Slatina revine în Liga 2 după cinci ani, acum cu o altă echipă: CSM! Oltenii s-au impus în ambele jocuri ale barajului cu Progresul Spartac. Ianovschi: ”Este o pagină frumoasă în istoria fotbalului slătinean”

Adrian MUJEA 10 Aug. 2020, 19:40 Liga 3

La cinci ani după desființarea echipei FC Olt, care în ediția 2014/2015 încheia sezonul pe locul 3 în Seria a 2-a, Slatina revine în Liga 2 cu un alt club. CSM Slatina a reuşit duminică, 9 august 2020, a doua promovare consecutivă, după ce a început de la zero, din ”judeţ”.

După dubla victorie cu 1-0 din barajul de promovare în Liga 2 cu Progresul Spartac, prin golurile marcate de Viorel Gheorghe (90+4 – penatly), în tur, respectiv Marian Manea (63), în retur, jucătorii slătineni s-au bucurat în faţa stadionului 1 Mai, alături de suporteri.

Antrenorul grupării oltene, Mihai Ianovschi, consideră că pauza din returul cu bucureștenii a fost un sfetnic bun, chiar dacă Vasile Gheorghe a ratat lovitura de pedeapsă în minutul 45. ”Ratarea penalty-ului din minutul 45 a fost un moment dificil, dar dacă în prima repriză mai mult ne-am închis şi nu am avut multe situaţii de gol, imediat după pauză am făcut cele două modificări şi s-a schimbat jocul, dovadă că în minutul 63 am şi marcat. Echipa a avut forţă, încredere şi la pauză, băieţii erau motivaţi deja până să ajung eu la cabine, au avut o atitudine pozitivă”, a spus Ianovschi la finalul meciului decisiv cu Progresul Spartac.

Mihai Ianovschi, după promovarea în Liga 2 cu CSM Slatina: ”O pagină frumoasă în istoria fotbalului slătinean”

Mihai Ianovschi este convins că promovarea de ieri va rămâne în istoria fotbalului slătinean. ”Este o pagină frumoasă în istoria fotbalului slătinean. După un an extrem de greu, pe care l-am început cu reconstrucţia lotului, s-a conturat această echipă frumoasă, care a reuşit să aducă o mare bucurie oraşului. Au fost două meciuri infernale, pe care le-am câştigat şi am obţinut o promovare meritată. Am arătat că suntem echipa mai bună. Am intrat în cantonament înainte cu trei săptămâni de baraj, s-a dovedit o decizie bună, am preîntâmpinat astfel problemele care ar fi putut apărea din cauza pandemiei. Nu a fost uşor să stăm izolaţi atât de mult timp, dar a fost soluţia cea mai bună. Noi nu am avut nimic pregătit la rece, ne-am concentrat doar pe joc, dar ne-am organizat imediat după terminarea meciului şi am petrecut cu toţii, cum era şi normal. Jucătorii au o săptămână liber, iar de luni reluăm pregătirea. Dacă Liga a 2-a începe la 29 august, avem doar două cicluri săptămânale de pregătire”, a declarat Mihai Ianovschi, citat de Gazeta nouă.

CSM Slatina, lăudat pentru organizarea sa: ”Este o victorie a managementului”

Antrenorul a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au pus umărul la obţinerea promovării în Liga 2. ”Este o victorie a managementului, a unui club extraordinar de bine organizat, un club pe care primarul Emil Moţ l-a susţinut aşa cum trebuie, atât din punct de vedere financiar, dar mai ales a liniştii pe care am avut-o. Este un primar atipic în fotbalul românesc, prin prisma faptului că nu a venit nici măcar o dată la noi, ne-a creat toate condiţiile, iar la final a venit să ne felicite. Se înscrie într-o normalitate, demult pierdută în fotbalul românesc. Este o promovare a oamenilor de lângă echipă, de la directorul clubului, Cătălin Ilie, până la magaziner, doamnele care ne spală echipamentul, oamenii care îngrijesc terenul, suporterii care ne-au susţinut, absolut toată lumea care a fost lângă noi. Bineînţeles, nu în ultimul rând, este victoria jucătorilor, pe care îi felicit pentru ceea ce au realizat. S-a transmis o energie pozitivă, am primit foarte multe mesaje, la Slatina oamenii sunt avizi de fotbal, cred că Stadionul 1 Mai va fi plin dupa trecerea pandemiei şi e normal să fie aşa”, a mai spus Ianovschi.

Marian Manea, la primul gol ca profesionist

Fundaşul central Marian Manea (20 ani) a reuşit primul său gol la Liga a 3-a, chiar în returul barajului de promovare în Liga 2, cu Progresul Spartac. Golul său a fost și cel care a stabilit scorul meciului desfășurat la Slatina.

”Primul meu gol a venit într-un moment deosebit. Mă bucur, ne-am dorit cu toţii foarte mult să promovăm, ştiam că dacă avem atitudinea pozitivă, vom câştiga atât în deplasare, cât şi acasă şi aşa a fost. Este şi meritul meu că am ajuns să joc titular, dar fără şansa antrenorului nu aş fi reuşit. A avut încredere în mine şi mă bucur că am reuşit să conving. Este nevoie de un dram de noroc. Îmi amintesc că la un meci amical, în a doua repriză m-a pus fundaş central, eu jucam mijlocaş la închidere, iar de atunci am rămas în echipă”, a spus Marian Manea, citat de Gazeta nouă.

Lotul CSM Slatina: Vasile Gheorghe, George Cotigă, Cătălin Găină, Dorin Toma, David Oprescu, Rareş Deta, Marian Manea, Nicuşor Grecu, Marian Vlada, Eugen Militaru, Ovidiu Popescu, Cristian Preda, Toma Bodri, Constantin Radu, Radu Necşulescu, Laurenţiu Ana, Marius Grigore, Grigore Ceapă, Cătălin Doman, Simion Velcu, Alin Demici, Daniel Turlea, Raul Bălbărău.
Antrenori: Mihai Ianovschi (principal), Mircea Voicu (antrenor secund), Vasile Sin (antrenor cu portarii).

Bucuria promovării în Liga 2 a echipei CSM Slatina:

https://www.facebook.com/CSM.Fotbal/posts/2659814687605476

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mansa-retur-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-2-unirea-slobozia-mostistea-ulmu-csm-slatina-progresul-spartac-si-fotbal-comuna-recea-minerul-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1730-19143224

https://liga2.prosport.ro/liga-3/barajul-pentru-promovarea-in-liga-2-se-joaca-acum-mostistea-ulmu-unirea-slobozia-progresul-spartac-csm-slatina-si-minerul-baia-mare-fotbal-comuna-recea-19142613

Adrian MUJEA 10 Aug. 2020, 19:40 Liga 3
Pe aceeași temă