Amânat o zi, meciul Comuna Recea – Unirea Dej a avut un final de infarct. Antrenorul oaspeților acuză arbitrajul lui Haidiner: „Așa japcă rar vezi, dintr-aia ca pe vremuri. O rușine de om”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 19:01 Stiri

Amânat pentru astăzi, la ora 15:00, din cauza condițiilor meteorologice și a terenului impracticabil, la o zi distanță față de cum fusese programat inițial, meciul ACS Comuna Recea – Unirea Dej, contând pentru etapa a 18-a a Seriei a 5-a a Ligii 3, s-a încheiat cu victoria gazdelor, 3-2, după ce oaspeții conduceau cu 2-1 în minutul 90+1. Antrenorul echipei din Dej, Gheorghe Barbu (48 ani), era șocat la finalul partidei de arbitrajul centralului hunedorean Denis Haidiner.

Viorel Chinde (53), Paul Achim (90+2) și Dacian Dunca (90+4) au marcat pentru gazde, în timp ce Antonio Giurgiuean (17) și Kereki (90+1) au înscris pentru oaspeți.

Barbu, care are experiența antrenoratului în Liga 2 la Mureșul Deva sau „U” Cluj, a povestit pentru Liga2.ro cum arbitrul Haidiner a făcut tot ce a putut pentru ca echipa din Comuna Recea să câștige. Antrenorul Unirii spune că în special în finalul jocului a fost haos pe teren, iar totul a culminat cu ultima fază, atunci când Recea a marcat pentru 3-2. Gheorghe Barbu acuză un fault grosolan înaintea ultimei reușite a partidei, însă arbitrul a dictat sancțiunea invers. „Așa japcă rar vezi, dintr-aia ca pe vremuri” și „Un arbitru divizionar, o rușine de om” sunt afirmațiile antrenorului la adresa arbitrului Denis Haidiner.

Denis Haidiner (foto mic, în centru) este un arbitru hunedorean care face parte din lotul Liga 2 și care este arbitru de rezervă și la meciurile din Liga 1. Ultimul joc arbitrat în Liga 2 a fost UTA Bătrâna Doamnă – Foresta Suceava (1-0), din 11 decembrie 2016, pe 15 decembrie a arbitraj în Cupa României meciul Luceafărul Oradea – Astra (1-3), iar în Liga 1 a fost ultima dată rezervă la Astra – CFR Cluj (1-2), pe 1 decembrie 2016.

„Păcat că n-a venit vreun corespondent la meci să îl vadă pe domnul ăsta, Haidiner, din Liga 1, Doamne fer (n.r. – ferește)! Deci a fost 1-0 pentru noi, tot Antonio Giurgean a înscris și în meciul ăsta, în minutul 15-20, și așa s-a intrat la pauză: 1-0 pentru noi. După aia, prin minutul 67-68, au marcat ei: 1-1, ca după aia, în minutul 90+1 să marcăm noi: 2-1. Și… s-a terminat 3-2 pentru ei. Nu se poate așa ceva, a fost ca pe timpuri. A fost japcă dintr-aia… Dă patru minute de prelungiri, nu avea de ce, dar în fine, nu mai contează acum. La ultima fază, preia un copil mingea pe piept și vine un fundaș central de pe la vreo 10 metri și sare cu genunchii cu totul și, normal, avea mingea în față, cade pe minge. A fost fault, toată lumea s-a oprit pentru fault. Și el ce face? Dă henț și bat ei și ne gol și fac 3-2. O japcă… o ții pe alea, faulturi, nu dădea cornere, lovituri… ca pe vremuri. Și la ultima fază… Îți dai seama, ăsta era un copil și ăla ditamai omul, cu să treacă prin el să îi ia mingea, că o avea în protejare, și dă henț. Noi nu tragem la promovare, nu sperăm la mare lucru, dar să faci japcă asta și să fi totuși așa de tănăr, prim-divizionar. Nicio treabă.

