), Cr. Mihai (Iliescu 88) – Bărăgan, Butufei (Al. Ion 73) – D. Nae (Cocoș 61), M. Mihai (Arnăutu 80), Dumitru – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Euromania: Sava (cpt.) – Mihăilă, Gurguiatu, Negoiță, Săpunaru – Chivu – Crăciun (Mihăescu 73), Stanciu (Lera 74), Niță (Popa 55), Țîrcă (Apostolescu 77) – Lechea. Antrenor: Daniel Bănică.

Avertismente: Ciobanu (47), M. Mihai (50)/Mihăilă (23), Țîrcă (38).
Arbitri: Cristina Trandafir – Mihaela Țepușa și Roxana Ivanov (toți, din București). Observatori FRF: Irina Mîrț – pentru arbitraj, Andrei Simion – pentru joc (ambii, din București).
Jucătorul meciului: Marian Țugui (CS Păulești).

Articol scris de Cristi Damian și Marcel Marin (Ziarul Prahova)
Foto: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 13:38 Stiri
Pe aceeași temă