Botoșani și Dunărea vor să-și facă echipă secundă în Liga 3, Concordia se gândește să și-o desființeze. „E vorba de eficiență”

Marius ANGHEL 13 Jun. 2018, 19:14 Stiri
Botoșani și Dunărea vor să-și facă echipă secundă în Liga 3,** Concordia se gândește să și-o desființeze.

Dacă FC Botoșani și Dunărea Călărași vor să-și facă în această vară echipă secundă și să o înscrie direct în Liga 3, lucru permis de regulament, o altă formație din Liga 1 se gândește serios să-și desființeze „satelitul”. Concordia Chiajna a făcut restructurări masive încă din iarnă, iar acum ia în calcul chiar încheierea activității Chiajnei II, care a terminat sezonul pe locul 9 din 13 în Seria a 3-a.

Costel Orac, șeful Centrului de Copii și Juniori al Concordiei, confirmă că echipa secundă ar putea fi desființată.

„Da, se poartă discuții pe treaba aceasta. Încă nu este nimic sigur, dar șansele înclină spre a renunța la echipa a doua. E vorba de eficiență, de faptul că nu prea au fost rezultate în ultima perioadă, dar și de faptul că la ora actuală nu putem realiza un lot cum ne-am dorit noi și anume un lot format din jucători crescuți de centrul nostru. Ei se vor întoarce la echipele lor de juniori, iar pentru cei care nu mai sunt juniori, dar au în continuare contract cu noi, vom găsi soluții să îi împrumutăm la alte cluburi din Liga a 3-a sau Liga a 2-a”, a declarat Costel Orac pentru IlfovSport.

Dinamo și Viitorul Constanța au fost precedentele cluburi din Liga 1 care au decis în vara trecută să își desființeze echipele secunde din Liga 3.

Cluburile care activează în Liga 1 au posibilitatea, potrivit regulamentului fotbalistic din România, să solicite federației să își înscrie o echipă secundă în Liga 3. Dintre formațiile care au evoluat în sezonul recent încheiat al prima ligă jumătate nu au avut „satelit” în Liga 3: Viitorul Constanța, CSM Poli Iași, FC Botoșani, Dinamo, ACS Poli Timișoara, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Juventus București.

Marius ANGHEL 13 Jun. 2018, 19:14 Stiri
Pe aceeași temă