Purece o așteaptă pe UTA în Liga 1: „Le doresc să promoveze în fiecare an”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2015, 14:35 Liga 3
Purece o așteaptă pe UTA în Liga 1:**

După plecarea lui George Țucudean la Charlton, Aradul mai este reprezentat în Liga 1 de doar patru fotbaliști: Lucian Munteanu (CSMS Iași), Cristian Gavra (Viitorul), Cristian Bălgrădean (CSU Craiova) și Florin Purece (Concordia Chiajna).

Mijlocașul de 23 de ani a început pe margine sezonul, însă a revenit pe parcursul turului, contribuind efectiv la două dintre rezultatele pozitive ale ilfovenilor.  Purece a înscris ambele goluri ale echipei sale în victoria cu 2-1 la Galați și odată în remiza internă (3-3) cu FC Botoșani. „Din păcate, am acuzat o accidentare la gambă în vară și nu am jucat niciun amical și implicit am fost rezervă în primele meciuri ale campionatului. Mi-am intrat apoi în ritm, domnul Șumudică mi-a dat încredere pe posturile de mijlocaș central sau al doilea atacant, mi-ar fi plăcut să am și alte realizări în afara celor trei goluri. Dar, până la urmă, este important să ne salvăm la finalul sezonului, ceea ce cred că vom reuși fără prea mari probleme. Sper și eu să joc mai bine și – eventual  – să fac pasul la o altă echipă din Liga 1 sau, de ce nu, din străinătate”, spune arădeanul, care, alături de Serediuc și Wellington, se înscrie printre „veteranii” Concordiei.

Fotbalistul crescut de Atletico nu a uitat de clubul ce l-a lansat în fotbalul mare, dorindu-i acestuia două promovări consecutive. „Sigur, nu e tocmai plăcut să o vezi pe UTA în Liga a 3-a, dar, până la urmă, e bine că echipa e din nou în mâna arădenilor și încă a unora care știu exact ce au de făcut. Le doresc să promoveze în fiecare an și să ne întâlnim peste două sezoane în primul eșalon. Țin legătura cu mulți jucători de la UTA, dar cel mai des discut cu Rus, Copil și Strătilă, cu acesta din urmă fiind coleg la Chaijna”, recunoaște Florin Purece.

Acesta trage tare pentru a-i călca pe urme colegului de generație și frate al prietenei sale. „Mă bucur pentru George (n.a. Țucudean), de faptul că s-a acomodat rapid la fotbalul britanic, dar și că a devenit tătic. Totul depinde de mine, dacă voi juca bine la Chiajna, am toate șansele să fiu remarcat de echipele de afară, poate chiar din campionatul englez”, a concluzionat arădeanul.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 08 Jan. 2015, 14:35 Liga 3
Pe aceeași temă