Nicolae Leafu și Dănilă Parfeon, jucătorii testați cu COVID-19 la Progresul Spartac. Care e situația lor medicală și când ar putea fi reluate antrenamentele

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2020, 18:22 Liga 3
Nicolae Leafu și Dănilă Parfeon, jucătorii testați cu COVID-19 la Progresul Spartac. Care e situația lor medicală și când ar putea fi reluate antrenamentele

Fundașii Nicolae Leafu (25 de ani) și Dănilă Parfeon (22 de ani), cei doi jucători depistați pozitivi cu COVID-19 la ultimele testări ale formației Progresul Spartac, se simt bine a anunțat clubul. Leafu este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, în timp ce Parfeon este izolat la domiciliu, până în momentul în care va fi retestat.

De altfel, cei doi cât și întreg lotul și stafful Progresului Spartac vor face o nouă testare sâmbătă, 25 iulie. În acest moment, antrenamentele au fost oprite, urmând să se reia după ce vor fi efectuate următoarele analize și dacă vor fi negative.

După cum se știe, doi dintre progresiști au teste pozitive la Covid-19. Este vorba de fundașii Leafu și Parfeon, ambii fiind asimptomatici. Cei doi colegi ai noștri se simt foarte bine și nu au avut niciun fel de semne anterioare. De altfel, nimeni din grupul progresist, staff sau jucători, nu a avut simptome de boală anterioare.

Leafu a fost internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, devenit între timp spital-suport Covid-19, unde se află sub supravegherea medicilor, în vreme ce Parfeon este acasă, în autoizolare. Ambii fotbaliști progresiști vor repeta testele sâmbătă, 25 iulie, la fel ca întregul lot. Speranța noastră este că primele rezultate, în cazul apărătorilor noștri, vor fi infirmate.

Deocamdată, până la repetarea testării, antrenamentele echipei pregătite de Andrei Erimia au fost suspendate. Au existat situatii la echipe din Liga I și Liga a II-a, în această perioadă, care au avut probleme cu jucători sau membri ai staff-ului testați pozitiv inițial, iar la a doua testare aceste rezultate au fost infirmate”, se arată în comunicatul emis de Progresul Spartac.

Andrei Erimia, antrenorul Progresului Spartac, a declarat că depistarea celor doi jucători cu noul coronavirus l-a surprins, întrucât până la momentul cu pricina nici măcar unul dintre fotbaliști sau unul dintre oamenii din staff nu au acuzat simptome specifice infectării cu COVID-19.

Nimeni din lot nu a avut simptome de infecție cu Covid-19. Am rămas surprinși de aceste rezultate ale testării, dar, neavând competența de a le contesta, așteptăm cu speranță retestarea. Sunt convins că atât la Dănilă Parfeon cât și la Nicolae Leafu rezultatele vor fi cele așteptate de suporterii noștri. Până atunci îi susținem moral pe cei doi colegi ai noștri, iar ceilalți fotbaliști au recomandarea de a rămâne la domiciliu și de a limita la maximum contactele. În cazul în care testele repetate vor ieși negative, ne vom putea relua antrenamentele pentru barajul cu CSM Slatina”, a declarat antrenorul Andrei Erimia.

Meciul tur Progresul Spartac – CSM Slatina este programat pe 5 august 

Progresul Spartac se afla la egalitate cu CSM Slatina în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, astfel că FRF a decis ca între aceste echipe să se dispute un baraj în dublă manșă pentru a se stabili promovata în Liga 1.

Progresul Spartac va fi gazdă în meciul tur, în 5 august, iar CSM Slatina va fi organiza jocul retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia (Seria 2) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

CSM Slatina și-a reluat antrenamentele de la 16 iunie, iar până acum a ratat amicale cu CS Mioveni și ”FC U” Craiova fiindcă nu s-a testat împotriva COVID-19.

În sezonul regulat, CSM Slatina și Progresul Spartac au remizat la Slatina, scor 2-2, bucureștenii egalând în minutele de prelungire.

Foto: Progresul Spartac ’44

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-probleme-la-progresul-spartac-inainte-de-barajul-cu-csm-slatina-bucurestenii-au-doua-cazuri-de-covid-19-in-lot-si-activitatea-echipei-e-momentan-suspendata-19140435

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-si-a-retras-apelul-facut-la-tas-impotriva-frf-prin-care-voia-sa-fie-declarata-direct-promovata-in-liga-2-motivatia-19136847

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-are-acasa-meciul-decisiv-al-barajului-cu-progresul-spartac-mihai-ianovschi-ambele-jocuri-le-abordam-cu-maxima-seriozitate-19136322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-incepe-pregatirea-barajului-din-liga-3-marti-progresul-spartac-mai-asteapta-pentru-ca-are-probleme-cu-protocolul-medical-oltenii-ar-urma-sa-dispute-si-un-meci-amical-cu-o-echipa-din-play-19135857

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2020, 18:22 Liga 3
Pe aceeași temă