Francisc Dican nu a putut rezista tentației de a semna cu CFR Cluj și a plecat de la Sănătatea Cluj. Echipa din Liga 3, în căutare de antrenor

Andrei PASCU 07 Apr. 2024, 17:29 Liga 3
Francisc Dican nu a putut rezista tentației de a semna cu CFR Cluj și a plecat de la Sănătatea Cluj. Echipa din Liga 3, în căutare de antrenor

Sănătatea Cluj a rămas fără antrenor, după ce Francisc Dican nu a putut rezista tentației de a semna cu CFR Cluj! El a dat curs propunerii de la echipa din SuperLiga României, iar formația clasată pe locul 3 în play-out-ul Seriei 9 din Liga 3 este acum în căutare de ”principal”.

Dican venise vara trecută la Sănătatea Cluj, care se despărțea anterior de George Florescu. Clujenii reușeau o lovitură de imagine la acel moment prin numirea lui Dican, dar acum au fost lăsați de antrenor pentru o echipă de primă divizie.

Sănătatea Cluj, părăsită de Francisc Dican

Francisc Dican a fost demis din postura de antrenor principal al echipei FK Miercurea Ciuc în noiembrie 2022, însă i s-a acordat un alt rol în cadrul clubului. Dican a preluat FK Miercurea Ciuc ca antrenor interimar, pentru început, la mijlocul lunii martie a anului 2022, chiar la finalul sezonului regular al 2021/ 2022, când echipa a ratat în ultima rundă accederea în play-off.

După nici un sezon la Sănătatea Cluj a dat curs propunerii de la CFR Cluj, unde asigură interimatul fostei campioane a României, alături de Ovidiu Hoban, după demisia lui Adrian Mutu. Acesta a plecat după eșecul rușinos cu Corvinul Hunedoara, din Cupa României, scor 0-4.

Cuplul Dican – Hoban a debutat în forță pe banca CFR-ului, câștigând cu 4-1 partida contra Rapidului, de sâmbătă seară, din play-off-ul SuperLigii României.

Mulțumim, Francisc Dican

Clubul nostru și Francisc Dican au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului!

Mulțumim pentru munca depusă la Sănătatea SP Cluj și mult succes pe viitor!

HAI SĂNĂTATEA!”, a transmis Sănătatea Cluj, sâmbătă, în privința plecării lui Francisc Dican.

Francisc Dican antrenase FK Miercurea Ciuc înaintea Sănătății Cluj

Originar din Borșa (Maramureș), Francisc Dican (56 de ani) a mai activat, după ce și-a încheiat cariera de fotbalist, ca antrenor principal la ”U” Cluj (2006) și CFR Cluj (2015) și antrenor secund la ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

Sănătatea Cluj, clasată pe locul 3 în play-out-ul Seriei 9 din Liga 3

După două etape scurse din play-out-ul Seriei 9 din Liga 3, Sănătatea Cluj este pe locul 3, cu 22 de puncte, la șase puncte locul 1, Lotul Băile Felix, și la cinci puncte de locul 2, CSM Victoria Carei. Pe următoarele locuri se află Minerul Ocna Dej (locul 4, 20 de puncte), Minaur Baia Mare (locul 9, 18 puncte) și Olimpia MCMXXI Satu Mare (locul 10, 18 puncte).

În primele două meciuri din play-out, Sănătatea Cluj a înregistrat o victorie (4-0 cu Minerul Ocna Dej) și un egal (1-1 cu Olimpia MCMXXI Satu Mare).

Foto: CFR Cluj și Sănătatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-barbut-a-ajuns-in-liga-3-la-poli-timisoara-19305521

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-2-de-play-off-si-play-out-din-liga-3-19305184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-oficial-in-liga-3-19305316

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cezar-strat-de-la-csm-bacau-a-plecat-la-munca-in-strainatate-19305078

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cezar-strat-de-la-csm-bacau-a-plecat-la-munca-in-strainatate-19305078

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soferul-autocarului-echipei-fc-bihor-este-un-fost-fotbalist-19304595

Andrei PASCU 07 Apr. 2024, 17:29 Liga 3
Pe aceeași temă