Salvată de la excluderea din Liga 3 de suspendarea campionatului, Unirea Alba Iulia a făcut un gest superb înainte de Paște. Jucătorii au donat pentru o cauză nobilă

16 Apr. 2020, 13:16 Liga 3

AFC Unirea 1924 pare să fi scăpat de problemele financiare și de grija riscului de a se desființa. Clubul din Alba Iulia care la primul meci oficial din 2020 nu a avut bani să îl organizeze și a pierdut jocul cu Viitorul Șelimbăr la ”masa verde” face, acum, fapte bune înainte de Paște.

Jucătorii echipei din Cetatea Marii Uniri s-au implicat, în Săptămâna Mare, într-o acțiune cu latură socială, anunță Ziarul Unirea. Băieții antrenați de Mihai Manea au strâns o sumă de bani, iar din aceasta au cumpărat 30 de pachete care au fost duse astăzi, în Joia Mare, la copiii de la Casa de tip familial ”Rița Gărgărița” din Bărăbanț, cartier al orașului Alba Iulia.

„Am considerat, împreună cu jucătorii, stafful și conducerea, că și noi am trecut printr-o perioadă dificilă și în pragul Sărbătorilor Pascale am dorit să fim alături de acești copii și să le facem o bucurie. În perioada aceasta grea, toți am fost încercați și ar fi oportun să nu uităm să facem bine, să nu mai ținem supărări, să ne întoarcem fața unii către ceilalți. Mesajul nostru este să nu uităm să fim oameni. Dorim Sărbători fericite tuturor alături de cei dragi, multă sănătate”, a spus antrenorul Mihai Manea pentru sursa citată.

Jucătorii echipei din Alba Iulia au donat, după posibilități, între 50 și 100 de lei, iar din banii adunați s-au achiziționat pachete care au ajuns la micuții vitregiți de soartă. Darurile uniriștilor au ajuns la copiii de la ”Rița Gărgărița” prin intermediul președintelui Mihai Dăscălescu, vicepreședintelui Horia Bărdaș, antrenorului Mihai Manea, team-managerului Raul Oargă și căpitanului echipei, Ciprian Selagea.

Unirea, salvată de la excludere de suspendarea campionatului. Clubul și-a revenit din punct de vedere financiar

Ziarul Unirea mai notează că această donație vine de la o echipă vitregită din punct de vedere financiar până în urmă cu o lună. Unirea a suferit mai bine de un an din pricina lipsei banilor, jucătorii având o perioadă îndelungată în care nu și-au încasat contractele (în 2019 au primit numai două salarii). În cele din urmă, situația s-a rezolvat, au intrat banii de la Al Ahli, din Arabia Saudită, în schimbul procentelor pe care clubul le-a avut la transferul lui Nicolae Stanciu de la FCSB și a fost depășit momentul critic, lucru ce a coincis cu întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest moment, după 16 etape desfășurate în actuala ediție a Ligii 3, însă după ce ultimul meci l-a pierdut la ”masa verde” pentru neprezentare, AFC Unirea 1924 ocupă locul 12 din 16 în Seria a 4-a, cu 16 puncte. Poziția este ultima care asigură menținerea în acest eșalon. Lider în această serie este Fotbal Comuna Recea, cu 35 de puncte.

16 Apr. 2020, 13:16 Liga 3
Pe aceeași temă