Terenul a fost plin de noroi, dar nu a mai fost apă. S-a putut, oarecum, juca. Dar nicio treabă. Dau și scris, dacă termină între primele patru cinci echipe e mare minune. Nu joacă nimic. Golul nostru al doilea a fost marcat de Kereki. În minutul 90+1, la un corner, a pus latul, în vinclu, la colțul opus, de pe la vreo 10 metri. A fost un gol frumos. Îți dai seama? În minutul 90+1 conduci cu 2-1 și să iei bătaie. Și pe parcurs nu a dat faulturi și s-a făcut de râs, dar a culminat cu ce a făcut la final. Nu se poate așa ceva. Deci așa japcă rar vezi, dintr-aia ca pe vremuri. Avem și noi o oarecare vină, dar, pe joc, niște faulturi grosolane în ultimele minute… Băteau ei chiar dacă trimiteau tot ei în aut sau în corner. Nici nu mai conta cine trimitea afară. Mi-a dat și roșu la un copil. Așa fault cum a fost ăla… ca la K1 a fost, pe la spatele lui, cu genunchii. L-a dărămat peste minge și a dat henț tot pentru ei. Nu a mai lăsat nimic. Au avut și șansă pentru că nu am mai respins noi. Deci avem și noi problemele noastre, dar e o rușine de ce faci. Un arbitru divizionar, o rușine de om. Dacă așa arbitrează în Liga a 3-a un arbitru de Liga 1, și atât de tânăr, pentru mine e o rușine.”, a povestit antrenorul Unirii Dej, Gheorghe Barbu (foto mic 2).

„Te faci cu inima, îmbătrânești imediat. A fost ori la bal, ori la balul spitalului”

În schimb, antrenorul secund al echipe câștigătoare, Ovidiu Mic, crede că declarațiile antrenorului Barbu sunt făcute la cald și că e influențat de faptul că jucătorii săi au pierdut în ultimele minute. Mic spune că a îmbătrânit în acest joc și că Unirea Dej a trecut de cel mult patru ori de jumătatea terenului.

„A fost un meci foarte greu. Ni l-am făcut noi greu. Am luat un gol, a scăpat o nebunie… te faci cu inima, îmbătrânești imediat. Au trecut de trei ori de jumătatea terenului și ne-au dat două goluri. Vorba portarului nostru: «Am făcut un singur plonjon și am luat două goluri». E japcă… a prelungit cu patru minute, atât. Nu a spus de 11 metri ăla? A dat centralul 11 metri și a ridicat tușierul fanionul și a dat offside. Asta nu v-a spus, nu? La ultima fază a fost toată lumea în careu, deviere și a ajuns la juniorul ăsta, care e din 2000, săracul. A băgat piciorul sub ea, a deviat și a intrat mingea în poartă. A fost o lovitură liberă la mijlocul terenului, în ultimul minut. Au fost toți în careu, toți la ghici. Când sunt 20 de jucători în careul de 16 metri, vă dați seama ce nebunie a fost acolo. A fost ori la bal, ori la balul spitalului. Asta e, e problema dânsului, noi ne vedem de treabă. Păi echipa dânsului a trecut de patru ori de jumătatea terenului. O dată a dat al nostru pe lângă ea, a venit mingea la unu și a dat-o în poartă. Și alta dintr-o lovitură liberă. Terenul și-a revenit de ieri, nu a mai plouat și s-a scurt toată apa”, ne-a spus și Ovidiu Mic, antrenorul secund al echipei ACS Comuna Recea.

ACS Comuna Recea i-a trimis pe teren pe următorii jucători: Bota – L. Rațiu, M. Urs, Andr. David, Vl. Gherman, V. Chinde, Asăujan, Lang, I. Mureșan, V. Giurgiu, Bg. Pașca. Au mai jucat: Ad. Șter, D. Dunca, Sababâș, P. Achim.

În acest meci, pentru Unirea Dej au evoluat: L. Szekely – Podină, Kereki, Kovacs (cpt.), Plăian – Nalați, Al. Blaj – Ferhaoui, Giurgean – Ct. Itu – Fl. Blaj. Au mai evoluat: Suciu, Fl. Alexandru, Cociș.

În urma acestui rezultat, ACS Comuna Recea revine pe locul 2, are 37 de puncte după 17 meciuri desfășurate în 18 etape, cu unul mai puțin față de liderul AFC Hermannstadt. În schimb, Unirea Dej e pe locul 8, cu 22 de puncte acumulate în 16 meciuri.

Etapa viitoare, Comuna Recea joacă la Viitorul Ulmeni (locul 10), sâmbătă, de la ora 15:00, și tot atunci, Unirea Dej primește vizita Sănătății Cluj (locul 4).

