Umilința echipei CS Dinamo, petrecută în condiții speciale la Giurgiu, sub privirile lui Ionel Dănciulescu! Arbitrul s-a accidentat, iar meciul a continuat la centru cu… observatorul! Gică Mihali, numit antrenor în locul lui Marius Bratu

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 20:04 Liga 3
Umilința echipei CS Dinamo, petrecută în condiții speciale la Giurgiu, sub privirile lui Ionel Dănciulescu! Arbitrul s-a accidentat, iar meciul a continuat la centru cu... observatorul! Gică Mihali, numit antrenor în locul lui Marius Bratu

Stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu a fost, în weekendul trecut, martorul unor evenimente rar spre deloc întâlnite în fotbal.

La meciul din Liga 3 SCM Dunărea Giurgiu – CS Dinamo Bucureşti, arbitrul central delegat nu a mai putut continua să oficieze întâlnirea după 56 de minute de joc. S-a cerut ajutor inclusiv prin sistemul de sonorizare al stadionului, nimeni nu a fost eligibil, astfel că, pentru a nu amâna jocul, pe teren a intrat să arbitreze mai departe partida nimeni altul decât… observatorul de arbitri!

CS Dinamo, liderul play-off-ului Seriei a 4-a a Ligii 3, a fost umilit cu scorul de 4-1 de ultima clasată din acest turneu, sub privirile lui Ionel Dănciulescu, managerul general al secției de fotbal a clubului bucureștean.

La două zile după joc, antrenorul echipei de fotbal a clubului aparținând Ministrului Afacerilor Interne, Marius Bratu, și-a încheiat colaborarea cu clubul. În locul lui au fost aduși Gheorghe Mihali și Bogdan Dobre.

Dunărea Giurgiu a întors scorul în meciul cu CS Dinamo, până când arbitrul central Constantin Adrian Diaconu s-a accidentat

CS Dinamo părea să aibă, sâmbătă, 20 aprilie 2024, o misiune facilă în meciul din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 3. Cel puțin la cum a început partida de pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, așa se întrevedea. Liderul detașat al Seriei a 4-a a preluat conducerea în minutul 23, când a înscris prin Claudiu Juncănaru, dar bucuria jucătorilor lui Marius Bratu a ținut scurt timp.

După doar patru minute, Andrei Grigore (27) a reușit egalarea pentru Dunărea Giurgiu, iar rezultatul de 1-1 s-a menținut până la pauză și apoi și câteva minute din partea a doua a întâlnirii. În minutul 52, Cătălin Bălțat a adus-o pe ultima clasată din play-off-ul Seriei a 4-a în avantaj pe tabelă.

Ceea ce avea să urmeze este de povestit nepoților!

În minutul 56, arbitrul central Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti) a oprit meciul și a mers la margine, transmițând observatorului de arbitri că nu mai poate să conducă partida din cauza accidentării pe care o acuză la picior.

Observatorul de arbitri Claudiu Florea a îmbrăcat echipamentul de arbitru și a arbitraj jocul mai departe! A arătat și un cartonaș roșu primului marcat al giurgiuvenilor

Cum la meciurile din Liga 3 nu există arbitru de rezervă, deci nici posibilitatea ca arbitrul central să fie înlocuit în cazul în care nu mai poate conduce partida, s-a încercat găsirea unui arbitru în zonă care să îi ia locul lui Diaconu sau să ia locul unuia dintre arbitri asistenți Tudor Şillo (Târgovişte) sau Cristian Emil Rădoi (Bucureşti), iar respectivul să treacă la centru. S-a anunțat la stația stadionului ca poate vreunul dintre spectatori este arbitru și dorește să dea o mână de ajutor, s-a sunat la CCA, însă nu s-a găsit nicio variantă rapidă prin care partida să se reia într-un timp scurt.

Neavând altă soluție, după circa 15-20 de minute de start, observatorul de arbitri al partidei, Claudiu Florea (Piteşti), în vârstă de 44 de ani și membru în Comisia de Arbitri a AJF Argeș, a decis să se îmbrace în echipamentul pe care îl avea în portbagajul mașinii, cu care mai conduce din când în când meciuri din ligile județene din Argeș, și să coboare pe gazon pentru a arbitra mai departe partida din Liga 3, lucru care s-a și întâmplat.

În minutul 90, primul marcatorul al Dunării, Andrei Grigore, a fost eliminat de observatorul-arbitru pentru un gest nesportiv! Însă, chiar și în inferioritate numerică, giurgiuvenii antrenați de Andrei Nemțescu au mai punctat de două ori în prelungiri, de fiecare dată prin Alin Florescu (90+2, 90+4), pentru un usturător 4-1 împotriva liderului CS Dinamo.

Observatorul Florea a avut o prestație foarte bună la centru, potrivit martorilor, dar faptul că scorul a luat proporții în favoarea gazdelor i-a nemulțumit pe dinamoviști, care probabil regretau că nu s-a întrerupt meciul.

  • Rămâne întrebare, cine îi va da o notă pentru arbitraj observatorului Claudiu Florea? Poate delegatul de joc Marin Iancu (Malu Roșu – Ialomiţa)!
Actualul observator de arbitri Claudiu Florea, tuns scurt, la un meci din Argeș, în urmă cu zece ani. El a fost arbitru asistent, dar la Giurgiu s-a transformat în arbitru central!

