Derby-ul Albei, la un pas să nu mai aibă loc! Jocul Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia a început cu 29 de minute întârziere, dintr-un motiv incredibil! Ce nu i-a convenit arbitrului

Dan HENEGAR 06 Nov. 2021, 19:20 Liga 3

Metalurgistul Cugir a câștigat, sub Drăgana, penultimul derby ”de Alba” al anului, scor 2-0 (2-0), cu Unirea Alba Iulia, partidă decisă de golurile foștilor uniriști Ciprian Selagea (32, penalty, pentru henț) și Ionuț Grozav (45), un joc ce a fost la un pas să nu se dispute, scrie Ziarul Unirea.

Meciul din etapa a 11-a a Ligii 3, Seria 9, a început cu 29 de minute întârziere, putea să intre în istorie fotbalului românesc, întrucât centralul a avut probleme cu vizele medicale ale celor două formații. Din această săptămână, în urma unei decizii CEx FRF, un meci poate începe cu o întârziere de maximum 30 de minute.

Metalurgistul, la a patra victorie consecutiv în fața Unirii

Cugirenii s-au impus pentru a patra oară consecutiv în fața rivalilor din Cetatea Marii Uniri, iar ”lanterna roșie”, ce a încercat să pună probleme, a fost cu gândul la duelul de foc, de totul sau nimic cu Viitorul Cluj, de runda viitoare, uniriștii având un singur punct în ultimele șase dispute.

Dacă Sebastian Itu (15 ani, fiul antrenorului Lucian Itu) a bifat în tricoul Metalurgistului primul meci în Liga 3, ”alb-negrii” de la Unirea au apelat în final la trei tineri, Andrei Moldovan, Jurj și Oneț, ultimii doi debutanți la acest nivel fotbalistic.

Arbitrul Marius Spînu s-a legat de ștampila de pe vizele celor două echipe și nu a vrut să dea drumul jocului de la Cugir

Partida dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia a fost la un pas să nu se dispute, dintr-un motiv incredibil, unic la un joc de fotbal! În etapa a 2-a a returului, centralul Marius Spînu (București) a considerat că cele două echipa nu au vize medicale conforme cu regulamentul și nu a dorit să dea drumul jocului.

Mai precis, acesta s-a legat de faptul că pe stampila aplicată de medicul sportiv Ana Țăran, la care apelează de ani buni toate echipele din Liga 3 din Alba, volei, baschet sau handbal, nu apare cuvântul ”clinică”!!! Momente de confuzie, ce au indus în eroare pe cei prezenți, de la oficiali și antrenori, până la persoanele din tribune, scrie Ziarul Unirea.

Ce s-ar fi întâmplat, de pildă, dacă nu s-au fi jucat? Cine ar fi pierdut la ”masa verde” și cum erau analizate rezultatele din anterioarele etape?

Asta, întrucât este etapa a 11-a a Ligii a 3-a și până în prezent cele două conjudețene au evoluat în aceleași condiții, fără a avea probleme sesizate de precedentele brigăzi delegate! După lungi inistențe, în cele din urmă, după ce s-a apelat la informări dinspre FRF și Comisia Centrală a Arbitrilor, centralul a cedat și a permis să se dispute partida, îmcepută cu 29 de minute întârziere.

  • Metalurgistul Cugir: R. Opric – Tăban (Vlădia 82), S. Itu (L. Contra 82), I. Grozav, Vitinha – Șaucă (cpt.), Boldea, P. Păcurar (Udrea 82), Nicula (Andriuc 64) – Selagea (Cocan 64), M. Lupu
    Rezerve neutilizate: Perjeriu – M. Neagu, Al. Popescu, Tănăsescu
    Antrenor: Lucian Itu
  • Unirea Alba Iulia: Bartok – Hai (Jurj 90), Mâlnă, Al. Giurgiu (cpt.), V. Codrea, Mocanu – S. Tineiu (Bakcsi 46), Dehelean (Oneț 90), Bîrdea, Pocol (Andr. Moldovan 82) – Fetița
    Rezerve neutilizate: Sîntoma – Lupea, C. Dănilă, Cl. Morariu
    Antrenor: Valentin Sinescu
  • Stadion: Arena CSO (Cugir – Alba); Arbitru: Marius Spînu; Asistenți: Daniel Călin și Sergiu Ciprian Oancea (toți din Bucureşti); Observatori: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Sorin Sergiu Găman (Târgu Jiu).

Unirea Alba Iulia, pe ultimul loc în Seria 9

Cu 26 de puncte acumulate după 11 etape, Metalurgistul Cugir rămâne pe locul 2, în spatele liderului CS Hunedoara (31 puncte). Unirea Alba Iulia are doar 4 puncte și se află pe locul 10, ultimul.

În etapa a 12-a, Cugirul joacă în deplasare la Gloria Bistrița Năsăud (locul 5, 16 puncte), iar Unirea are meci acasă cu Viitorul Cluj (locul 4, 19 puncte).

REZULTATELE etapei a 11-a și clasamentul Seriei a 9-a

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-11-20-de-meciuri-au-loc-acum-in-continuare-sunt-cinci-echipe-invincibile-in-acest-sezon-19208698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/startul-meciului-poate-fi-intarziat-mai-nou-cu-maximum-30-de-minute-in-loc-de-15-frf-a-schimbat-regulamentul-pentru-a-sarit-in-ajutorul-cluburilor-care-intampina-probleme-cu-asigurarea-asistentei-19208589

Dan HENEGAR 06 Nov. 2021, 19:20 Liga 3
Pe aceeași temă