Brașovul are din nou o echipă în Liga 3, după doi ani. Înfrățirea Hărman n-a avut emoții nici în returul cu Viitorul Ungheni

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 19:31 Stiri

După doi ani, Brașovul are din nou o formație în Liga a III-a. Campioana județului, Înfrățirea Hărman, a câștigat net barajul de promovare în dauna campioanei județului Mureș, Unirea Ungheni. Antrenorul Gabriel Kajcsa le-a luat pulsul celor din Ungheni de la primul meci câștigat cu 2-0 și a atacat în forță returul. La Ungheni, în minutul 7 scorul era deja 2-0 (Szabo, 5 și Damian, 7), astfel încât problema promovării era rezolvată.

Presiunea oaspeților nu a slăbit și în min. 30, scorul luase proporții, 4-0  după reușitele lui Strătilă (15 și 30), jucător care și-a făcut un cadou în ziua meciului când și-a aniversat ziua de naștere. Având sacii în căruță, oaspeții, nemaiputând pierde promovare, se relaxează, ratează câteva situații de unu la unu cu portarul și permit și oaspeților să înscrie de patru ori, oferind publicului local măcar satisfacția unui meci spectaculos.

În cele din urmă, fără presiune, hărmănenii mai înscriu de două ori câștigând ca la Wimbledon, ca tot se dispută zilele asta, 6-4!

Înfrățirea Hărman și-a început ascensiunea care a dus la promovare, din 2013, când echipa a fost preluată de antrenorul Gabriel Kajcsa după ce acesta a pus ghetele în cui, de la clubul fanion brașovean. În acest fel, atât pentru clubul din Hărman, cât și antrenorul Gabriel Kajcsa sunt la primele succese.

La revenirea de la Ungheni, antrenorul Gabriel Kajcsa a declarat: „S-a muncit mult pentru această promovare la care a contribuit întreaga echipă. Pentru sezonul viitor ne propunem realizarea unor jocuri bune cu obiectivul de a rămâne în acest eșalon în care am promovat”.

„Avem un lot tânăr pe care vreau să-l felicit pentru spectacolul oferit din partea lor în teren, celor care au fost prezenți la acest meci. Am demonstrat că atitudinea și ambiția, poate aduce satisfacție chiar și în fața unei formații care au jucători cu mai multă experiență. Repet, suntem un lot de jucători tineri, care vom continua pentru a obține în viitor performanță. Țin să mulțumesc suporterilor și tuturor celor care au fost la acest meci”, a afirmat, pentru sportulmuresean.ro, Cristian Duran, antrenorul principal al formației CS Viitorul Ungheni.

„Facem totul la nivel local și vom încerca să ne comportăm onorabil”

Micuța formație de lângă Brașov își face deja planuri pentru primul sezon pe care îl vor petrece în sistemul divizionar. „Ne odihnim o săptămână după acest sezon lung și greu, după care vom stabili clar data reunirii, programul precompetițional și alte detalii legate de viitoarea participare în Liga a III-a. Încercăm să conturăm un buget asigurat în mare parte de autoritățile locale, dar și de câțiva sponsori care doresc să vină lângă noi, firme chiar din Hărman. Practic facem totul la nivel local și vom încerca să ne comportăm onorabil din toate punctele de vedere în campionatul viitor”, a spus președintele Marius Stoichiță.

Antrenorul Gabriel Kajcsa, pe de altă parte, se gândește la cum va arăta lotul formației sale, în cadrul căreia vrea să păstreze majoritatea jucătorilor cu care s-a reușit promovarea. „Am început foarte bine meciul, am primit apoi acel gol din lovitură de pedeapsă, iar după pauză băeții s-au relaxat, însă au reușit să redreseze rapid situația. Vrem să păstrăm majoritatea jucătorilor pentru Liga a III-a, singura problemă care îmi dă ceva bătăi de cap fiind cea a juniorilor. Probabil vom fi obligați să jucăm cu trei în teren, așa că ne-ar trebui vreo șase în lot. Sunt bineveniți orice juniori, de la FC Brașov sau orice altă echipă”, a spus fostul portar al „stegarilor”.

VIITORUL UNGHENI (MS) – ÎNFRĂ‚ȚIREA AGROMEC HĂ‚RMAN (BV) 4-6 (0-2 în tur)
L. Pop (40), Stoica (49), Crișan (56, 65) / Szabo (5), Damian (7), Strătilă (15,30), Feraru (70), I. Popa (85)

Stadion: Baza Sportivă Viitorul (Ungheni – Mureș); Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești – Prahova); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe – Covasna) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște – Dâmbovita); Observatori: Patrițiu Abrudan (Cluj-Napoca – Cluj) și Ivan Toma (Bistrița – Bistrița Năsăud).

Sursa: Bună ziua Brașov

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 19:31 Stiri
Pe aceeași temă