Știința Miroslava s-a despărțit de Jan Turiță, ajuns la altă echipă din Seria 1 a Ligii 3. Echipa lui Cristian Popovici și-a luat portar de la CS Mioveni

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2021, 11:43 Liga 3
Știința Miroslava s-a despărțit de Jan Turiță, ajuns la altă echipă din Seria 1 a Ligii 3. Echipa lui Cristian Popovici și-a luat portar de la CS Mioveni

Echipa ieșeană Știința Miroslava, liderul Seriei 1 din Liga 3 după primele 10 etape, s-a despărțit de unul dintre cei mai importanți jucători ai săi din ultimele sezoane. Portarul Jan Turiță a ajuns la final de contract la sfârșitul anului trecut și nu s-a înțeles cu oficialii echipei pentru a-și prelungi înțelegerea.

Devenit liber de contract, goalkeeperul în vârstă de 30 de ani s-a despărțit de Miroslava după trei ani și jumătate și a acceptat oferta celor de la Hușana Huși, echipă clasată pe locul 4 în Seria 1.

Jan Turiță, în ”galeria legendelor” clubului Știința Miroslava

Clubul din Miroslava a anunțat despărțirea de portarul Jan Turiță printr-un articol intitulat ”Jan Turiță întră în galeria legendelor” și în care este punctat aportul însemnat adus de acesta la promovarea în Liga a 2-a, în anul 2017.

Turiță a debutat la Miroslava pe 4 iulie 2017, într-un amical cu Poli Iași (scor 0-0), iar primul meci în Liga a 2-a în tricoul Științei a fost cel cu Olimpia Satu Mare.

De atunci, Jan Turiță a strâns 126 de meciuri la Miroslava, dintre care 93 ca titular, fiind pe locul 5 într-un clasament al jucătorilor cu cele mai multe meciuri în tricoul echipei care joacă la Uricani.

”Plec cu regretul că nu am reușit să las echipa acolo unde am găsit-o când am ajuns la Miroslava, și anume, în Liga a II-a. Aș dori să se știe că eu mi-am dorit să continui la Știința, dar nu în condițiile impuse de club, sub nivelul meu, din punctul meu de vedere, nonconforme cu aportul pe care mi l-am adus la rezultatele echipei și la clasarea acesteia pe prima poziție a clasamentului. Eu am crescut într-un mediu în care fotbalistul era respectat și stimat, iar când am observat că de acest tratament nu mă pot bucura, am decis să nu mai continui și să nu-mi prelungesc contractul. Se întrevede Liga a II-a, șansele sunt foarte mari, echipa este una solidă, în vestiarul de la Uricani, pe lângă sportivi de excepție, se regăsesc oameni de calitate, caractere frumoase, un grup unit, de la șeful staff-ului, nea Cristi Popovici, până la cel mai mic junior, însă, pentru mine, omenia, cuvântul dat și respectul sunt mai presus decât fotbalul. Momentele frumoase petrecute aici îmi vor rămâne în suflet, parte din mine rămâne la Miroslava, cele mai puțin plăcute nu rețin să fi existat, dar dacă au existat, nu au ținut de vestiar sau de echipă, ci de alte personaje. Le doresc baftă și mă voi ruga pentru ei să reușească promovarea, fiindcă merită, le mulțumesc și vreau să le transmit că lângă ei m-am simțit cel mai bine și că-i voi stima și purta în inimă mereu. Lui nea Cristi, un antrenor de clasă și un profesionist desăvârșit, țin să-i mulțumesc pentru încrederea și sprijinul oferite și să-l asigur de respectul meu! Oricum, voi trece să-i îmbrățișez și să ne luăm la revedere. Iar dacă se poate să ofer și eu sugestie după trei ani și jumătate, aceea ar fi „respectați fotbaliștii, iar fotbalul nu va rămâne dator, vă va respecta și el”! Vă pup și vă îmbrățișez cu drag și vă țin pumnii în îndeplinirea obiectivului la care și eu am visat, promovarea în B! Știința Jocului!”, a fost mesajul transmis de Jan Turiță după despărțirea de Știința.

Știința Miroslava l-a luat pe Valentin Sima de la CS Mioveni

În locul lui Turiță, Știința l-a împrumutat până în vară pe Valentin Sima (23 de ani) de la CS Mioveni.

Portarul de 23 de ani din Pitești nu a apărat deloc pentru galben-verzi în acest sezon, în cel trecut a avut 3 jocuri, iar în ediția 2018/2019 a Ligii 2 a evoluat cel mai mult, în 18 partide. În total, Sima are pentru CS Mioveni 31 de meciuri disputate în eșalonul secund, debutul avându-l în 2014, într-un joc la Oradea cu FC Bihor, câștigat cu 1-0.

Turiță a semnat cu Hușana Huși

La scurt timp după anunțul despărțirii de Miroslava, Hușana Huși l-a prezentat oficial pe noul său portar.

”Jan Turiță este jucătorul oficial al echipei hușene ACS Hușana. Fostul jucător al echipei Știința Miroslava era liber de contract și a fost primit cu brațele deschise la familia Hușana. Ne așteaptă un retur greu, noi știm ce avem de făcut și ne dorim să performăm. Avem un lot bun în ciuda situației financiare. Aici, în familia Hușana Huși, trăim cu intensitate fiecare partidă și ne dorim să încântăm fanii echipei și să fim în clasamant cât mai sus posibil”, a anunțat clubul Hușana Huși pe pagina de Facebook.

Știința Miroslava s-a mai despărțit de fundașul Carlos Corduneanu (21 de ani) și i-a adus pe Durell Bilendo Duma (21 de ani, francez, fundaș, ex Tre Fiori) și Aboubacar Gakou (26 de ani, malian, atacant, ex CSM Lugoj).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/drama-unui-fotbalist-al-stiintei-miroslava-si-a-pierdut-mama-de-craciun-iar-la-scurt-timp-a-ramas-si-fara-tata-jan-turita-devastat-de-durere-nici-in-cele-mai-negre-cosmaruri-nu-mi-am-put-19164838

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-progresul-spartac-sau-ascensiunea-unui-club-cu-o-politica-sanatoasa-investeste-in-tineri-in-baze-de-pregatire-si-rezultate-vin-incet-dar-sigur-andrei-erimia-pentru-noi-e-o-real-19166261

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2021, 11:43 Liga 3
Pe aceeași temă