Calvar încheiat pentru Minerul: mehedințenii au jucat în inferioritate repriza secundă, deoarece n-au avut rezerve

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 16 Nov. 2014, 18:00 Stiri

Pe Stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, Minerul Mehedinți a fost învinsă cu 2-1 de FC Hunedoara și a rămas cu 8 puncte în 12 partide jucate. La fel ca în precedentele etape, nou-promovata a intrat pe teren fără să se fi antrenat în săptămâna premergătoare partidei și n-a efectuat nicio schimbare pe parcursul meciului.

Nepregătiți, jucătorii echipei mehedințene au încasat gol încă din secunda 55, când șutul lui Darius Uibariu, din 14 metri, a poposit în vinclu. Egalarea a venit peste doar 5 minute, de la antrenorul-jucător Cristian Boboescu, care l-a învins pe portarul hunedorean cu un șut la colțul lung. Deși începuse promițător, partida n-a fost una spectaculoasă, ocaziile de gol fiind o raritate.

Fără să convingă, oaspeții au profitat de greșelile gazdelor și au preluat conducerea pe finalul primei reprize, prin Andrei Făgărășanu. Același jucător a provocat și eliminarea lui Costinel Stanciu, care, în minutul 44 a fost trimis, mai devreme la cabine, pentru un fault din spate.

N-a avut cine să-l înlocuiască pe accidentatul Cioabă

În partea secundă, Minerul a reușit să nu primească gol, deși a jucat toată repriza secundă cu doi jucători în minus. Revenit la echipă la rugămințile coechipierilor care au decis să ducă turul până la capăt, mijlocașul Marius Cioabă s-a accidentat pe finalul primei reprize și n-a mai putut reveni pe teren, de la vestiare ajungând direct la ambulanță, unde a primit îngrijiri medicale mai bine de un sfert de oră. Neavând nicio rezervă pe bancă, Minerul a evoluat în inferioritate timp de 45 de minute. Echipa lui Ioan Alexoi n-a avut capacitatea să profite de avantajul numeric substanțial și astfel să se distanțeze pe tabelă, dar și-a păstrat avantajul minim și a pus capăt seriei de 5 partide fără victorie.

Nu se știe dacă Minerul va mai continua din retur

Dacă FC Hunedoara va juca etapa viitoare cu UTA Bătrâna Doamnă, pentru Minerul a fost ultimul meci din acest an, clubul cu sediul la Valea Copcii urmând să stea în ultima rundă din tur. Jucătorii nu știu dacă echipa se va desființa în iarnă, însă nu vor mai accepta să joace și în retur fără bani.

„Așa cum am promis conducerii, am jucat până în ultima etapă a turului. Pentru acest ultim joc, de-abia ne-am strâns. Am trebuit să mai sunăm vreo 2 băieți (n.r – Ilinca și Cioabă), care nu au venit la meciuri de câteva etape, ca să fim 11 jucători. Din păcate, am evoluat repriza secundă cu doi oameni mai puțin. Chiar și așa, puteam obține cel puțin un egal. Păcat că n-am putut încheia campionatul cu fruntea sus. Oricum, e bine că s-a terminat turul. Acum vor merge fiecare la casele noastre. Pentru noi, această toamnă a fost un calvar. Depinde de conducere dacă echipa va mai continua, dar e clar că noi, jucătorii, nu mai putem să jucăm gratis. Avem și noi nevoie de bani, iar părinții nu mai pot să ne întrețină”, a spus fundașul Bogdan Merluță.

Hunedoara se confruntă cu probleme minore

De când au promovat, jucătorii Minerului au primit numai un salariu, de doar 500 de lei, și o primă în valoare de 200 de lei! În schimb, la Hunedoara jucătorii au restanțe de doar 3 săptămâni. „Din păcate, finanțatorul a plecat în pauza de vară, iar bugetul s-a făcut la începutul anului, iar acum am rămas descoperiți. Avem restante salariale de 3 săptămâni, iar primele pentru rezultate pozitive nu s-au dat. La Hunedoara, deși s-au ratat patru promovări consecutive, s-au plătit salarii cu mult peste nivelul Ligii a III-a și prime care frizau bunul simț, iar jucătorii au fost obișnuiți să fie cu banii la zi, indiferent de rezultate. Sezonul acesta nu ne mai gândim la promovare, ci vrem să creștem o echipă tânără, cu jucători localnici, prin care să dezvoltăm un proiect pe termen mediu și lung, care să ne aducă acolo unde am fost 3 decenii”, a spus președintele Alin Barna.

Surprinși de replica oltenilor

Oficialul hunedorean a rămas surprins de replica oltenilor și speră într-o evoluție mult mai bună a echipei în ultima etapă din tur.

Felicit echipa gazdă pentru dăruire. Știam că Minerul are probleme foarte mari și ne așteptam la un meci mult mai ușor. N-a fost așa și adversarii ne-au pus probleme până la final, deși au jucat cu doi jucători în minus toată repriza secundă. Noi ne doream să ne revenim din punct de vedere al moralului, ținând cont că jucăm cu UTA, în ultima etapă. Hunedoara și Aradul sunt orașe înfrățite din punct de vedere fotbalistic, dar asta nu va conta pe teren și vom pune probleme adversarului, așa cum am făcut și cu Becicherecu Mic. Cu Minerul am câștigat, dar jucătorii mei au tratat cu dezinteres repriza secundă și și-au bătut joc de meci”, a afirmat Barna.

Acesta nu-și explică cum de un stadion în care s-au investit peste 5 milioane de euro a ajuns să găzduiască doar meciuri de Liga a III-a: „Păcat că un stadion cu asemenea condiții, cum este cel de la Severin, găzduiește doar meciuri de acest nivel. Din păcate, Liga a III-a, în loc să fie o pepinieră pentru ligile superioare, a ajuns un eșalon cu atitudine mioritică”

MINERUL MEHEDINȚI  1
FC HUNEDOARA           2

Cristian Boboescu ‘6 / Darius Uibariu ‘1, Andrei Făgărășanu ’43

Lascu – Ilinca, Merluță, Petrache, Iordache – Ștefan, Stanciu (cpt.) – Prundeanu, Cioabă, Manda – Boboescu
Antrenor: Cristian Boboescu
Cartonaș roșu: Stanciu ’44

Coman – Ciucurescu (73 Ciumașu), Găceanu (cpt.), Geacă, Olariu (Grigore ’53) – Șoit, Popa (Muntean ’23), Uibariu – Făgărășanu (Bloj ’64), Tecsi, Trășcan
Antrenor: Ioan Alexoi

Stadion: Municipal (Dr. Tr. Severin), Spectatori: 4; Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – Marian Truță (Sirineana) și Ionuț Zaharoiu (Băbeni).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 16 Nov. 2014, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă