Știința Miroslava, în grafic! Echipa lui Tibor Selymes începe returul de pe locul 3 în Seria 1 a Ligii 3. Ce spune fostul internațional despre șansele la promovare

Narcis POHOAȚĂ 26 Oct. 2022, 21:58 Liga 3
Știința Miroslava, în grafic! Echipa lui Tibor Selymes începe returul de pe locul 3 în Seria 1 a Ligii 3. Ce spune fostul internațional despre șansele la promovare

Știința Miroslava a încheiat turul sezonului regular pe podium în prima serie a Ligii 3, după victoria obținută în etapa a 9-a, 2-0 în deplasare cu Viitorul Darabani.

Succesul, obținut după pauză, a urcat echipa pregătită de Tibor Selymes pe locul 3 în serie, cu 15 puncte. Știința este la o lungime de locul secund deținut de Dante Botoșani și la șapte puncte în spatele liderului Foresta Suceava.

Miroslava a administrat singurul eșec al liderului Foresta

După un start mai slab de sezon, cu trei eșecuri în primele cinci etape, Știința Miroslava s-a redresat pe parcurs, reușind să încheie turul cu două victorii consecutive.

În plus, elevii fostului internațional Tibor Selymes au reușit să câștige în ultimele patru etape în fața unor adversari importanți, cu pretenții la play-off. În runda a 6-a, Știința a învins, la Uricani, Ceahlăul Piatra Neamț, cu scorul de 3-1, iar în penultima etapă ieșenii au trecut de liderul Foresta Suceava, tot acasă, cu 2-1.

Atât Ceahlăul, cât și Foresta au suferit primele eșecuri din acest sezon la Uricani, pentru lider înfrângerea cu Știința fiind și singura în tur.

Tibor Selymes: ”Suntem în grafic”

Antrenorul Științei, Tibor Selymes, se declară mulțumit de sprintul final de tur, însă și-ar fi dorit măcar trei puncte în plus în prima parte a sezonului regulat.

”Suntem în grafic cum se spune, dar din păcate noi am pierdut patru meciuri în tur. Dacă am fi câștigat cel puțin unul din cele patru, acum eram pe locul 2. Am pierdut ușor niște meciuri, pe greșeli individuale care ne-au costat. Dar acum suntem în grafic, trebuie să câștigăm în continuare și să rămânem pe loc de play-off. Am avut un final bun de tur, cu echipe bune, am reușit să învingem acasă echipe grele, cum sunt Ceahlăul și Foresta. Niciuna nu mai pierduse până la meciul cu noi. Trebuie spus că am copii care au venit cu carențe mari de la juniori. Nu e ușor, nu poți pune totul la punct în 2-3 luni. E imposibil! Dar copiii muncesc, au înțeles, cresc în joc ușor-ușor și acum au altă încredere în ei, pentru că văd pe teren că pot face față”, a declarat antrenorul Tibor Selymes, care a pus rezultatele mai slabe din debutul stagiunii pe tinerețea lotului: ”Sunt mai multe cauze pentru eșecurile din prima parte. Abia am venit la echipă, stil nou de muncă, au venit niște copii care acum joacă altceva. Am vreo cinci copii în echipă, din care trei sunt titulari, care nu au mai jucat până acum la Liga a 3-a, ci numai la copii și juniori. Dacă ne uităm, toate gafele sunt făcute de cei tineri, dar copiii au progresat și acesta este cel mai important lucru. Putem să atacăm în continuare locurile de play-off, să rămânem acolo.”

”Ideal ar fi să încheiem anul pe locul 2”

Tibor Selymes este încrezător că Știința Miroslava poate încheia anul pe loc de play-off. Și-ar dori pe locul secund, dar spune că o prezență în primele patru la final de an și cu două-trei transferuri realizate în iarnă pot face din Știința o pretendentă cu șanse reale la promovare.

”Mai e până la promovare. Suntem la un punct de locul 2, dar probabil am cel mai tânăr lot din Liga a 3-a. Dacă rămânem din iarnă așa și mai vin doi-trei jucători cu un pic de experiență eu zic că putem discuta și despre o eventuală promovare. Ideal ar fi să terminăm pe locul 2 în iarnă, dar important este să fim pe loc de play-off”, a spus Selymes.

Știința poate urca pe locul 2 după prima rundă a returului Ligii 3

Sâmbătă, 29 octombrie, Știința Miroslava joacă pe teren propriu cu Bucovina Rădăuți, echipa de pe locul 7. Ieșenii au pierdut clar în tur, cu 0-3, și au de luat o revanță, iar Selymes ia în calcul doar victoria.

”Cu o victorie sâmbătă, putem urca pe locul 2, dacă Dante nu câștigă la Bacău. Avem un meci foarte greu cu Rădăuți, o echipă puternică, cu jucători experimentați, care joacă de mult timp împreună. Nu va fi ușor, va fi un joc de angajament, de atitudine și dacă ai 2-3 ocazii trebuie să înscrii”, a mai spus antrenorul Științei.

Juniorii au mari carențe

Fostul internațional a rămas neplăcut surprins de lacunele mari arătate de jucătorii tineri care fac pasul de la copii și juniori la echipele de Liga a 3-a.

”Ce m-a surprins neplăcut la Liga a 3-a este că vin niște copii din urmă cu carențe uriașe, din păcate. Și la noi se întâmplă astfel. Vin de la juniori cu probleme mari, au carențe la preluare, la pasare, probleme la stat în teren nu mai spun. Din păcate, noi trebuie să lucrăm și la chestiunile astea, nu doar la ce au ei de făcut în timpul meciului. E greu să antrenezi în Liga a 3-a, nu e ușor”, este concluzia lui Tibor Selymes, fost fotbalist cu 46 de selecții în echipa națională, care a preluat echipa în vară, înaintea noului sezon de Liga 3.

După participarea istorică în Liga 2, în ediția 2017-2018, Știința Miroslava a fost mereu una dintre favorite la promovare din Seria 1 a Ligii 3, fiind una dintre echipele cu bani și condiții, însă, până în acest sezon, mereu a clacat. În ediția trecută a Ligii 3, echipa ieșeană a fost atât de modestă încât a reușit să se salveze de la retrogradare în ultima etapă.

Foto: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/prime-de-la-primarie-startul-bun-de-sezon-a-schimbat-obiectivul-echipei-csm-bacau-care-vrea-promovarea-si-plateste-suplimentar-victoriile-in-liga-3-autoritatea-locala-acord-in-unanimitate-de-votur-19251242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-si-a-testat-jucatorii-intr-un-amical-cu-stiinta-miroslava-poli-iasi-s-a-impus-la-fel-ca-in-cupa-19251160

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-16-meciuri-se-disputa-acum-in-runda-care-incheie-turul-campionatul-continua-fara-astra-19250536

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-a-refuzat-sa-joaca-pe-ion-oblemenco-si-a-gasit-alt-stadion-cu-nocturna-unde-sa-organizeze-meciul-cu-u-craiova-din-cupa-romaniei-e-varianta-cea-mai-ok-pentru-n-19251098

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-astra-a-fost-retrogradata-in-ultima-liga-din-giurgiu-fosta-campioana-a-romaniei-a-abandonat-liga-3-iar-rezultatele-din-acest-sezon-numai-esecuri-usturatoare-i-au-fost-anulate-19250417

Narcis POHOAȚĂ 26 Oct. 2022, 21:58 Liga 3
Pe aceeași temă