ASU Poli se blindează pentru Liga 3: contract de management și un sponsor surpriză. Reacția suporterilor după ultima declarație a lui Liviu Anton

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 13 Jul. 2015, 15:31 Stiri
ASU Poli se blindează pentru Liga 3: contract de management și un sponsor surpriză.** Reacția suporterilor după ultima declarație a lui Liviu Anton

Alb-violeții de pe „Știința” au rămas fără managerul sportiv Sorin Boiangiu, dar anunță planuri îndrăznețe după promovarea în Liga a III-a. Druckeria urmează să se ocupe și oficial de conducerea echipei iar sponsorii au început să bată la ușa echipei Universității Politehnica. Datorită fanilor ASU ar putea beneficia în noul sezon de ajutorul unei firme care a activat chiar la concitadina Ripensia!

Sorin Boiangiu și-a încheiat contractul cu ASU Poli și nu va continua alături de „Băieții în ghete” în Liga 3. Decizia sa a fost motivată prin probleme personale, fostul conducător a admis că nu e ușor să lucreze „pro bono” și că le va ține pumnii de pe margine suporterilor timișoreni. Trupa pregătită de Sorin Brîndescu ar putea aduce înlocuitor, prerogativele lui „Soca” ar putea rămâne pe mâna team managerului Zoltan Feher.

„Deocamdată aceasta e echipa. Dacă va veni cineva, vom vedea. Deocamdată e Zoli Feher și Sorin Brîndescu, care se ocupă…”, a declarat Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria.

Până acum ASU Politehnica s-a despărțit clar doar de portarul Octavian Rusu. Deși are valoare de primele două ligi există speranțe și că Tavi Drăghici va continua cu alb-violeții în Liga 3: „Nu e clar, noi îl așteptăm în data de 20 iulie pe Drăghici, dacă dorește să continue cu noi, el nu are contract în acest moment”.

În rest, Novovic a precizat că lotul poate fi păstrat în bună măsură. Deciziile vor fi însă ale staffului.

Contract de management cu Druckeria. Sponsor important de la Ripensia?

Recent Liviu Anton, președintele lui ACS Poli, a făcut noi declarații despre o posibilă fuziune între cele două entități „Poli” timișorene. Suporterii îl contrazic pe conducătorul echipei din Liga 1 în ceea ce privește posibilitatea de a forța o astfel de mișcare. „Nu e clubul Druckeriei. E echipa UPT, așa a fost de la început. Nu am ce să comentez, e inutil… Nu are ce să se schimbe”, spune Sebastian Novovic.

Acesta a explicat că la ONG-ul ASU, cele trei entități care-l formează: Universitatea Politehnica, Fundația Politehnica și o asociație a foștilor absolvenți, sunt cele care decid, și nu se supun cuiva anume.

ASU Poli se consolidează și din punct de vedere legal și regulamentar pentru Liga a III-a. Astfel, din noul sezon AST Druckeria se va ocupa și în acte de clubul de fotbal. „Druckeria va avea un contract de management cu clubul. Totul e făcut pentru ca clubul să funcționeze cum trebuie, regulamentar și legal în Liga a III-a”, a precizat cel poreclit „Mihalcea”.

Acesta nu a vrut să comenteze nici zvonurile potrivit cărora un sponsor important de la Ripensia ar urma să se alăture proiectului fanilor. „Sunt discuții cu mai mulți sponsori. E posibil să vină cineva. Sunt doar zvonuri (n.r. referitor la sponsorul de la „Ripi”)…”, a conchis Novovic.

Firma care s-ar putea alătura alb-violeților ar putea fi aceeași care a contribuit generos financiar și la câteva dintre inițiativele umanitare ale „druckerilor”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 13 Jul. 2015, 15:31 Stiri
Pe aceeași temă