Foto principal: facebook Recea ACS Recea


 

Meciul ACS Comuna Recea – Unirea Dej a fost amânat pentru 24 de ore

Programat să se desfășoare sâmbătă, de la ora 15:00, meciul ACS Comuna Recea – Unirea Dej, ce contează pentru etapa a 18-a a Seriei a 5-a a Ligii 3, a fost amânat cu 24 de ore din cauza gazonului impracticabil a arenei unde ar fi trebuit să se desfășoare. Șansele ca jocul să se dispute astăzi sunt destul de mici, deoarece în Maramureș a continuat să plouă, iar suprafața de joc este la fel de îmbibată cu apă.

Arbitrul central Denis Haidiner (Hunedoara) și asistenții Ciprian Fiter (SânMartin) și Rareș Lakatos (Oradea) au decis ieri ca meciul programat pe stadionul din Săsar, Comuna Recea, să fie reprogramat cu 24 de ore din cauza terenului de joc impracticabil. Acesta era acoperit aproape în totalitate de apă, iar jocul nu s-ar fi putut disputa în condiții decente.

„Meciul nu s-a jucat, iar mâine (n.r. – astăzi) trebuie să mergem din nou acolo. E programat la ora 15:00, dar am înțeles, pentru că sunt foarte bolnav și nu am mers astăzi (n.r.- ieri) cu echipa, că le-au spus că pe la ora 11:00 – 12:00 merg la stadion și poate ne anunță să nu ne mai ducem. Arbitrii și cu observatorul au rămas acolo cazați. Nu văd cum să se joace pentru că este riscul foarte mare. Am văzut poze, mi-au trimis băieții, și era tot terenul sub apă. Au stricat drenajul cu un utilaj foarte greu, la un moment dat. Au văzut prognoza și, până mâine dimineață (n.r. – astăzi) la 8:00, tot o să plouă la Baia Mare. Cred că va fi greu să se joace și mâine. După aceea se reprogramează. Ar fi păcat să se decidă meciul la masa verde, pentru că ei sunt pe locul 2, la promovare. Ar fi păcat să se decidă așa, din punctul meu de vedere. Regulamentul spune că trebuie să ne prezentăm și mâine (n.r. – astăzi) și dată tot e impracticabil, deși ei au arătat că au făcut tot ce le-a stat în putere să încerce să rezolve, dar e imposibil, dacă e deja tot sub apă și continuă să plouă toată noaptea. E greu și arbitrilor să dea drumul la meci, pentru că expun foarte mult jucătorii la accidentări”, a povestit, pentru Liga2.ro, antrenorul echipei Unirea Dej, Gheorghe Barbu, care nu făcuse deplasarea cu echipa, fiindcă este răcit și s-a simțit foarte rău în ziua jocului.

„Nu s-a jucat meciul. S-a amânat pentru mâine (n.r. – astăzi), la ora 15:00, pentru că plouă la noi foarte rău. Terenul este impracticabil. Noi sperăm să se joace. Trebuie să dăm apa de pe teren, o să aducem motopompe. În cazul în care nu se dă drumul la joc, atunci Federația Română de Fotbal o să reprogrameze meciul. În mod normal trebuie să stăm 24 de ore și după aia se ia o decizie de amânare. Și acum plouă încontinuu. De azi noapte plouă încontinuu (n.r. – vineri noapte). Ieri (n.r. – vineri) am făcut antrenament pe el, la ora 17:00, azi (n.r. – ieri), la ora 10:00 nu a avut nimic. Omul care are grijă de teren l-a pozat, le-am arătat la arbitri, și când a început ploaia la ora 11:00… s-a stricat”, a spus și Ovidiu Mic, antrenorul secund al echipei ACS Comuna Recea.

VEZI rezultatele înregistrate în Liga 3 în etapa din acest weekend

În cazul în care brigada de arbitri nu va permite desfășurarea meciului nici astăzi, atunci FRF trebuie să îl reprogrameze într-o altă dată.

ACS Comuna Recea, ocupanta locului 2 în Seria a 5-a a Ligii 3 înaintea desfășurării acestei etapă, are 34 de puncte acumulate până acum, cu 4 mai puține față de liderul AFC Hermannstadt, care ieri a câștigat cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș II. Unirea Dej e pe locul 8, cu 22 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Dej 24

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 19:01 Stiri
Pe aceeași temă