Știința Miroslava merge în cantonament la Vatra Dornei și are stabilite patru amicale. Cristian Popovici are o durere după ce a pierdut un jucător: ”Dădea greutate echipei”

Narcis POHOAȚĂ 04 Feb. 2021, 12:38 Liga 3
Știința Miroslava merge în cantonament la Vatra Dornei și are stabilite patru amicale. Cristian Popovici are o durere după ce a pierdut un jucător: ”Dădea greutate echipei”

Știința Miroslava, liderul Seriei 1 din Liga 3 după 10 etape, a reluat pregătirile în data de 27 ianuarie pentru partea a doua a campionatului. Elevii lui Cristian Popovici vor continua antrenamentele în următoarele zile la baza sportivă de la Uricani, iar pe 10 februarie Știința va pleca la Vatra Dornei, pentru un stagiu centralizat de zece zile.

Miroslava va reveni acasă pe 20 februarie, iar până la reluarea campionatului, stabilită în jurul datei de 13 martie, va disputa patru meciuri amicale. În prima partidă de verificare Știința va întâlni Foresta Suceava, în deplasare, pe 24 februarie, apoi echipa ieșeană va disputa o ”dublă” cu Sporting Juniorul Vaslui, mai întâi acasă, pe 27 februarie, apoi la Vaslui, pe 3 martie. Ultimul amical al Științei este programat pe 6 martie, la Uricani, în compania formației CSM Bacău.

Cristian Popovici: ”Plecarea lui Turiță lasă un gol”

Antrenorul Cristian Popovici s-a declarat mulțumit de lot, dar consider că plecarea portarului Jan Turiță a lăsat un gol în echipă.

”Am o durere pentru că l-am pierdut pe Jan Turiță, un jucător care dădea greutate echipei. Am spus-o de atâtea ori, mai ales că apărarea noastră este formată din jucători tineri și foarte tineri. Acum asta e, a venit Sima de la Mioveni, am vorbit cu el, are încrederea mea deplină, la fel și ceilalți doi portari Under 21 pe care îi avem, Daniliuc și Rădulescu. Sper să acopere golul acesta, pentru că sincer este un gol. În schimb, am reușit să ne mai întărim la fundașii centrali, dar și la atacanți, chiar am vreo șase vârfuri de atac acum. Consider că avem un lot competitiv cu care e clar că trebuie să terminăm pe primele două poziții”, a declarat Cristian Popovici, care a explicat de ce nu a perfectat meciuri amicale în prima perioadă de pregătire: ”Eu, de obicei, de la reunire nu fac jocuri de pregătire, pentru că jucătorii vin după o anumită pauză, sunt expuși la accidentări și riscă să piardă perioada de pregătire care pe mine mă interesează foarte mult, în special partea fizică. Până pe 20 februarie, când vom veni de la Vatra Dornei, vom pune accentul pe partea fizică, după care mai avem trei săptămâni până începe campionatul, timp în care să punem la punct unele detalii. Deși nu cred că vor fi foarte mulți jucători noi integrați în primul 11. Pentru că cu cei pe care i-am avut în tur am terminat pe prima poziție. Sigur, acum a intervenit competiția între ei, dar mai mult de 1-2 cel mult nu cred că vor fi în primul 11 față de tur, cel puțin în prima etapă. După aceea, în funcție de rezultate, de modul cum își apără fiecare tricoul, apare concurența între jucători.”

Știința Miroslava a încheiat cele 10 etape din acest sezon din Liga 3 pe primul loc în Seria 1, cu 22 de puncte (șapte victorii, o remiză și două înfrângeri, golaveraj 26-7), la egalitate cu echipele de pe locurile 2 și 3, Foresta Suceava, respectiv Bucovina Rădăuți. Acestea sunt, de altfel, și singurele echipe în fața cărora liderul a cedat, cu mențiunea că Știința Miroslava are avantaj la ”directe” cu Foresta, după 2-1 în deplasare și 0-1 acasă.

Foto: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-s-a-despartit-de-jan-turita-ajuns-la-alta-echipa-din-seria-1-a-ligii-3-echipa-lui-cristian-popovici-si-a-luat-portar-de-la-cs-mioveni-19166381

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-a-reluat-pregatirile-si-a-organizat-primele-antrenamente-echipa-lui-cristian-popovici-a-avut-la-reunire-cinci-jucatori-noi-dintre-care-doi-straini-19167222

https://liga2.prosport.ro/liga-3/drama-unui-fotbalist-al-stiintei-miroslava-si-a-pierdut-mama-de-craciun-iar-la-scurt-timp-a-ramas-si-fara-tata-jan-turita-devastat-de-durere-nici-in-cele-mai-negre-cosmaruri-nu-mi-am-put-19164838

Narcis POHOAȚĂ 04 Feb. 2021, 12:38 Liga 3
Pe aceeași temă