Președintele lui ACS Poli îi îndeamnă pe fanii lui ASU Poli să treacă peste orgolii și să accepte fuziunea: „Nu vrem să o forțăm, vrem să vină de la sine”

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 15:34 Special

Divergențele dintre autoritățile locale și ACS Poli Timișoare (Liga 1), de o parte, și suporterii vechii Politehnica și ASU Poli Timișoara (Liga 3), de cealaltă parte, sunt arhicunoscute. După ce primarul Nicolae Robu a insistat de-a lungul ultimilor ani ca fanii alb-violeți să se alăture echipei susținute din bani publici, iar la mijlocul lunii mai a acestui an, odată cu revenirea lui ACS în Liga 1, a purtat discuții cu liderii Druckeriei pentru găsirea unei soluții comune în fotbalul local, însă aceștia l-au refuzat, președintele lui ACS Poli a adus din nou discuția despre subiectul fuziunii la ultima sa conferință de presă.

Liviu Anton, președintele ACS Poli și totodată profesor la Universitatea Politehnica, speră ca într-un viitor cât mai apropiat ACS și ASU să fuzioneze, iar în Timișoara să existe o singură echipă cu numele Poli și care să aibă culorile alb-violet. Acesta îndeamnă suporterii să treacă peste orgolii și să se ajungă la un consens în privința unei fuziuni. Conducătorul echipei din Liga 1 spune că această fuziune s-ar putea face și forțat, însă nu se dorește acest lucru, ci se așteaptă ca și fanii alb-violeți să conștientizeze că „așa este cel mai bine pentru Timișoara”.

„În ceea ce privește Poli Timișoara, și ASU e Poli Timișoara. Eu în mod egal țin la amândouă, normal că aici sunt președinte. Sunt profesor la Politehnică și amândouă sunt ale noastre. Credința mea este că, peste orgoliile unor susținători, peste orgoliile unor oameni, inclusiv ale mele, trebuie să trecem, și cele două echipe trebuie, în viitorul cât mai apropiat, să fuzioneze pentru că Timișoara are simbolul alb-violet și nu-l putem împărți la mai mulți, la mai multe echipe. Asta este convingerea mea și eu o să fac tot posibilul să se întâmple acest lucru cât voi gestiona această funcție la ACS. În partea cealaltă este Politehnica, deci asociația sau OMG-ul ASU e format din Universitatea Politehnica, fundația Politehnica și dintr-o asociație a absolvenților. Deocamdată, domnul primar Robu a avut o tentativă de discutat cu galeria, dar n-am vrut să o forțăm. Am putea să luăm o soluție administrativă pe linie de Senat (n.r. Senatul UPT), să votăm că cele două fuzionează și gata, s-ar întâmpla acest lucru. Nu este fair, trebuie să aibă și ei convingerea, suporterii, că așa este cel mai bine pentru Timișoara”, a spus Liviu Anton.

Președintele lui ACS Poli a dezvăluit și ce s-a discutat la întâlnirea dintre primarul Nicolae Robu și liderii Druckeriei. „A avut o discuție cu ei (n.r. suporterii) în care i s-a cerut să îi finanțeze și pe ei și el (n.r. Nicolae Robu) și-a plătit cotizația de susținător sau de membru, cardul de susținător sau ce i-au dat, și le-a spus că: (n.r. ACS Poli) și e bine să susținem o singură entitate>>. Din punct de vedere administrativ o putem face oricând (n.r. fuziunea), nu vrem să o forțăm, vrem să vină de la sine, vrem să creadă și ei că așa este cel mai bine. Că se va numi ASU, pe mine nu mă deranjează dacă în viitor se va numi ASU. Că se va numi ACS, pe mine nu mă deranjează. Sau să găsim o cale de mijloc, să-i spunem altfel”, a mai declarat conducătorul lui ACS Poli.

ACS Poli Timișoara a revenit în Liga 1, în timp ce ASU Poli a promovat în Liga 3.

CITEȘTE și: Suporterii lui ASU Poli au răspuns invitației la dialog a primarului Nicolae Robu. Imaginea ironică postată de fani

Refuzat de „druckeri”, edilul Timișoarei se laudă cu mărinimia sa: „Am vrut eu să nu ceară”

Video: Sport9

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 15:34 Special
Pe aceeași temă