Portarul de 53 de ani i-a promovat!

18 Jun. 2009, 19:47 Liga 3
Portarul de 53 de ani i-a promovat!

Echipa de fotbal FC Dumitrești este a treia echipa din Vrancea care a obținut dreptul a de reprezenta județul în liga a treia la fotbal. Campionii Diviziei D s-au impus la loteria loviturilor de departajare, 5-3 (0-0, 0-0) la Vaslui în fața formației Mesagerul Bacău, la capătul unui joc cu două reprize diferite.

Prima repriză a aparținut echipei vrîncene care, deși a pornit din postura de echipă mai slab cotată, și-a creat mai multe ocazii. Marius Bodoc (min.6) ar fi putut deschide scorul dar lovitura de cap a trecut pe lîngă poartă. Cea mai mare ocazie din primele 45 de minute i-a aparțiunt atacantului Daniel Burcăcel, dar șutul acestuia din interiorul careului a fost respins de lîngă bară de portarul băcăuanilor. În prelungirile primul act, același Daniel Burcăcel a trecut pe lîngă un balon trimis de Adrian Panaitescu.

 

În repriza a doua, băcăuanii au fost mai periculoși, lovitura de cap expediată de Berza a fost reținută de portarul celor din Dumitrești, Ion Paraschiv, care la cei 53 de ani a făcut o partidă de excepție. Pe final, ambele echipe au încercat lovitura de grație. Bodoc nu a nimerit spațiul porții dintr-o lovitură liberă (min 80) iar Corneanu a trimis din careul mic al vrîncenilor peste poartă. Singura ocazie din prelungiri a fost irosită de același Corneanu care a trimis peste poarta vrîncenilor. La loteria loviturilor de departajare, jucătorii din Dumitrești au fost mai inspirați și au transformat 5 lovituri iar băcăuanii au ratat o lovitură, apărată de Ion Paraschiv.

 

„Manivelă”, erou la 53 de ani

 

Cel mai bun jucător al Dumitreștiului în barajul contra formației Mesagerul Bacău a fost vetereanul Ion Paraschiv, alias „Manivelă”, care, la cei 53 de ani ai său, a făcut minuni în poarta echipei sale. Intervențiile sale precise din timpul partidei și apărarea unei lovituri de departajare a făcut diferența, în ciuda faptului că a fost ironizat în timpul întîlnirii de suporterii echipei din Bacău. „Mulțumesc fiului meu, Vlăduț pentru că m-a convins să revin pe terenul de joc. La vîrsta mea să promovezi cu o echipă în liga a treia este o mare realizare”, a spus cu lacrimi în ochi fostul portar al Unirii Focșani, Ion Paraschiv la finalul jocului de baraj.
 

CASETA MECIULUI

FC Dumitrești – Mesagerul Bacău 5-3 (0-0, 0-0)
Stadion: LPS (Vaslui), spectatori: 500

Pentru Dumitrești au marcat Marius Bodoc, Adrian Vrabie, Liviu Nechifor, Marian Burcăcel și Daniel Burcăcel.
Pentru băcăuani au marcat Bojescu, Marin și Jimbu. A ratat Țuțu.

 

FC Dumitrești: (antrenor Iulian Iacob): Paraschiv – D. Dogaru (113 Amăriuței), Panaitescu, Pănescu (75 S. Dogaru), Nechifor, Busuioc, Popa (86 M.Burcăcel), Vrabie, Cristea, Bodoc, D. Burcăcel.
Mesagerul Bacău: Roca – Bojescu, Duță, Păvăluță, Țuțu, Pașcu (73 Corneanu), Toma, Berda (105 Gaciu), Jimbu, Mocanu, Marin.

Au arbitrat: Ionel Ivan, ajutat la cele două linii de asistenții Marius Marchidanu și Lucian Titirișcă (toți din Brăila). Arbitru de rezervă a fost un alt brăilean, Ionuț Smeu, iar observator federal – gălățeanul Ioan Silviu.
 

 

 

Articol scris de George Dumitru

 

 

18 Jun. 2009, 19:47 Liga 3
Pe aceeași temă