Seria 1 a Ligii 3, cu încă o echipă în minus? Campioana din Suceava nu are sprijinul așteptat de la autoritățile locale și transmite: ”Nu suntem doriți. Considerăm că este mai firesc să ne încheiem activitatea”

Marius ANGHEL 11 Jul. 2024, 13:33 Liga 3
Seria 1 a Ligii 3, cu încă o echipă în minus? Campioana din Suceava nu are sprijinul așteptat de la autoritățile locale și transmite: ”Nu suntem doriți. Considerăm că este mai firesc să ne încheiem activitatea”

Încă o echipă ce ar trebui să ia startul în noua ediție a Ligii 3, 2024-2025, în Seria 1, e pe punctul de a arunca prosopul!

După vasluienii de la Rapid Brodoc, care au decis să continue în Liga 4, sucevenii de la Şoimii Gura Humorului, echipă nou-promovată în această vară, au comunicat că sunt aproape să-și încheie activitatea.

Şoimii Gura Humorului e pe punctul să nu participe în Liga 3

Campioana Ligii a 4-a Suceava în 2024, Şoimii Gura Humorului, înființată de un an și promovată în Liga 3 după ce a câștigat barajul cu reprezentanta județului Vaslui, ASC Comstar Vaslui, după 5-0 acasă și 3-2 în deplasare, este într-un moment de cumpănă, din cauza situației financiare.

Gura Humorului ar fi trebuit să aibă din nou echipă în Liga 3 după o așteptare de 12 ani, însă finanțatorul clubului, Eduard Wendling, actualul primar al comunei Păltinoasa, nu are puterea să susțină de unul singur clubul la acest nivel fotbalistic. A încercat să obțină sprijinul primăriei din Gura Humorului, însă edilul de aici, Marius Ursaciuc, ”a anunțat că poate asigura doar o treime din bugetul echipei și mai poate pune în continuare la dispoziție stadionul Tineretului, care întâmpină însă probleme în îndeplinirea condițiilor de omologare pentru Liga 3”, informează Gazeta de Suceava.

În aceste condiții, Şoimii Gura Humorului a emis un comunicat prin care anunță că ”este mai firesc să ne încheiem activitatea decât să continuăm în această situație”.

”Mulțumim tuturor suporterilor, sponsorilor și jucătorilor care au realizat o performanță extraordinară!
S-a discutat foarte mult în ultimul timp de clubul nostru. Fiecare și-a spus părerea, iar noi respectăm părerile tuturor. Cu toate acestea, noi știind în ce situație suntem de 1 an de zile, am tot căutat soluții pentru a activa în Liga 3.
În acest moment, considerăm că nu este normal ca această echipă, care ne reprezintă orașul și sportul rege cu cei mai mulți susținători, să nu fie susținută financiar de administrația locală, cu o valoare modică în comparație cu bugetul necesar. Acest lucru demonstrează, exact așa cum am simțit timp de 1 an, că nu suntem doriți.
Considerăm că este mai firesc să ne încheiem activitatea, decât să continuăm în această situație.
Mulțumim încă o dată pentru toată susținerea dumneavoastră!”, se arată într-un comunicat al echipei FC Şoimii Gura Humorului, emis în data de 9 iulie 2024.

Seria 1 a Ligii 3, cu patru echipe în minus!

În aceste condiții, în situația în care nu se va schimba nimic în ceea ce o privește pe echipa din Gura Humorului, atunci Seria 1 va avea încă o echipă în minus.

Asta, după ce în sezonul trecut a rămas fără Viitorul Darabani și Foresta Suceava, retrase din campionat, cât și fără Rapid Brodoc, care a decis să nu mai continue în Liga 3.

Luni, 15 iulie, este termenul limită de înscriere în ediția 2024-2025 a Ligii 3, una care are startul în ultima zi a lunii august.

Județul Suceava ar rămâne, astfel, tot doar cu două reprezentate în Liga 3, cu Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni.

Foto: Șoimii Gura Humorului

Marius ANGHEL 11 Jul. 2024, 13:33 Liga 3
Pe aceeași temă