Au ajuns la egalitate de puncte

22 Apr. 2012, 07:36 Stiri
Au ajuns la egalitate de puncte

Trupa lui Leo Pința continuă parcursul bun al returului și, sub privirile patronului Sandu Ion, a reușit o victorie entuziasmantă, dar cu efect total opus asupra echipei pe care a învins-o, Național Sebiș. Era greu de crezut după parcursul din tur și mișcările din iarnă că Sebișul va cădea iar în zona minată, însă eșecul din Micălaca a fost al treilea consecutiv și s-a ajuns ca pe malul Crișului Alb să fie atmosferă încordată. La finalul jocului, ambele echipe arădene contabilizează 23 de puncte.

De fapt, asta s-a și simțit în jocul băieților lui Lucian Tetileanu. Nesiguri în defenisvă și fără zvîc la mijloc, sebișenii au fost depășiți rapid de galben-albaștri. Sălăjan i-a dat primul emoții lui Merșca, la o lovitură de cap din 8 metri, dar goalkeeperul vizitatorilor a revenit și a prins (4). Următorul atac important al Gloriei a adus și deschiderea de scor: Ad. Popa a fost ținut în careu de Floarea, penalty clar, transformat cu emoții de Sălăjan (13).

Echipa lui Tetileanu a încercat replica, Francescu a avut o apariție periculoasă în colțul careului mic, dar Bujor a evitat golul (18).

Pe contraatac, gloriștii au dat a doua lovitură. La o fază la care defensiva sebișeană a avut prim-planul, Gherghel a insistat, a recuperat, a driblat și a făcut 2-0 (24). E drept că apărarea vizitatorilor a pierdut un tempo, deoarece asistentul Ovidiu Timar semnalizase un off-side, dar centrarul Rareș Vidican îi făcuse semn să lase fanionul jos. Pe lângă porția de nervi și golul încasat, tot cu ce s-au mai ales cei de la Național a fost un avertisment trecut în dreptul căpitanului Francescu…

Sebișul a ieșit iar mai mult la joc, Șuteu a tras pe lângă colțul lung din 6 metri (30), apoi lui Bozian i-a fost anulat un gol frumos, pentru un presupus off-side, discutabil însă, pentru că impresia a fost că mijlocașul era în regulă (39). Ember a mai tras bine o lovitură liberă de la 30 de metri (40), peste transversală.

Iar în prelungirile reprizei, Gloria a dat lovitura decisivă! Adi Popa a aruncat mingea în careu din lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, Puie s-a înșurubat superb printre fundași, a preluat și a punctat pentru 3-0 cu un lob de efect.

Meciul s-a liniștit, iar actul al doilea s-a jucat la intensitate mai scăzută. Două șanse bune au apărut în dreptul Sebișului, Dîrvaru (61) și Bozian (71), ambele rezolvate de Bujor și răzbunate apoi de golul de 4-0, semnat de nou-intratul Borteș, după o combinație rapidă cu Eșanu (80).

VEZI O GALERIE FOTO DE LA DERBYUL ARĂ‚DEAN

Francescu a salvat ceva din onoarea Naționalului, punctând pentru 4-1 dintr-un penalty dictat după ce Ban l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Șuteu. În ultimele secvențe, Botiș a văzut roșu, dar eliminarea n-a putut strica bucuria Gloriei, care acum poate spune cu voce tare că speră. La Sebiș, lucrurile s-au complicat și mai mult…

Gloria: Bujor – Vițu, Ban, Blănaru, Hulbăr – Ad. Popa (73 Borteș), Sălăjan, Puie (86 Șiclovan), Gherghel, Filaret (56 Botiș) – Eșanu (83 Bulza).

Național: Merșca – Feieș (46 Sătmar), Cornea, Nicolau, Floarea – Bozian, Ember (63 Mohamed), Francescu, Necșulescu (53 Neacșu) – Dîrvaru (70 Budur), Șuteu.

Arbitri: Rareș Vidican – Stelian Dem, Ovidiu Timar (toți Oradea). Observatori: Ludovic Ujhely (Lugoj), Valer Vancea (Oradea).

Sursa: Sport Arad

22 Apr. 2012, 07:36 Stiri
Pe aceeași temă