Dunărea Giurgiu a mai învins CS Dinamo și în sezonul regular. Sunt 11 puncte între cele două echipe, în play-off-ul Ligii 3

Nu a fost, însă, prima victorie a celor de la Dunărea Giurgiu în fața echipei CS Dinamo. În turul sezonului regular, în jocul de la Giurgiu, Dunărea s-a impus cu scorul de 1-0. În retur, CS Dinamo a câștigat pe teren propriu cu 2-1.

În turul play-off-ului, CS Dinamo a câștigat acasă cu 2-0 meciul cu giurgiuvenii, iar în retur, acum, a fost acest 4-1 pentru Dunărea.

Cele două echipe vor mai avea încă un meci direct de disputat în play-off, de această dată la București, în data de 8 mai. În play-off-ul Ligii 3 se joacă în sistem tur/retur/tur.

În clasament, după patru etape trecute din play-off, CS Dinamo este în continuare lider, cu 47 de puncte. CS Blejoi este pe locul 2, cu 40 de puncte, iar pe 3 se află SC Popești Leordeni, cu 39 de puncte. În fine, SCM Dunărea Giurgiu ocupă locul 4, cu 36 de puncte.

În etapa a 6-a, SC Popești Leordeni joacă acasă cu CS Dinamo, vineri, de la ora 17:00, iar CS Blejoi are meci pe teren propriu cu Dunărea Giurgiu, sâmbătă, de la ora 17:00.

Marius Bratu s-a despărțit de CS Dinamo! ”Las echipa cu șanse reale de a juca semifinala și finala pentru promovarea în Liga a 2-a”

Altfel, la două zile distanță după meci, Marius Bratu, antrenorul principal al echipei bucureștene, și-a anunțat pe pagina sa de Facebook despărțirea de CS Dinamo.

El a preluat trupa din ”Ștefan cel Mare” în decembrie 2022, în acea pauză de iarnă a sezonului trecut, luându-i locul lui Daniel Iftodi (54 de ani), demis de la mijlocul lunii noiembrie. Interimatul fusese asigurat de managerul Dănuț Lupu.

”După un an și un pic, munca mea la CS Dinamo se încheie aici… Mulțumesc tuturor celor ce au fost alături de mine pe toată perioada petrecută în ”Ștefan cel Mare”, staff, conducere și mai ales băieților în ghete, care au crezut de la bun început în mine și în stafful meu. Înainte cu cinci etape de final, las echipa pe primul loc, acolo unde-i este locul, cu 7 puncte avans față de locul doi și cu șanse reale de a juca semifinala și finala pentru promovarea în Liga a 2-a. Vă iubesc necondiționat, sunt alături de voi și sunt convins că veți îndeplini obiectivul trasat de către noi”, a transmis Marius Bratu, care înainte să preia CS Dinamo este liber de contract de o lună, după despărțirea de CSM Focșani, formație pe care a preluase în acea vară.

Bogdan Dobre și Gheorghe Mihali vor antrena mai departe CS Dinamo

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Academia de Fotbal CS Dinamo, i-a mulțumit antrenorului Marius Bratu și a anunțat că echipa va continua acest sezon cu Bogdan Dobre și Gheorghe Mihali ca parte din noul colectiv tehnic.

Gheorghe Mihali, fost internațional român, a antrenat ultima dată tot în Liga 3, pe Dunărea Călărași, în sezonul trecut.

”Liga 3 / Mulțumim, Marius Bratu!
Echipa de Liga 3 a CS Dinamo va continua acest sezon sub îndrumarea unui nou colectiv tehnic, format din Bogdan Dobre și Gheorghe Mihali. Îi mulțumim antrenorului Marius Bratu pentru colaborare și îi urăm succes în ceea ce va întreprinde în continuare”, a transmis CS Dinamo.

Cel mai probabil, CS Dinamo își va păstra poziția de participare în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Dacă va termina pe locul 1, atunci va întâlni în prima fază a doua clasată din Seria 3, probabil pe Dunărea Călărași sau Agricola Borcea. Locul 2 din Seria 4, CS Blejoi, SC Popești Leordeni sau Dunărea Giurgiu, va întâlni liderul din Seria 3, adică pe CS Afumați. Învingătoarele din faza semifinală vor juca apoi faza finală a barajului și câștigătoarea dublei manșe va promova. În acest sezon, și învinsele au o șansă să mai joace încă un baraj pentru a promova în Liga 2, fiindcă din ediția următoare, 2024-2025, eșalonul secund trece de la 20 la 22 de echipe, una dintre poziții urmând să fie ocupată de o a șasea promovată din Liga 3.

Ionel Dănciulescu, managerul general al secției de fotbal a CS Dinamo, a urmărit din spatele unei dintre porți meciul dintre Dunărea Giurgiu și CS Dinamo 4-1

Foto: Adrian Diaconu, FC Argeș, Academia de Fotbal CS Dinamo și captură foto TikTok Alin Dobrin

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 20:04 Liga 3
Pe aceeași temă