Au fost anunțate sancțiunile după bătaia generală de la finalul meciului de baraj dintre SCM Zalău și Unirea Dej. Oficialii și jucătorii penalizați

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jun. 2021, 16:32 Actualizat: 11 Jun. 2021, 16:34 Liga 3
Au fost anunțate sancțiunile după bătaia generală de la finalul meciului de baraj dintre SCM Zalău și Unirea Dej. Oficialii și jucătorii penalizați

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis în ședința din 9 iunie 2021 sancțiunile în urma incidentelor petrecute la finalul meciului retur de baraj de promovare în Liga 2 între SCM Zalău și Unirea Dej, scor 1-1, disputat în data de 29 mai.

Partida de pe stadionul Municipal din Zalău, în care golul decisiv al echipei din Dej a venit în minutul 90+6, la cea care avea să fie ultima fază, după ce jocul fusese prelungit deja cu încă două minute față de cât se arătase de la margine, s-a încheiat cu o bătaie generală imediat după egalare.

A fost bătaie generală la finalul meciului de baraj dintre SCM Zalău și Unirea Dej

Bucuria excesivă a jucătorilor lui Dragoș Militaru, semnele făcute către tribuna oficială, cât și frustrarea fotbaliștilor echipei gazdă, care au ratat promovarea în ultima secundă, au declanșat o bătaie generală pe gazon după fluierul final al partidei. De altfel, jocul nici nu s-a mai reluat după golul Unirii, majoritatea fotbaliștilor trupei din Dej fiind la bustul gol, după ce și-au aruncat tricoul în aer de fericire.

S-au împărțit pumni, palme, picioare, iar totul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a echipei Unirea Dej. Echipa din Cluj a primit unul dintre cele cinci trofee de campioană a Ligii 3 din ediția 2020/2021, cât și tricourile și medaliile de campioni.

În urma deciziilor luate la momentul respectiv de arbitrul central Rareș Vidican (Satu Mare) și a raportului de joc, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis sancționarea antrenorului secund al Unirii Dej, Moundir Moussaddak, a doi jucători ai clujenilor, Raul Papp și Angelo Cocian, a delegatului de la SCM Zalău, Vasile Jula (foto jos, în prim-plan, calmându-l pe Logon), cât și a trei jucători ai sălăjenilor, Romaric Logon, Bogdan Vișan și Raul Stanciu.

De la Unirea Dej, antrenorul Moussaddak stă patru jocuri în tribună, jucătorii Raul Papp și Cocian au sancțiuni de câte trei meciuri

Antrenorul secund al Unirii Dej, Moundir Moussaddak, a primit trei sancțiuni și o va ispăși pe cea mai drastică. Adică va sta 4 meciuri în tribună și va plăti o penalitate sportivă de 2.270 de lei. Între cele trei sancțiuni era și o suspendare de o lună, însă comisia a considerat că patru meciuri este o sancțiune mai mare decât să stai o lună pe tuși, lucru contestabil, fiindcă într-o lună se pot desfășura, uneori, mai mult de patru jocuri de echipă.

Jucătorii Raul Erik Papp și Angelo David Cocian, ambii de la Unirea Dej, au fiecare de ispășit trei meciuri de suspendare și trebuie să achite 1.500 de lei.

De la SCM Zalău, delegatul Vasile Jula și jucătorii Logon, Vișan și Stanciu au fost sancționați

De partea cealaltă, delegatul Vasile Jula, fost antrenor interimar la SCM Zalău înainte de instalarea lui George Zima, a primit o suspendare de o lună și o amendă de 2.200 de lei.

În schimb, la formația din Zalău au fost penalizați trei jucători, Romaric Logon, Bogdan Vișan și Raul Stanciu. Toți vor sta câte trei meciuri, iar primii doi au de achitat o penalitate sportivă de 1.500 de lei, iar Stanciu una de 1.700 de lei.

În mod cert, dacă s-ar fi analizat filmarea meciului, sancțiunile ar fi trebuit să fie și pentru alte persoane. S-a trecut însă peste.

Cu toții își vor ispăși sancțiunile în noul sezon, ediția 2021/2022, indiferent dacă vor continua cu echipele lor sau vor merge în altă parte.

Sancțiunile dictate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF:

”Moussaddak Moundir – Antrenor secund FC Unirea Dej
În baza art. 51din RD se suspendă 4 (patru) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 2270 lei
În baza art. 57/1 din RD – 1 (una) lună și i se aplică penalitate sportivă de 1500
În baza art. 18/5 din RD – 4 (patru) jocuri și penalitate sportivă de 360 lei
În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD antrenorul secund Moussaddak Moundir va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă – suspendare 4 (patru) jocuri și penalitate sportivă de 2270 lei

Papp Raul Erik – FC Unirea Dej
În baza art. 63/1/b cu aplicarea art. 63/2/4/a din RD se suspendă 3(trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 1500 lei

Cocian Angelo David – FC Unirea Dej
În baza art. 63/1/b cu aplicarea art. 63/2/4/asi 63/2/5 din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 1500 lei

Jula Vasile – Delegat SCM Zalău
În baza art. 57/1 din RD se suspendă 1 (una) lună și i se aplică o penalitate sportivă de 2200 lei

Stanciu Raul – SCM Zalău
În baza art. 65/a din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 1700 lei

Logon Romanic – SCM Zalău
În baza art. 63/1/b cu aplicarea art. 63/2/4/a și 63/2/5 din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 1500 lei

Vișan Gabriel Bogdan – SCM Zalău
În baza art. 63/1/b cu aplicarea art. 63/2/4/a și 63/2/5 din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 1500 lei”, suna deciziile Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Fragmente video de la finalul meciului dintre SCM Zalău și Unirea Dej:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jun. 2021, 16:32 Actualizat: 11 Jun. 2021, 16:34 Liga 3
Pe aceeași temă