Sporting Lieşti, schimbări interesante la nivelul staffului tehnic. Un fost jucător al Oțelului va fi numit ”principal”, iar Cristi Brăneț va trece ”secund”

Răzvan STÎNGĂ 10 Oct. 2022, 18:35 Liga 3
Sporting Lieşti, schimbări interesante la nivelul staffului tehnic. Un fost jucător al Oțelului va fi numit ”principal”, iar Cristi Brăneț va trece ”secund”

Pe locul 7 în Seria 2 din Liga 3, Sporting Lieşti va face o schimbare la nivelul staffului tehnic. Cristian Brăneț, fostul campion al României cu Oțelul Galați, nu va mai fi ”principal”, ci va fi ”secund” în mandatul lui Cătălin Savu (foto principal), care a bătut palma cu formația din divizia a treia.

Sporting Lieşti va avea un nou antrenor principal, pe Cătălin Savu. Cristian Brăneț rămâne în stafful tehnic

Cătălin Savu este fost jucător la Oțelul Galați și Dunărea Galați, a fost arbitru în prima ligă, iar acum a acceptat să vină antrenor la Sporting Lieşti, conform Sport Galați, și va încerca să ridice echipa din subsolul clasamentului Ligii 3.

Cristian Brăneț va rămâne, așadar, un om important la clubul din Liești, propunerea de a fi adus Cătălin Savu venind chiar din partea sa. Savu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, va debuta pe banca formației din Liga 3 în runda a 8-a, cu Dinamo Bacău, formație clasată imediat sub Sporting Liești.

Sporting Liești, eșec cu liderul Metalul Buzău în etapa a 7-a

Așadar, echipa din Liești este pe locul 7 în Seria 2 din Liga 3, cu 6 puncte după șapte meciuri, în urma unei victorii, a trei remize și trei înfrângeri. Este la patru puncte de formația clasată imediat deasupra ei, locul 6, Unirea Braniștea.

Primele trei locuri în Seria 2 a Ligii 3 sunt ocupate de Metalul Buzău, lider cu 19 puncte, CSM Râmnicu Sărat, 17 puncte, și Aerostar Bacău, 14 puncte. De altfel, în runda a 7-a Sporting Liești a primit chiar vizita liderului Metalul Buzău, în fața căruia a cedat cu 0-3.

”Noi suntem finanțați de primărie și de o firmă locală care ne ajută. E un buget mititel. Din câte știu eu, bugetul e în jur de 600.000 de lei, cam așa, sper să nu greșesc. Dacă facem un calcul, abia plătim salariile. La noi, 90 la sută din jucători muncesc, vin după program și facem antrenamente, suntem amatori.

Avem în echipă profesor de sport, maseur, băieți care lucrează în construcții, în livrări, toată plaja, care lucrează la depozite, electricieni. Mai sunt câțiva studenți, dar nu pot trăi doar din banii pe care îi iau aici, e mai mult ca o suplimentare de fonduri fotbalul (n.r. – râde).

Au fost și polițiști, dar acum nu mai au voie să aibă venituri și din alte surse. Erau și doi jucători care lucrau la penitenciar.

Jucătorii vin după opt ore de muncă la antrenamente, e greu să faci un program, să îi antrenezi. Te anunță că nu mai pot să ajungă, că lucrează peste program, că nu pot să le dea drumul de la muncă. E oboseală, dar ei aleargă, în Cupa României am făcut un meci bun, am avut ocazii, dar ne-au bătut (n.r. – Sporting Liești a pierdut din primul tur al Cupei României, 0-2 cu Aerostar Bacău)”, spunea Cristian Brăneț pentru Liga2.ro, în urmă cu o lună și jumătate, despre situația de la Sporting Liești.

Foto: RTV Galați-Brăila și Sporting Liești

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-7-17-meciuri-se-disputa-acum-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-in-acest-sezon-19248441

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fanii-acuza-csm-ceahlaul-de-trantirea-partidei-cu-stiinta-miroslava-comunicatul-clubului-din-piatra-neamt-si-cum-comenta-florentin-petre-infrangerea-19248367

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/cel-putin-30-la-suta-din-banii-alocati-de-autoritatile-locale-in-sport-vor-fi-directionate-catre-programe-dedicate-copiilor-si-juniorilor-frf-si-ministrul-eduard-novak-au-salutat-proiectul-de-lege-ap-19248316

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-cu-stefan-odoroaba-artizanul-revelatiei-csm-alexandria-oamenii-erau-sceptici-intrebau-cine-sunt-dar-jucatorii-m-au-crescut-in-ochii-lor-e-gata-de-grupele-cupei-romaniei-19248138

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-blejoi-si-a-numit-un-nou-antrenor-dupa-despartirea-de-marius-visan-noul-principal-este-chiar-cel-demis-in-primavara-19248103

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Oct. 2022, 18:35 Liga 3
Pe aceeași temă